Jag letar efter bilder …

… men hittar allt annat av sånt jag sparat … bl.a. detta …

I det fruktlösa sökandet hittade jag även en del som jag sparat från jobbet på ArkivData i Norrköping.

Ingången till jobbet på f.d. Trozellisjukhuset. Klicka på bilden om du vill läsa mer om huset.

Mitt arbete innebar att jag ledde en grupp med deltagare inom Arbetsmarknadskontorets sysselsättningar för arbetslösa och långtidssjukskrivna. Just min grupp skannade bilder till Stadsmuseet och Stadsarkivet i Norrköping. Jag lärde dem att skanna, att redigera bilderna lite grann i PhotoShop och att spara dem i rätt storlek i rätt mapp. Inte alltid helt lätt för dem som aldrig suttit vid en dator tidigare…

Sedan skulle varje bild klassificeras – läggas in på en egen ”blankett” med olika uppgifter som skulle fyllas i. Var är bilden tagen? När? Av vem? Motiv … och ämnen att söka på. Min uppgift var att när de var färdiga skulle allt läggas in i SOFIE – en egensinnig databas, som användes då – hur det är idag vet jag inte, men vi var inte alltid överens 🙂 Sen skulle jag kolla deltagarnas uppgifter och rätta till uppenbara felaktigheter.

 Det var säkert inte alla som tyckte det var så roligt alla gånger … men ibland fick man skratta åt tokigheterna 🙂

Potatistjuvar …
Spökälg!
Älgjakt.
Hallsta pappersbruk, Hallstavik
Himmelstalund, Norrköping

I övrigt är det en Björndag idag … men han tycker vädret är läskigt!

… och när han själv fick välja, så blev det ingen långpromenad … får se om jag kan övertala honom till en längre promenad på eftermiddagen 🙂

Jag tycker synd om vårblommorna …

… och jag har fixat lite mat åt småfåglarna …

Så har jag bakat grahamsfrallor …

Nu ska jag höra med Björn om han vill ta en ny snöväderspromenad … han ser skeptisk ut!

37 reaktioner till “Jag letar efter bilder …

 1. Sådant avslut Du fick på våren… tur Du har Björn som livar upp tillvaron en sådan här snöig dag, jag skulle gärna gå kurs med Dig… jag är usel på redigering och Photoshop.

  Ha en fin torsdag… kram

  Gillad av 1 person

 2. Jag kan tänka mig att du fick se en hel del lustifikationer när du höll på med det där arkivarbetet.
  Blommorna klarar sig säkert. Vi hade lite snö i morse, men det har försvunnit igen. Att Björn är lite skeptisk till att gå ut förstår jag mer än väl.
  Kram, Ingrid

  Gilla

 3. Verkar ha varit ett roligt jobb. Sol här, men jag har bara gått till och från bilen. Varit hos sjukfamiljen hela dagen. Nu tänkte jag hinna ta fem i soffan innan Maken kommer…

  Gillad av 1 person

 4. Hahaha, jag sitter här och skrattar åt alla dina roliga minnen. Ornitologserierna är kul men ändå roligare är bildtexterna till arkivfotona 😀 Att arbeta med människor är ofta både roligt och spännande men kanske var skrattet ibland uppblandat med en liten aning frustration när du försökte förklara funktionerna i datorprogrammen.
  Stackars Björn som ser lite rädd ut i snön. Men den försvinner nog snart igen till glädje för er båda 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Jättekul att läsa vad du har jobbat med, det visste jag inte. Nu kunde dom knappt anlitat en bättre specialist för det jobbet, men av dina exempel förstår jag att det var både roligt och inte alltid så enkelt. Men kul minnen:-)

  Björn är en förståndig hund, en väldigt klok jycke. Så jag håller helt med honom. Så himla onödigt med snön som ändå är borta senast på lördag…

  Gillad av 1 person

 6. Bonton är ju bara för bra 😀 sen skrattade jag gott åt kommentarerna till bilderna, jisses!! Det verkar ändå ha varit ett rätt trevligt jobb 😉 fast jag hade nog inte klarat av sånt där, så oteknisk som jag är 😉 men kanske om man har en bra lärare 😉
  Så himla produktiv du varit! Bakat o grejat *suck* Förresten, vi har ett sanatorium i närheten…tyvärr så står det tomt och förfaller, en mäktig byggnad är det!
  Ha det så gott nu, Anki ❤

  Gillad av 1 person

 7. Hahahaha! Vilka roliga seriebilder! Och du verkar ha haft ett roligt jobb! Inte så konstigt att du är så bra på fotografering och redigering!
  Håller med Björn om att det inte är kul med snö och det är ju inte så lite ni fått heller!
  Ha en fin kväll!

  Gillad av 1 person

 8. Vad roligt med detta som du hittade i ditt arkiv. Och mycket humor och värme finns det.
  Skrattade gott åt både första serien och åt andra bilder med text. Undrar om du kunde övertala Björn att gå ut. Kanske med lite godis.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 9. Nämen hej i vinterland, här har vi inte sett en enda snöflinga! Haha, så det kan bli! Tvärtom så gick jag en trevlig skogspromenad i gympaskor idag, jag börjar vänja mig! Vilka underbara minnen du visar upp. Vi har ett bildarkiv här i byn, beläget i Folkets Hus, där sitter folk o arkiverar och noterar och ja vad man nu mer gör varje tisdag. Ett gediget arbete, dock helt volontärt. Älgen verkar ha fått spela huvudrollen flera gånger i ditt arkiv! Kramen

  Gilla

 10. Det var en hel del intressant som du hittade i dina arkiv. Trevligt dessutom att får veta lite om vad du arbetat med. Så björn gillar inte snö. Våra hundar brukar bli rent vilda av glädje över den fast hut Miss T skulle reagera vet vi inte än.

  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Vilka härliga gamla bilder med roliga texter! Och man kan inte annat än älska Lindströms seriebilder 😀
  Jag delar Björns skepsis till att gå ut i det där vita…

  Ha en fin fredag!

  Gillad av 1 person

 12. Kul med sådana minnen som man dessutom har i arkivet.
  Nej, min vovve vill inte gå långt heller. För honom är det höga snövallar överallt och in i skogen är omöjligt att gå.
  Imorgon ska jag baka Kesofrallor. Havregyn, Keso, ägg….. Såg receptet igår och det lät spännande. Ha en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

 13. Smart val att börja med detta som hus nummer ett. Intressant att läsa. Hajade till. Sedan insåg jag att jag är inte den enda Bosse i bloggvärlden.
  Helgkram sju år senare.
  Det gick inte att ändra avsändare där. Därför fick texten följa med hit.
  Roligt med ankan överst. Hoppas Björn hängde med på en extrarunda.

  Gillad av 1 person

 14. Intressant att få läsa om ditt arbete med databasen och handledningen.

  Det är nästan osannolikt med två svåra hundhändelser på så kort tid. Tänker på er och hoppas innerligt att det trots allt blir ett lyckligt slut.
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.