Flowers on Fridays # 30

Dagsfärska bilder …

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

– Trees on Tuesdays
– Black and White on Wednesdays
– Flowers on Fridays

59 reaktioner till “Flowers on Fridays # 30

 1. Ja, nu är det riktig vår hos dig. Jag tror att du bor inom det område som nu har meteorologisk vår utan att ha haft vinter men jag kan ha fel om var gränsen går. Ska man gå efter blommor så är det helt klart vår och jag gläds med dig 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Våren är här och någon vinter tror jag inte vi haft, men än finns risk för bakslag … kung Bore kan slå till när man minst väntar det. Det vore synd med tanke på blommor och ankommande vårfåglar, så jag hoppas det inte blir så!
   Ha en fin lördag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Åh, har du redan sett blåsippsknoppar! Jag var och kollade ”vårt” ställe härom dagen men inga syntes ännu. Ljuvligt när blåsipporna kommer! Ja, då måste det ju vara vår, på riktigt 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar förstås våren, men är lite rädd för att kung Bore snart slår tillbaka! Några bakslag brukar det bli … hoppas de inte blir långvariga bara.

   Gilla

   1. Hos mig har natten bjudit på stormvindar, och Vindkraftverkstransporter. Nattsömn har det inte blivit i natt. Nu regnar det bara, vinden är måttlig och temperaturen ligger på +3,2 grader.
    Svante

    Gilla

   2. Inte jag heller. Gamla hus låter när det blåser, och Vindkraftverkstransporter låter också förskräckligt, fast inatt var det bara 2 specialtransport fordon, så det var snart över. Jag kunde dessvärre inte somna om. Jag får nog åka till Ljusdal, och beställa en ny dator, den här med 7:an börjar bli trasslig att använda.
    Svante

    Gilla

 3. Det var verkligen vårvackert. Hörde på nyheterna i morse att nu har det metrologiska våren kommit till Stockholmsområdet. Men jag har ändå inte sett så mycket med vårblomster.
  Du har en sådan fin skärpa på precis rätt ställe. Bra fotat.
  Trevlig helg.
  Kram.

  Gillad av 1 person

 4. Så vackra vårblommor. Kollade min blåsippsplanta och det fanns pytte små knoppar. Har mängder med blå snökrokus och snödroppar. Fick för några år sedan 3 lökar med dubbel snödroppe och nu har de förökat sej.
  Kramar

  Gillad av 1 person

  1. Jag har satt dubbla snödroppar ett par gånger, men aldrig fått dem att blomma … de är ljuvligt vackra, så i år ska jag se om plantskolan har några blommande ex till salu 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Våren har kommit till Norrköping! Bra att du valde just idag att dokumentera alla vårblommor, för just idag var det ju helt strålande väder.
  Skrattar alltid när jag ser röda blåsippor. De borde ju heta rödsippor, eller hur;-)

  Gillad av 1 person

  1. Haha … visst borde de heta rödsippor – och de vita blåsipporna borde heta vitsippor … eller nej det går ju inte! Det namnet är redan taget 🙂

   Gilla

 6. Vackert och vårlikt! Jättefina bilder. Här har jag ”bara” sett snödroppar och buskar som knoppas. Men kanske ser jag mer i helgen av våren.
  Kram och trevlig helg

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det en härlig tid som väntar … hoppas vi slipper bakslag bara.
   Tack Ditte! Du får går en promenad vid kolonilotterna, där finns säkert vårblommor.
   Kram

   Gilla

 7. Åh, vilka underbara vårblommor du visar. Snödroppar har vi i vår trädgård, men för övrigt har jag inte sett så många. Å andra sidan jag har inte promenerat i villakvarter än, förkylningen sitter i, så mest inomhus och mot butikerna…. 🙂 Kylskåpet behöver fyllas på efter två veckors bortovaro. :-O

  Som sagt underbara krokusar!

  Gillad av 1 person

 8. Här vaknade vi upp till drygt 2 dm nysnö och som grädde på moset hoppade Teddy ur inhägnaden. Jo yes snön är hårtpackad och då när det kom mer snö blev det väl för inbjudande. Nu rymmer han ju inte utan kommer och talar om vid ytterdörren att han vill komma in, springer typ bara runt huset 😉 men då vi har viss trafik här på gården, lastbilar med leverans till Js företag är det ändå osäkert att ha Teddy lös utan uppsikt.

  Bor Du i ett område där Ni aldrig haft vinter i år?
  Så häftigt med vårblommor redan i slutet av februari.

  kram

  Gillad av 1 person

  1. … som sagt – vi bor i ett väldigt avlångt land! Ingen vinter här … och visst är det härligt med vårblommorna … men risken finns att det kommer bakslag.
   Jobbigt med snön … tur att Teddy inte sticker iväg! När jag var i tonåren sommarjobbade jag på
   en stor lantgård ute på östgötaslätten – där fanns flera olika jakthundar – bl. a. en foxterriertik som rymde titt som tätt över det 2½ m höga stängslet. Hon hoppade så högt hon kunde och klättrade sen upp och hoppade ner på andra sidan! Till slut var de tvungna att sätta nättak på hundgården!
   Kram

   Gilla

  1. Har samma funderingar … när kommer bakslaget? För nog lär det bli något eller några – men som sagt snön kan kvitta!
   Tack Gerd!
   Kram

   Gilla

 9. Hos dig har blåsipporna kommit långt! Grattis!
  Underbara vårblommebilder, tack!
  Hittade en vintergäck på baksidan igår – nyinflyttad! 🙂 Tack vare dig visste jag vad det var.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.