Vilken skillnad …

… på vinter och vinter …

Tyvärr har jag inte bilder från exakt samma datum, men nästan …

Vackert vinterväder den 30 januari 2010 …

… liksom dagen därpå, den 31 januari 2010 …

… men så tre dagar senare, den 3 februari – då såg det ut så här!

Här ett litet bevis på att vi hade milda och snöfattiga vintrar redan för 12 år sen …

17 februari 2008

 Idag den 1 februari ser det ut så här …

Önskar dig en fin lördagskväll!

53 tankar om “Vilken skillnad …

 1. Ojojoj det var skillnad det! Men det går ju inte att förneka att det är väldigt vackert med den kriitvita snön hos er! Här blir det bara slask om det blir snö så jag är bara glad om den håller sig undan.
  Och bilderna på dropparna är ju helt otroliga! Så perfekt skärpa och suddig bakgrund! Som jag sagt så många gånger förut: Du är verkligen duktig på macro!
  Ha en jättefin helg!

  Gillad av 1 person

  • Visst är det fint, men oj så jobbig den vintern var … såå mycket snö och såå mycket skottande! Gröna vintrar passar mig alldeles förträffligt!
   Tack så jättemycket! Blir glad för dina ord! 🙂
   Ha en fin söndag!

   Gillad av 1 person

   • Håller med dig om att gröna vintrar är bäst, hur vackert det vita än kan vara så är det bara jobbigt! Idag har vi blå himmel och vita molntussar och nästan 10 grader varmt! Det passar mig mycket bättre än snö och kyla!
    Ha en fin söndag

    Gillad av 1 person

  • Vacert är det, men jag minns den vintern som oerhört jobbig! Numer föredrar jag gröna vintrar 🙂
   Tack så mycket … du behöver inte vara avundsjuk – en bra kamera och mycket tur! 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Jag vet ju vad jag föredrar. Å det gör du nog också, eller hur!? Åtta grader och hela tre timmars sol här idag. En bra början på februari tycker jag:-)

  Gillad av 1 person

  • Visst är det vackert med snö … åtminstone en lagom kall och solig dag, men jag föredrar ändå gröna barmarksvintrar som gör livet mycket enklare 🙂
   Ha en fin söndag!
   Kramar

   Gilla

 3. Kommer ihåg vintern 2010. Den var lång. Det var lönt att ta ut skidorna. Tror att det var några år senare som det snöade 80 cm en lördag vecka7. Vi var i Malmö. Där sken solen. Hemma var det helt igensnöad. Svor över han som plogat vägen och gjort höga vallar vid våra ingångar. Idag är det grönt. Rätt skönt gör en tant, även om vitt är grant!

  Gillad av 1 person

 4. Den vintern kommer jag också ihåg. Vi hade mycket snö här också då och visst är det vackert. Lite skillnad mot denna vintern, men det är ändå vackert i naturen även om det blir lite blött 🙂
  Läckra droppbilder!

  Gillad av 1 person

  • Det var en jobbig vinter – ett elände varje morgon när jag skulle till jobbet! Jag föredrar gröna, sköna vintrar … lite frost kan vara trevligt, men ingen snö!
   Tack så mycket! 🙂

   Gilla

 5. Väldigt fina vinterbilder liksom vackra macrobilder från hur det ser ut hos dig idag. Bildbeviset på hur det såg ut för tolv år sen är både tänkvärt och så supersnyggt.

  Gillad av 1 person

 6. De två första bilderna är fantastiskt vackra…precis så som vinter ska vara 😀 Den snöiga bilden där Lasse kikar in var rolig men kanske det inte var så kul att vara där ute just då.
  Även om jag vill ha vitt och gnistrande den här tiden på året gillar jag dina fina skogsbilder och droppar får mig alltid att bli glad 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Det går inte att förneka att det är fint med mycket snö. Fast vi flyttade årsskiftet 2010/11 och då var det inte alls roligt med all snö.
  Jättefina bilder men dropparna tar priset. 👍
  Ha en fin kväll och söndag!

  Gillad av 1 person

 8. Hej, jag är glad att jag har annat att glädjas åt och fokusera på än denna jäkla skitvinter! Haha, önskar bara att Daniel hade dubbelt så långa ben, för om du visste hur underredet ser ut på honom efter varje promenad. Inte bara skitig utan vinterns hela sand- och gruslager sitter också fast i magpälsen…ujuj, tur han är en tålig pöjk.
  Men du har rätt i att det var riktigt usla vintrar förr också, har bara lyckats förtränga dem.
  Helgkram från pörtet

  Gillad av 1 person

  • Jag är såå glad för din skull Paula … så skönt att du kunde hand om Daniel – passade ju bra för er båda. Förstår att han blir skitig i blötvädret …
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Inget nytt under solen, som det heter. Milda vintrar har vi haft tidigare också, även om man tycker att det är ovanligt varmt i år. Vintern hinner ta ett grepp om norden ännu, men lång blir den knappast inte.
  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Visst har det varit många gröna, milda vintrar genom åren – i alla fall här i södra halvan av landet. Det oroande är väl att det även blivit så milda vintrar uppe i norr, i alla fall utmed kusten och jodå vintern hinner ännu komma!
   Tack och tack detsamma!

   Gilla

 10. Vackra bilder och vilken skillnad! Roligt att se den! Och visst har det varit snöfattiga vintrar förr bl.a. på 1930 och 40 talen- Detta var innan man börjat fundera på klimatförändringarna. Vädret har ju växlat förr med gröna vintrar, vita vintrar, regniga somrar och soliga och torra varianter. Minns sommaren 1959 när vi flyttade till Stockholm, en riktigt varm och regnfri sommar.
  Jag tycker det är så roligt att se allt fint du hittar/upptäcker på dina strövtåg och har nu lärt mig att för egen del också titta neråt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Tack Ditte! Sommaren 59 minns jag också … varmt och torrt- 55 var visst likadan, så varma somrar och snöfattiga vintrar har förekommit förr också 🙂
   Kul att du börjat titt lite neråt också 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Det är fantastiskt med fotona som blir som en dagbok, kul att jämföra. Förstår att det är tungt för dig med snörika vintrar, det verkar på fotona som om Lasse ännu skottade då. Fina bilder allihop, men som du vet så tar droppbilderna priset, makalöst vackra, underbara bilder!

  Gillad av 1 person

  • Tidigare kunde vi hjälpas åt, men nu får jag göra det mesta själv … och ja, då blir det tungt med snön …
   Tack så väldigt mycket! Kul att du gillar dropparna! 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.