Flowers on Fridays # 27

Tulpaner, tulpaner …

I butiken …

 Årets första vintergäck …

… för en vecka sen, nedanför garaget … nu är de flera!

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

– Trees on Tuesdays
– Black and White on Wednesdays
– Flowers on Fridays

39 reaktioner till “Flowers on Fridays # 27

 1. Jag hittade också våra vintergäck i förra veckan. Sen dess har jag inte varit där i hörnet och kollat, det är ju så trist väder att man knappt vill sticka ut näsan!

  Gillad av 2 personer

 2. Åååå det bubblar av vårkänslor när man ser de där bilderna! Såg att tulpanerna är uppe mycket och i vintergäcken blir som sagt bara fler och fler, krokusar i knopp och fåglarna sjunger som bara den. Men…….16mil söder ut vaknade de idag upp till en vit värld. Hoppas att vi klarar oss. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Härligt med vårblommor, men kanske bör de vänta lite till! Inte kul att vakna upp till en vit värld! Det vill vi inte ha!
   Ha en fin helg!

   Gilla

 3. Vintergäck är så fin men tyvärr vill dom inte i min trädgård. har provat flera gånger. Nu känns det som vår för fåglarna sjunger och det är +6.
  Önskar en fin fredag.

  Gillad av 1 person

  1. Det tog många år innan de vill växa här också … inte förrän jag fick en hel kruka med blommande vintergäck av en kompis. Jag planterade dem på ett ställe och de har sen spridit sig …
   Tack detsamma!

   Gilla

 4. Fina vintergäcken! Dottern har mängder utanför sitt hem i Malmö. Har försökt flytta hit, men de tycks inte gilla livet på västsidan av sydsvenska höglandet….

  Gillad av 1 person

  1. Jag kämpade i många år … men plötsligt hände det och de tyckte det var rätt OK även i Östergötlands norra bergslag 🙂

   Gilla

 5. I Kårböle är våren på väg att bli riktig vinter igen. Det snöar för fullt i eftermiddag igen, det ska regna imorgon enligt SMHI. Kanske det är smartast att vänta och se vad regnet gör med den snön, som kommer nu. Vintergäck har jag aldrig sett annat än på bild. Fina bilder.
  Svante

  Gillad av 1 person

 6. Vintergäcken är såååå fin. Jag har också försökt att få dem att ta sig här men har inte lyckats än. Men skam den som ger sig. Jag får göra ett nytt försök igen!
  Tulpanerna är verkligen vackra, speciellt de vita!
  Ha en jättefin helg!

  Gillad av 1 person

 7. Vilken härlig tulpanbild, en riktig färgklick! Jag fotar också blommor i butiker ibland, då får man en härlig mängdverkan 🙂 Och de små vintergäcken lyser som solar.

  Gillad av 1 person

   1. Jag längtar tills att vårblommorna vill visa upp sig här hos mig, det är så tråkigt och mörkt här just nu. Vi brukar alltid ha snö vid den här tiden annars, men inte i år.

    Gillad av 1 person

   2. Det är egentligen lite för tidigt för vårblommorna … det borde vara vinter nu, åtminstone hos dig förstår jag, utan att veta var du bor 🙂
    Vi brukar få en liten tid av vinter även här, så jag tror inte vi slipper undan helt i år heller … den är nog bara lite extra sen.

    Gillad av 1 person

 8. Säsongen börjar verkligen tidigt och kanske hittar du fr o m nu blommor till varje veckas blomsterinlägg 😀 Vackra tulpaner men det är klart att det är extra kul med de egna blommorna.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vi får se … annars finns ju arkivet att leta i 🙂
   Vintergäck och snödroppar är fina, men det blir kanske tjatigt i längden 🙂
   Ha en bra dag!
   Kram

   Gilla

 9. Det är fler som har visat tulpaner i krukor. Måste faktiskt kolla lite mera noggrant här hemma. Har bara sett tulpanerna som snittblommor.
  Å vintergäcken är ju verkligen tidigt ute.

  Gillad av 1 person

  1. De fanns här under en kort period … kanske hos dig också 🙂 Vintergäcken är alltid tidig, i år ännu lite tidigare 🙂

   Gilla

 10. Vackra tulpaner! Jag gillar dem verkligen! Men tyvärr är snittblommorna nu av så dålig kvalité och många gånger så hårt drivna. Trist! Vet inte hur det är med tulpaner i kruka…
  Vårlikt och fint med vintergäck!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har haft tur med den enda tulpanbukett jag köpt i år och den stod i åtta dagar! Vintergäcken är en underbar liten vårblomma – ovanligt tidig i år när det är en grön vinter.
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.