Veckan i övrigt då …

… förutom Björndag, Charlie-förmiddag och provtagning så har det inte hänt så mycket.

Veckan har varit extremt mild för en vecka mitt i januari, men vi har haft ett par morgnar med frost och då tillsammans med vackra soluppgångar …

… och världen sågs som i ett rosa sken …

Slamsugbilen var här en dag i veckan … och jag blev glad att det var en ung glad tjej som rattade den.

Några skogspromenader förstås … här är lite bilder från en av dem …

En nästan okänd väg … här har jag inte gått sedan jag gick bort mig för många år sen.

Inte så mycket svamp nu … i alla fall inte ätliga …

… men en del annat fanns det att titta på, såsom mossor och lavar.

Så småningom framme i kända trakter igen …

Härifrån är bara en knapp km hem och jag känner mig nöjd med att jag inte gick bort mig igen.

Idag lördag och inget planerat, förutom att jag måste åka till affären och komplettera det jag glömde igår … såå irriterande slarvigt av mig!

Ha en bra lördag!

 

62 reaktioner till “Veckan i övrigt då …

 1. Den rosa färgen är så fin! Fin promenad du var ute på! Vi hade en alldeles fantastisk dag igår, tur att vi tog ledigt och gjorde slag i saken igår, för idag regnar det igen.
  Kul att se dina hemtrakter, du bor fint, ser det ut som!

  Gilla

  1. Visst blev det läckert – ser overkligt ut, men så var det!
   Ja, det blev en bra promenad … och jodå vi bor i en fin trakt – det enda som saknas är närhet till vatten. Inte jättelångt men utom synhåll.

   Gilla

   1. Vissa dagar är det så! Jag blir glad av det ljuset! Länge sen jag såg det nu känns det som!
    Vi har inte heller vatten inom synhåll, (jo om jag står på övervåningen och tittar ut, under den lövfria tiden, då skymtar jag sjön) men det räcker att gå en minut så ser jag sjön. Havet hade varit roligare, men då duger det inte att ha noll rätt på Eurojackpott varje vecka 😉

    Gillad av 1 person

 2. Härligt ljus i soluppgången, och fina bilder att visa att våren kommit till er i söder. Körsbärsblommorna blommar i Kungsträdgården, sa de i radion igår.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Så härliga bilder från skogen. Den där med mossiga grenar är helt magiskt fin. Det ser ut som om du är i rena trollskogen.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Ingrid! Lite rester av en gammal trollskog finns kvar, men den var bättre förr, innan den gången jag gick bort mig och innan mycket av den höggs ner …
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Jag bor ju nästan i skogen, så det är på såna här stigar jag brukar befinna mig. Roligt att du gillar!

   Gilla

 4. Vackra bilder i soluppgång 🙂 Här har det verkligen varit blandat väder, mycket regn och blåst, men igår kändes det nästan som vår, och solen sken från en klarblå himmel, såå härligt 🙂 Det är roligt att se tjejer/kvinnor i mansdominerande yrken, kvinnor kan! Modigt av dig att bege dig in på en okända vägen igen, och skönt att du hittade hem igen. Du hittar så mycket spännande på dina promenader – jag gillar klumpfötterna och dom mossiga grenar. Många fina bilder!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Ibland måste man vidga sina vyer … 15 år sen jag gick den här vägen … 🙂 Det finns mycket trevligt att titta på i naturen!

   Gillad av 1 person

 5. Även om alla svamparna du har så fina bilder på inte är ätliga så är de så otroligt dekorativa. Vackra fotoobjekt allihop. Avundas dig dina promenadvägar. Du verkar ha ganska många att välja på. Visst är det irriterande när man gjort sina inköp och upptäcker att man glömt något viktigt när man kommer hem..

  Gillad av 2 personer

  1. Naturen bjuder på många fina upplevelser … och jag har några olika promenadvägar att välja på, men ändå gnäller jag ibland – skäms lite över det 🙂
   Ännu mer irriterande när det man glömde var uppskrivet på inköpslistan!
   Tack Eva! Ha en fin söndag!

   Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Du har redan fått samma svar jag tänkte ge dig … Skaffa SOS- appen i telefonen! Den skickar ut information var du är!

   Gilla

 6. Så härlig promenad Du fick ❤ Du gör det bra som är ute å går helt själv… jag går knappt utanför dörren om jag inte har hundarna med mig eller ska i väg med bilen 😉
  Märklig vinter utan snö men det finns fördelar… Du kan ju typ gå vart Du vill… här måste jag hålla mig till vägar av nått slag… går inte att gå hur som helst.
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag är beroende av skogen … måste gå mina promenader där för att må bra 🙂 Jag gillar vår gröna vinter, så länge den varar 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Fantastisk soluppgång! Och mossan på de gamla nedfallna träden, så fint!

  Hur sur blir man inte när man kommer hem och upptäcker det man glömt att handla. Jag bodde några år med affären bara några meter ifrån, en dag var jag nere tre gånger!

  Ha en härlig lördag!

  Gillad av 1 person

  1. En härlig morgon och en skön promenad … det är livet det! 🙂
   Jag har en dryg mil till affären och skriver alltid en inköpslista … och glömde ändå! Suck!
   Ha en bra söndag!

   Gilla

 8. Muren med mossa på var verkligen vacker och ljuset. Här är det inte läge för utevistelse för det regnar och är glashalt Is med regn på är ingen hit så jag har hållit mig inne och städat bort julen idag. Det ska göras det också.

  Gillad av 1 person

 9. Det kan vara väldigt skönt med en vardag då allt lunkar på som vanligt. Men ute i skogen upptäcker man ofta nya, intressanta saker som kan fånga ens uppmärksamhet en stund. Det är alltid kul att se dina fina bilder från dina promenader 😀 De härliga, rosa morgnarna är så fina och med lite frost på backen blir det ännu bättre. Det blir nog vanligare och vanligare med tjejer i de traditionellt manliga, tyngre yrkena. Det är kul att det är så, lika kul som när män söker sig till de yrken som vanligtvis har mest kvinnor.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Så sant Ingrid … i naturen finns alltid något intressant att titta på – och att fota. Roligt att du uppskattar mina bilder … tack för det!
   Ja det är bra att de yngre numera har den friheten att välja yrke efter intresse och inte efter kön!
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Morgonrodnaden är så vacker. Fina bilder från mossiga träd och stenar. Igår var det sol och blå himmel så det blev fika på altanen väl på klädd.
  Idag har det regnat hela dagen.
  Kramar

  Gillad av 1 person

 11. Bilderna på soluppgången är nästan overkliga, men så otroligt vackra. På sådana bilder gillar jag faktiskt rosa;-)
  Naturbilderna är jättefina och svamparna naturens egna konstverk. Du verkar också gilla den varma vintern. Ja, jag vet att Greta får vatten på sin kvarn, men det struntar jag i.

  Åsså såg jag såklart fotbollsplanen med en målram på sommartorpet. Planen verkar vara större än självaste huset.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är rosa fint ibland i alla fall 🙂 Overkligt … men alldeles äkta! Den gröna vintern är härlig, men … jag tror vintern kommer i februari, mars …

   Gilla

 12. Så många fina skogsbilder. Tur att det finns mossa och därmed något grönt att titta på. En himla fin soluppgång. Hade varit kul att se det ”i real life” igen.
  Jag skriver fortfarande inköpslistor. Det kostar för mycket bensin att glömma något 😀
  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Gillad av 2 personer

  1. Liten solglimt, sen mulet och duggregn, men inte så blåsigt här … nu på söndagsmorgonen är det stjärnklart!
   Tack detsamma!

   Gilla

  1. Tack så mycket! Blir glad för dina ord! Ja, det är ganska trivsamt här … och skönt med en grön vinter 🙂
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 13. En välfylld, trevlig och varierad vecka! Och jag önskar och hoppas att dina prover är bra. Verkligen! Och som vanligt är jag glad över att få följa med på dina fina skogspromenader. Många vackra bilder. Och jag fastnade extra för stenmuren, grenarna och svamparna.
  Fantastisk soluppgång som du fångat. Och visst ligger det ett rosa skimmer här.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. En ganska bra vecka … lagom kanske man kan säga – men med några höjdpunkter 🙂
   Gillar att du är med på promenaderna 🙂
   Kram

   Gilla

 14. Wow! Det rosa är ju helt otroligt fint! Och all mossa är så vackert. Det blir en så speciell stämning av det. Sätter igång fantasin! Jag gillar den okända vägen men förstår att det inte kan vara roligt att irra bort sig där!
  Tack för alla fina bilder och ha en fortsatt fin helg!

  Gillad av 1 person

 15. Vilka vackra rosa färgtoner i bilderna! Har har det varit lite kallare två morgnar så då kunde vi njuta lite av solen. Annars har här också varit väldigt milt så nu börjar det trilla in vårtecken!

  Kram och ha en härlig söndag!

  Gillad av 1 person

 16. Ett mycket vackert rosa skimmer på dina bilder idag. Man kan alltid hitta så vackra fotomotiv i skogen. Är hjärnan tom på fantasi, så är det bara att gå in dit och tanka idéer. Kram

  Gillad av 1 person

 17. Murar och mossa, jättefint – gillas!
  Vi har också en tjej som kör en slamsugnings/tömningsbil i Lovisa 🙂
  På grund av att jag haft ont i rygg och ben har jag inte suttit så mycket vid datorn och kommenterat på bloggar – allt har liksom sin tid – men här finns vi för varandra ändå ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack Carita … man måste inte läsa och kommentera allt, speciellt om man inte mår riktigt bra. Har ju en del liknande problem själv …, men som sagt – vi finns här ändå 🙂
   Kram

   Gilla

 18. Härliga bilder som alltid, och det är grönt! och färger i skogen och naturen, det känns konstigt att det är mitt i januari! och bra att tjeejer lika bra som killar kör slamsugsbilen eller andra fordon, önskar dig en god kväll och bra nästa vecka

  Gillad av 1 person

  1. Tack Stefan! Ja, det är bra att tjejer och killar kan välja yrke som de vill numer och att det inte är könsbundet på samma vis längre.
   Ha en fin ny vecka!

   Gillad av 1 person

 19. Giftgrön mjuk mossa gillar jag oavsett årstid, fast helst inte just i januari…
  så fin han är i headern, Björn! Han är faktiskt en hjärtekrossare tror jag,
  Fick just frågan av dottern om jag kan ta hand om deras hund nu då flickorna flyttar. Älskar lilla Daniel, men jag är mycket tveksam, dels när jag inte vet hur det går för Blinka, o oavsett det så binder jag upp mig ytterligare framåt i tiden. Nå, jag får grunna lite till. Din morgonhimmel är ganska lik min kvällshimmel idag (om man nu kan säga att klockan fyra är kväll) Så vackra rosa moln! Kram

  Gilla

  1. Grön mossa är dekorativ även i januari, i alla fall här hos mig 🙂
   Björn är en riktig goding ❤️
   Då har du lite att fundera på… vad är alternativet för Daniel?
   Kram

   Gilla

 20. Jag har funderat lite på om bilderna i reklam och i vissa medier till slut har bidragit till att tjejer vågar välja mansdominerade yrken. Man ser ju faktiskt ganska ofta tjejer som hantverkare i vissa program. Toppen i så fall.

  Åter så fina naturbilder och de rosa morgonbilderna har verkligen ett speciellt ljus.

  Gillad av 1 person

  1. Det har säkert betydelse att tjejer är med mer i olika medier och program … och visst är det bra!
   Tack så jättemycket! Den rosa morgonen var ovanligt fin 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.