Ingen bra dag …

… och det började redan i morse när jag gjorde inlägget ”Flowers on Fridays”. Jag gjorde precis som vanligt, la in bilden och klickade i ”Mediafil” för att den ska förstoras när man klickar på den … men istället för att förstoras, så blev den mindre!

Gick tillbaka till gårdagens inlägg som jag visste fungerade som det skulle igår – och det var samma sak där! Testade att ändra till ”Sida för bilaga” och då förstoras den lite och i en ruta nere till höger får man valet att se den i full storlek. Bra om det funkat, men istället blir den mindre då också!  Har gått tillbaka i gamla inlägg och samma sak där. Bilder som tidigare förstorats blir mindre! Om någon som använder WP och liksom jag använder den klassiska redigeraren (inte Block-varianten alltså) kan ge mig ett svar och en lösning är jag så tacksam!

Har skickat en fråga till supporten, men inte fått något svar …

Det var det första som hände … det andra var att bilen inte startade! Det alldeles nya batteriet var stendött! Fick ringa till Assistancekåren för att få starthjälp!

Något måste dra ur batteriet … men vad?

Suck … som sagt ingen bra dag.

59 reaktioner till “Ingen bra dag …

 1. Usch vad trist! Egentligen inget att gilla men det är inte dina problem jag gillar som du säkert förstår. Vad som hänt med dina bilder har jag tyvärr inte en aning om, men med WP kan man aldrig veta vad som ska hända. Jag hoppas att någon kan hjälpa dig att lösa det.
  Hoppas du får en bättre kväll än övriga dagen!

  Gillad av 1 person

   1. Visst är det konstigt. Men jag kan inte säga att det förvånar mig när det gäller WP. Jag har också råkat ut för en hel del mysko grejer med bloggen men inte just det som du råkat ut för här.

    Gillad av 1 person

 2. Ingen rolig dag förstår jag. Vad som händer med dina bilder vet jag inte tyvärr. Hoppas det löser sej med bilen för den är viktig när man bor på landet.
  Styrke kramar

  Gilla

   1. När du gör ett nytt inlägg, så längst till upp till höger så har du ett kugghjul och till höger m det, en svart ruta med en grön cirkel och två vita pilar, tryck på den 😉

    Gillad av 1 person

   2. Den gröna jetpack-symbolen lyser redan grön … har suttit och testat alla möjliga … och omöjliga saker på nya blogginlägg sen kl 05:30 i morse! Inget funkar som jag vill! Jag ger snart upp … och lägger av, men först ska jag kolla att byta tema, om det är det som bråkar … tack snälla Annica för att du försöker hjälpa mig! Kram!

    Gillad av 1 person

 3. Tyvärr, jag har inte en susning. Har en WP portal men använder den inte för jag klarar inte av den.
  Och det där med bilar… glad jag bor centralt när jag ändå inte får köra bil. För visst fick jag anlita assistansen några gånger, suck.
  Lycka till med allt! Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har hittills bara goda erfarenheter av WP, men vi får se … kanske ger jag upp.
   bilproblemen hoppas jag kunna få hjälp med … 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Tråkigt inlägg/bilder inte uppför sig som Du har tänkt Dig… förhoppningsvis får Du rätsida på problemet.
  Bilen känns nästan om större problem för är det nått som tjyvdrar ström kan Du/Ni bli ståendes typ vars som helst… jobbigt läge.
  kram

  Gillad av 1 person

 5. Det lät inte roligt alls. Håller tummarna att ni hittar felet snabbt. Det är så jobbigt som helst när bilar krånglar.
  Wordpress problemet har jag inte haft än. Ska bli spännande att höra om supporten svarar.
  Önskar dig en bättre dag imorgon!

  Gillad av 1 person

  1. Ska testa förslaget från Annica … fortsätter det krångla och om supporten inte hör av sig så får vet jag inte hur jag ska göra. Sluta blogga kanske …
   Tack Kristallina!

   Gillad av 1 person

 6. Det är irriterande när tekniken inte fungerar! Jag var tvungen att kolla på några av dina äldre inlägg och något skumt är det.Sen kollade jag i min egen blogg, men där verkade allt vara normalt.
  Hoppas du får ordning på bilen i alla fall!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 7. Nämen fy! jag använder ju wp men har inte de problem du nämner,,,och assistans med bil behöver jag inte, däremot tror jag att jag snart behöver färdtjänst! Hoppas du får bra respons på problemet så det snabbt går att lösa är ju så enerverande/Kram

  Gillad av 1 person

 8. Det är det värsta när man är i en bloggportal, man är i deras händer och så har någon varit och pillrat …

  Himla trist med bilen. Funkar den fortfarande inte? Vi hade förr ngt trassel, batteriet byttes, trasslet kvarstod. Visade sig att det fanns ett batteri till i bilen och det var detta som var slut. Men vår startade förstås…

  Gillad av 1 person

  1. Såå himla enerverande! Min engelska är inte så bra och deras support är på engelska … hoppas ändå jag gjorde mig förstådd och att de hör av sig.
   bilen startade igår sen efter starthjälp och jag kom både bort och hem, men om den startar idag vet jag inte än …

   Gilla

 9. Det är visserligen fredag, men inte den trettonde. Är verkligen ledsen för din skull! WP kan jag inte hjälpa dig med, men jag såg att Annica kom med några förslag.
  Även vad gäller bilen kan jag inte ger dig nåt råd tyvärr.
  Kanske kan någon av sönerna förbarma sig över bilen under helgen.
  Styrkekram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Det ska väl lösa sig på något sätt … Jag orkade inte prova Annicas tips igår kväll, men ska testa nu på morgonen 🙂

   Gilla

 10. Jag är själv ganska irriterad över alla uppgraderingar, oftast under natten. Detta gäller först och främst WordPress, men även iPhone. Efter detta är ofta allt förändrat. så även Mediafilen som var borta vid ett tillfälle.. Det tog två veckor innan jag hittade den på en helt annan plasts. Alla Inloggningar är borta på det mesta efter en uppgradering.

  Gilla

 11. Jag hade också datorstrul igår, men med en del omstarter fungerade det igen. Jag undrar om det kan vara Windows, som strular, när 7:an inte längre ska uppgraderas.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Tråkigt när tekniken bråkar. Jag har startat om … och jag har senaste Windows, så hos mig är det nog något annat som inte är som det ska … min hjärna kanske …

   Gilla

  1. Hm … plugin??? Måste lära mig vad det är och hur det funkar först … men tror inte det finns till min billiga variant … Tack ändå, ska se om jag kan komma på nåt. 🙂

   Gilla

 12. Fy vad trist när det strular och en olycka kommer ju sällan ensam som det heter. Tyvärr stämmer det alltför ofta…

  Jag använder ju WP, men om det är den klassiska varianten har jag ingen aning om, jag bara skriver. Kollade mitt senaste inlägg och bilderna blir fortfarande större.

  Från början när jag gjorde ”lägg till media” så blev bilderna klickbara/förstorade per automatik. Nån gång blev det ändrat så att bilderna inte var klickbara. Nu när jag har lagt in en bild så måste jag markera bilden (i ”redigeraläge”), sen trycker jag på knappen ”infoga/redigera länk”. Då kommer länkbilden upp (nähä! 😉 ) med bildadressen ifylld och jag behöver bara trycka på ”Lägg till länk” så försvinner länk-popup-fönstret och bilden blir klickbar och blir större när man klickar på den i ”visa-mode”.
  Eller bara och bara… Självklart var det enklare när det skedde per automatik. Gillar inte att WP håller på att ändra grejer hela tiden. Jag vill bara skriva, lägga in bilder och publicera utan att behöva tänka. Inte tänka så mycket i alla fall 🙂

  Vet inte om detta hjälper dig ett dugg, men jag hoppas verkligen att det ordnar sig för dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ama … ska testa att göra som du beskriver! hoppas, hoppas! Det konstiga är att jag har en annan blogg, som inte är offentlig, utan bara för mig – där funkar det som tidigare … suck … nu ska jag fylla på kaffemuggen och ge mig i kast med ditt sätt!

   Gilla

 13. Har du blockredigerare? Jag vågade inte gå över till den, vill ha den klassiska som jag känner till. Sedan då jag en gång tänkte testa med block sa WP att jag inte har behörighet, ändå har jag betald version.

  Gilla

  1. Jag har tillgång till bägge, men föredrar den klassiska. WP försöker hela tiden få mig att använda blockredigeraren och den gillar jag jag´inte alls. Så konstigt att de påstår att du inte är behörig för den … Ibland blir man alldeles konfys!

   Gilla

 14. Nej, vad trist att så mycket teknik krånglade samma dag. Jag hoppas att du får svar från supporten för här ringer inga klockor om vad som kan göras. Vad gäller bilen så är det kanske ganska lätt att ladda batteriet men det räcker ju inte. Där måste ju en förklaring till orsaken hittas. Hoppas det reder upp sig och att både bildhantering och bil uppför sig som de ska igen.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är frustrerande! Bilbatteriet går förstås att ladda, men det är bara en dryg månad gammalt, så antingen är det något fel på batteriet eller så är det något fel på bilen … suck.
   Kram

   Gillad av 1 person

 15. Jättetrist! Men har du inget ”webhotell” som kan hjälpa dig. Jag har ”One.com” och de besvara frågor inom några timmar om det är något jag undrar över. Jag är supernöjd med både de och WP. Och skönt att inte vara ”ägd” av en bloggportal. Om du har FB så är en tanke att även skicka frågan dit till grupp. Håller tummarna.
  Bedrövligt att även bilens batteri skulle krångla samtidigt.
  Håller timmarna för att det snarast ordnar sig
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag har aldrig haft något webhotell, har aldrig känt behov av det – försöker använda mig av sånt som är gratis 🙂
   Om jag byter webbläsare till Explorer på min dator, så funkar det … och om jag kollar på Lasses dator så ser det ut som det ska, både med Chrome och med Explorer! Upptäckte det nu på morgonen – visst är det konstigt!
   Kram

   Gilla

 16. Det här påminner om vad som hände mig med mina bloggbilder. Alla bilder blev mindre.
  Det var min bloggmall som inte hängde med när Wp gjorde ändringar. Har än inte orkat hitta ett nytt tema. Läser att du har hittat ett sätt att komma förbi problemet. Hoppas att bilen också fungerar som den ska nu.

  Gillad av 1 person

  1. Konstigt är det – att andra kan förstora och det är normalt men inte jag själv. Trist när det inte fungerar som man är van vid. Jag ska testa att byta tema … snart, när jag kanske får lite motivation … just nu känner jag mig mest trött på eländet.

   Gilla

Kommentarer är stängda.