Flowers on Fridays # 22

De utslagna hyacinterna doftar gott, men väldigt starkt … så nu får de stå utomhus 🙂

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

– Trees on Tuesdays
– Black and White on Wednesdays
– Flowers on Fridays

35 reaktioner till “Flowers on Fridays # 22

 1. Hyacinter hör verkligen julen till och jag är inne på andra omgången av dem. De första var rosa och doftade ganska starkt, men de som blommar nu är vita och de är lite beskedligare doftmässigt.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Den vita doftar inte lika starkt som den blå, men nu står de tillsammans så de får stå ute så länge det inte är många minusgrader …
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Underbara hyacinter ❤ Undrar varför mina aldrig doftar??? Eller så har jag tappat luktsinnet, hmm….. hur som helst, vackra är dom!

  Gilla

 3. Din Lasse har samma problem, som jag. De är verkligen störande för mig. Däremot går det bra att titta på dem på foto.
  Svante

  Gilla

 4. Hej Anki!
  Ja, hyacinter hör förstås julen till, det känns oerhört lyxigt i vår kalla nord att ha blommande växter vid juletid. Jag har inga problem med dem men jag förstår att det bara kan bli för mycket av det goda, denna starka och speciella doft. Nu är det så varmt så julblommorna kan stå ute, det mår dom bara gott av.
  God fortsättning önskar jag dig!

  Gilla

 5. Så fina de är! Den blå gör sig extra bra mot det faluröda. Minns att de luktade gott men ibland lite för starkt. Bra att de tål att vara ute.
  Trevlig helg från Malta!

  Gilla

 6. Hyacinter är vackra – särskilt i en stor bukett! Jag tycker dock inte att de luktar så mycket som de gjorde förr! Tråkigt att vara allergisk mot doften… och det är väl därför som de luktar allt mindre. Ser att tomten kom till er också! Mysiga bilder! ❤
  God fortsättning!
  Kram Gunilla

  Gilla

 7. De är ju jättefina. Hoppas bara att det inte fryser ihjäl de närmaste dagarna. Om dom överlever så kan dom i alla fall njuta av nio plusgrader på måndag:-)
  Jag älska doften av hyacinter, men min man reagerar som din Lasse. Så tyvärr inga hyacinter för vår del.

  Gilla

 8. De luktar så gott!! Jag tycker om när de luktar skarpt men kan förstå att många tycker att det kan bli för skarpt. Och sen är de ju så vackra i alla olika färger!
  Jag brukar plantera ut lökarna i trädgården när de blommat över så kommer de upp till våren och doftar i hela trädgården.

  Gilla

  1. Jag lät dem komma in i hallen under natten, då termometern sjönk till -7 grader. De ska få flytta in i fönstret i vår oeldade bastu tills mildvädret återkommer, då får de flytta ut igen 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. De doftar ljuvligt! Står i hallen just nu, men så fort termometern visar plusgrader så åker de ut igen … samma sak alla år, men i år har det ju varit bra väder för dem, förutom det senaste dygnet då … 🙂

   Gilla

 9. Vackert med de fina hyacinterna mot det faluröda. I år valde jag bort dem, svärsonen reagerar mot alla blommande blommor, så även amaryllisarna får flytta till ett annat rum till jul. Lite trist, de är ju en del av juldekorationerna. Hmmm, kanske skulle jag åka och köpa några hyacinter i alla falla, nu lär de vara billiga i blomsterhandeln. Jag har ju så fina hyacintglas… Tråkigt att ni inte kan ha hyacinter inne, jag brukar välja de svagdoftande.

  Gillad av 1 person

  1. Hyacinter är så ljuvliga, men tyvärr hittade jag inte några svagdoftande i år. Min amaryllis som jag hoppade så mycket på, blev en besvikelse. Den torkade in och ingen blomma slog ut … såg att en ny knopp ändå kommer, så kanske, kanske …

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.