Skyltsöndag # 241

… och som vanligt skyltar vi tillsammans med bloggkompisen BP!

Veckans skyltar hittade och fotade i Finspång … några i veckan som gick och ett par för några veckor sedan.

Börjar med det sista av julskyltarna … några ganska förskräckliga skylttomtar, som kanske någon gillar … men inte jag!

Ja, disktrasor kan också vara med och skylta!

Haha … eller hur?!

Muminfamiljen  är trevlig och såklart ska den också vara med!

Nyhet utanför COOP – ”Parkeringshus” för hundar!

Hm … funkar kanske …

Som alltid gäller det att om du vill se fler som är med och skyltar så hittar du dem HÄR 

Den roligaste söndagsutmaningen … alla som vill kan vara med!

45 reaktioner till “Skyltsöndag # 241

 1. Tomterock???? Njaeee men som du skriver, det finns säkert nån som gillar dom 😀 Jag har nog några i min omgivning som skulle älska dom 😀
  Fint gjort av Interflora att skänka en slant till miljöarbetet i Östersjön, alla bäckar små…
  Tanken med hundparkeringen är säkert god men min lilla prinsessa skulle aldrig i livet gå in där. När jag fick henne var hon så osäker och rädd för allt och alla och en del av det sitter fortfarande kvar även om det blivit bättre. Men som sagt, tanken är god!
  Ha en fin 4:e advent, Anki 🙂

  Gillad av 1 person

  1. De ser inte roliga ut, men om det är väldigt kallt eller väldigt varmt ute, då tror jag de kan vara bra … om hunden accepterar det förstås …
   Kram

   Gilla

 2. Men åååhhh… Wettexar! Jag köper faktiskt hellre wettexar än champagne, men här nere finns det inte så gott om dom. Har en gedigen samling med finwettexar som jag fått från olika håll. Tyvärr är dom helt oanvändbara eftersom dom blir förstörda ifall man blöter upp dom.

  Härlig skyltning och ha nu en fin fjärde advent!
  PS: Cava däremot, det köper jag hellre än wettexar. Att champagnen går bort beror på att den är så nedrans dyr. Här köper vi cava för under två euro – ett paket med fyra wettexar kostar mer. Jodå. Jag jobbar fortfarande på ekonomipriset, nästa år – då fasiken!!! 😀

  Gillad av 1 person

  1. Wettexar ärt kul … finns många fina nuförtiden!
   Cava för två euro … säkert klart godare än champagne, som jag inte gillar alls! Nu stiger dina chanser till ekonomipriset … absolut!
   Ha en fin söndag! 🙂

   Gilla

 3. De där tomtarna är ju riktigt fula, men vi har ju alla olika smak. Det finns säkert de som tycker att de är riktigt fräna.
  Parkeringshus för hundar? Det har jag inte sett förut. Undrar vad hundarna tycker om att bli instängda där?
  Ha en fin sista Advent!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag tycker de är ganska hemska, men som sagt, det finns säkert de som gillar dem 🙂 Tror det är bättre att sitta i en sån bur än utomhus när det är flera minusgrader … men frågan är vad hundarna tycker …
   Ha en fin adventssöndag du också!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Klart jag gillar tomterock 🙂 Så praktiskt med parkeringshus för hundar, det gör ont i en då hundar sitter fastbundna och inte vet vad som kan hända dem i denna onda värld.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, smaken är som baken … rock gillar jag, men fula tomtar gillar jag inte 🙂 Bra med en sån box om det är vinter … eller väldigt varm på sommaren, men alla hundar gillar nog inte att bli instängda där.

   Gilla

 5. Tomtarna tycker jag inte om. Hundparkering har jag sett tidigare men skulle inte våga lämna Minton i en sådan eftersom det förekommer hundstölder. En äldre dam lämnade sin hund utanför ICA i sommar och den blev stulen men några personer var uppmärksamma så hon fick sin hund tillbaka.
  Önskar en trevlig helg

  Gillad av 1 person

  1. Då tycker vi lika! Tomtarna är hemska och jag skulle aldrig någonsin lämna min hund utanför en affär! De här lådorna är låsta … så i nödfall om hunden är med på noterna … nu tror jag inte många hundar gillar att bli instängda i en bur, men ändå … jag tror de mår bättre hemma när man ska handla.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Har faktiskt aldrig sett svarta rockande tomtar. Spontant tänkte jag faktiskt på HD-klubbar. Tycker de är gräsliga. Wettexen däremot gillar jag skarpt, nästan synd att använda den…
  Mumin är också en favorit. Har en som ”vaktar” min novemberkaktus. Den står mitt i så att säga.
  Sådana hundkojor har jag heller aldrig sett, men jag köper idén. Hade dock önskat mig ett fönster på sidan, så att hunden kan titta ut. Tror inte Björn är så sugen att kliva in där, eller?!

  En toppen skyltning med två nyheter för mig:-) Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  PS. Läste din kommentar om att du inte gillar champagne. Det gör inte jag heller. Allt som har bubblor går helt bort hos mig, Det gäller alltså Cava och Ramlösa också. DS.

  Gillad av 1 person

  1. Mumintrollen tillhör mina favoriter också 🙂
   Vi har samma smak när det gäller rockande tomtar och champagne, men inte när det gäller Cava 🙂

   Gilla

  1. Ja, mumintrollen är mysiga! Roliga disktrasor använder jag när jag hittar dem … kör dem i tvättmaskinen om och om igen – tål lång användning 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Vilka både trevliga och roliga skyltar du hittat. Mumintrollen tycker jag verkligen om och kul att de fortfarande är populära. Jag tycker också om roliga wettexdukar och brukar använda de jag fått. Gillade din här- Kanske en hundkoja kan fungera, i alla fall för mindre och lugna hundar. Om de nu måste med till butiken… Tomtarna var speciella men inget för mig.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Mumintrollen tillhör mina favoriter … såå mysiga! Ja, disktrasorna är kul, finns många roliga numer 🙂
   Håller med dig både om tomtarna och hundlådorna.
   Kram

   Gilla

 8. Är man rockfantast gillar man säkert tomtarna.
  Har aldrig tagit med en hund när jag handlade. Skulle aldrig infalla mig. Är säker på att det finns hundar som inte går in där frivilligt.
  Mumin och disktrasan var helt klart roligast 😀

  Gillad av 1 person

 9. Läckra rockiga Tomtar men riktiga äkta Tomtar ska se ut som de alltid sett ut, då är jag nöjd. Fast kanske lite tråkig som inte inser att tomtar idag kan se ut hur som helst, nästan 😉
  Haha.. disktrasan skulle jag köpa direkt!! Kanske finns de på postorder men vem beställer disktrasor på postorder!!!
  Sen har du sparat det bästa, eller snarare det sämsta till sist. Parkeringshus för hundar!!! Är det meningen att man ska stoppa in sin vovve i en sån där fönsterlös låda medan man går och handlar?? Fanny skulle riva upp och ner på kojan innan hon ens kom in. Haha.. passar kanske för vissa hundar men inte för min basenji, hon vet vad hon vill 😀

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar inte svarta tomtar, men smaken kan ju vara delad …
   det finns massor med roliga wettextrasor numer … du får passa på att köpa när du kommer till Sverige 🙂
   Jag tror inte det passar alla hundar att bli placerad i en sån där låda, men om det är svinkallt ute så tror jag det kan funka för en kort stund … men det bästa är väl att inte ha med sig hunden när man ska handla.

   Gilla

 10. Som alltid bra skyltat.
  Disktrasor finns i många modefjunger numera, att placera Frost i en sån där skulle aldrig funka… Teddy är ju en annan sort så kanske, men jag lämnar aldrig nån av dem bunden utanför affär. Jag är för rädd om mina vovvar.
  kram

  Gillad av 1 person

 11. Hej! Gillar disktrasor med budskap, de är ju inte alltför roliga att köpa annars…
  Och dessa hundparkeringar, jag såg ett inslag på tevenyheterna där en hundägare försökte få sin jycke att gå in där. Nixpix, sa hunden. Den där buren gillar jag icke! Haha, idén är god men jag tycker att det vore bättre att bygga tak över en del av de stora parkeringarna. Då kunde hunden stanna i sin bur i bilen istället…
  Och mumisarna…dom var väldans ….vita!
  Härlig skyltning, julekram från pörtet till dig och Lasse!

  Gillad av 1 person

  1. Tänk att vi kan tänka så lika 🙂
   Hundburarna tror jag funkar på vissa hundar … om man nu nödvändigtvis måste ta med sig hunden till affären när det är 20 grader kallt eller 30 grader varmt. Alla kanske inte kommer till affären i bil, men hursomhelst så är det bra med skugga. Tyvärr så skulle säkert även folk utan hund sno åt sig de skuggiga platserna, för vem vill ha bilen i solen när den gassar?
   God Jul Paula!
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Jag gillar mer röda tomtar och en och annan grå nisse!
  Har varit dålig med kommentarer, men hoppas bättra mig framöver.
  Ha nu en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

  Gillad av 1 person

 13. Jag gillar Mumintrollen och disktrasorna. Mina trasor tvättas också i maskinen med jämna mellanrum, så de håller länge med. De rockande tomtarna var rätt häftiga på sitt eget hårdrocksvis för den som gillar sånt. Men jag är inte en av dem direkt.
  Kul skyltar så här sent om sider. Jag har halkat efter en del med bloggandet nu.

  Gillad av 1 person

 14. Mumintrollen gillar jag, fick två Muminkoppar av dottern i julklapp. De kommer helt klart bli mina favoriter. Hundkojorna på bilden har jag aldrig sett. Undrar om de används av någon? Jag hade aldrig vågat lämna min hund utanför en affär så de kan ju vara ett bra allternativ.
  Önskar dig God Jul och tack för alla fina foton du bjuder på.

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag skulle aldrig lämna en hund utanför någon affär idag … men de här burarna är låsta, så det skulle nog funka, men jag tror inte det passar alla hundar …
   Tack själv för dina fina bilder och trevliga inlägg!
   God fortsättning!
   Kram

   Gilla

 15. Jag är mer för traditionella tomtar men så länge de är snälla så kan de vara ok 🙂 Disktrasor med olika roliga budskap verkar ha blivit väldigt populära. Jag tycker att de är kul att titta på men jag köper utan text till köksbänken. Muminfamiljen får gärna vara med överallt. Hundkojorna har jag sett ett inslag om på tv, tror det var i ”landet runt”. De var inte särskilt populära bland de hundar som testade men de funkar säkert för en del. Bra idé i alla fall.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ska det vara några tomtar, så ska det vara ”riktiga” tomtar 🙂
   De där hundkojorna kan kanske funka på en del hundar … om man nu nödvändigtvis ska ta med sig hunden till affären, men passar nog inte alla …
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.