Rost …

… var temat till fotoklubbens decemberträff  hemma hos Karin i veckan som just passerat.

Då jag inte hunnit, eller kanske mest p.g.a. vädret, inte kommit mig för att leta lämpliga motiv, så hade jag dåligt med nytagna bilder. Istället sökte jag  i arkiven och började samtidigt fundera över hur jag tänker när jag går mina ”fotopromenader”, för jag hittade massor med rostbilder … verkligen massor!

Varför är det så lockande att fota gamla rostiga detaljer?

Har inget svar …

… vet bara att jag inte kan låta bli.

53 reaktioner till “Rost …

 1. Så läckra bilder! Och jag kan förstå att du vill fotografera rost. Jag dras också hit. Men tyvärr ser jag inte så mycket av det här.
  Kram och tack för att du visar.

  Gillad av 1 person

 2. Gillar Dina bilder men själv fotar jag mycket sällan rostiga saker trots jag under barmarkssäsongen går förbi både det ena rostigare än det andra.
  Är mycket dålig på att ta bilder på omgivningen… ska nog försöka bli bättre 🙂
  kram

  Gillad av 1 person

 3. Ett väldigt rostigt inlägg får man väl säga! Min favorit är utan tvekan den sista bilden på de rostiga spikarna. Och det får mig att tänka på Hasse Alfredssons gamla dänga Ska vi byta grejer med varann! Jag byter min leksaksbil mot en rostig skruv…. 😂😉

  Gilla

 4. Emma har såklart helt rätt, serien trigger mig rejält:-)

  Är väldigt medveten om att du och jag är välgigt konstiga vad gäller rost, men det bjuder vi på, eller hur! Med glädje dessutom. Tusen tack för denna rostiga ”blogglandiaorgie” 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Hej Anki!
  Rost har jag ännu inte upptäckt men det spelar mindre roll. Det är upptäckten av nya motiv, oavsett vad det är, som gör det hela så intressant och spännande. Varje gång man går på upptäcktsfärd och hittar sitt favoritmotiv tar hjärtat ett skutt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 6. Rost har jag alltid förknippat mig till att en bil rostar bort. Eftersom jag sysslat med maskinbearbetning i hela mitt liv så får inte detaljer rosta där. Lager i alla former som monteras på axlar och nav liksom får inte rosta då förkortas livslängden starkt. Men jag kan vara beredd till att ändra mig när det gäller gamla föremål typ. Så dina bilder blev bra.

  Gillad av 1 person

 7. Rost kan vara både fult och vackert. Jag tyckte inte om rost förr när det blev mode i rost. Men… Jag har ändrat inställning, nu ser jag det vackra som rost kan visa, det syns ju tydligt på dina bilder att rost kan vara riktigt vackert.

  Gillad av 1 person

 8. Jag är inte ett dugg förvånad, jag såg din kamerablick när du besökte mig, gammalt, nött, rostigt, trasigt, det triggar igång Anki! Och det är intressant, till skillnad från sånt som är perfekt!

  Gillad av 1 person

 9. Jag tror att rost och förfall lockar folk som fotar för att det händer något med föremålen under processen, den släta ytan försvinner och fram träder en mer spännande yta med olika strukturer, nyanser och skiftningar. Rostfärgen i sig står så bra mot till exempel den blåa färgen som finns i många kontainrar och maskiner och även mot naturens färger. Jag hänförs av din rostbildserie, muttrar kan jag inte motstå, kugghjul av olika slag faller jag i trance för och spikar mot mossa… Underbar serie!

  Gillad av 1 person

  1. tack så mycket!
   Tror du har helt rätt i din analys … det är intressant med rost – och annat med patina och kul att vi är fler som gillar att fota lite udda saker och framför allt att alla kan och får göra som de vill i val av motiv. Skulle vara trist om alla fotade samma saker 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Du är ju ute och rör på dig mycket och borde inte ha problem att hitta rost … jag tycker det finns lite här och där, både i stan och på landet. Det borde rimligtvis vara så i dina trakter också … 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.