Tisdagen …

… bjöd på en härlig soluppgång och då var det ju bara att ge sig iväg ut. Verkligheten överträffade som vanligt bilden …

från verandan kl. 07:45

Det var ett härligt ljus från den uppåtgående solens sken … så jag kunde inte motstå att ta några närbilder på frosten …

På förmiddagen  begav jag mig till affären för att proviantera – tisdagar har jag ju pensionärsrabatt … bäst att passa på.

Ungefär halvvägs såg jag en ensam hjort passera vägen och då det oftast brukar komma fler så saktade jag ner … och fick jag se den nyfikna unga hjorten stå bredvid vägen och studera mig …

Ingen perfekt bild, men jag hade inte tid att göra några inställningar, utan var bara glad att han stod kvar medan jag hade ner sidorutan och lyckades trycka av ett par bilder innan han sprang iväg.

53 reaktioner till “Tisdagen …

 1. Så fina bilder på soluppgången! Och de med frosten och solen i bakgrunden är ju helt suveräna!
  Bilden på den lilla hjorten blev väl jättebra! Det är väl sällan man hinner med några inställningar när man ska ta bilder på vilda djur, så bara att få en bild som inte är suddig tycker jag är en vinstlott.
  Ha en jättefin dag 😊

  Gilla

 2. Att han stannade och väntade så du hann ta!Kul 🙂 Himlen ja den var magisk. Det blir den väl inte idag. Beckmörkt. Nu ska grävaren komma. Kommunkillen stängde vattnet precis jag skulle sätta huvudet under kranen och tvätta håret… innan klockan 7! Han hade sagt efter. Kommunen brukar inte vara snabb, så det var typiskt. Men tur jag inte hann börja.

  Gillad av 1 person

 3. Härliga bilder på djurliv, och soluppgång. I Färila erbjuder ICA också på pensionärsrabbat, men det räcker inte med att bara vara pensionär, man måste registrera sig där för att nyttja den rabatten.
  Svante

  Gillad av 1 person

 4. Man blir så himla glad när man får se ett så vackert djur, jag försöker kolla varje gång när vi far in till Vindeln men det har blivit sämre med tiden tycker jag, förr kunde man se några älgar ibland……. Frostbilderna är ju fantastiska och när man tänker att varje liten frostflinga (?) är unik, så blir man lite ödmjuk inför naturen som konstnär 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jag ser hjort nästan varje dag, men det är inte ofta jag hinner ta en bild 🙂 Förr hade vi gott om både älg och rådjur, men numer ser vi aldrig några älgar – och någon älgjakt har det inte varit på många år.
   Visst är naturen den bästa av konstnärer!

   Gilla

 5. Underbara bilder på soluppgånen och isbilderna. Bilden på hjorten är jättefin. ICA hos mej har inte pensionärsrabatt för ägaren tycker rabatter skall gälla alla.
  Nu blir det Växjö lasarett för årets koll hos diabetesläkare.
  Ha en fin dag

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   I min ICA blev det pensionärsrabatt på tisdagar p.g.a att tisdagar var den dag som hade minst kunder 🙂 I princip har din handlare rätt, men jag handlar förstås den dagen då jag har rabatt 🙂
   Ha en fin dag du också – och lycka till hos doktorn!!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Så fint och så gullig rådjuret är. här är rådjur men dom kommer på morgonen innan jag kommit upp och jag ser bara spåren i snön. Dom noppar mina svartvinbärsbuskar och det får dom gärna göra

  Gilla

 7. Vilka fina bilder och grattis till att ha lyckats fånga den där hjorten. De är snabba som attan och det är inte lätt att hinna få dem på bild.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 8. ♫ ♫♪♪ Som om hela himlen bra-aann ♫ ♫♪♪
  Jodå. Den första härliga bildkavalkaden fick mig genast att tänka på en gammal Schlagerlåt från 1992 (googlade, HELT schlagernördig är jag inte så jag minns åren 😉 ).
  Fantastiskt vackra bilder!

  Hjorten var ju bara sååå söt också 😀

  Ha en fin lill-lördag!

  Gilla

  1. Du kan din schlager du! 🙂
   Tack så mycket!
   Visst är han lite söt … och lite nyfiken …
   Ha en fin fortsättning på dagen!

   Gilla

 9. Fin himmel och en söt hjort vilket påminner mig att jag ska lägga en beställning på lite hjortkött av grannen 🙂 han föder upp hjortar i hägn.
  Ha en fin onsdag, kram

  Gillad av 1 person

 10. Hur fina bilder som helst! Isformationerna med den bakgrunden är ju rena konstverk – WOW!
  Den lilla hjorten ser ut som det var första gången han ser en människa… och en bil. Han var ju riktigt nyfiken. En toppen bild!

  Gillad av 1 person

 11. Härliga morgonbilder med det stämningsfulla ljuset från soluppgången. Frost är alltid vackert och i ett sådant ljus blir det extra fint 🙂
  Jag tycker att din bild på den fina hjorten är väldigt lyckad och skarp.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det var en sån där fantastisk morgon och då måste man ju ut med kameran 🙂
   Hjorten såg mer nyfiken än rädd ut, men det var kul att han stod stilla 🙂
   Tack Ingrid!

   Gilla

 12. Fantastiska foton! Vet du jag läste idag att viltolyckorna är flera än någonsin. Rekord slås varenda vecka, högst på listan rådjur. Kan inte begripa vad det beror på. Men det känns fruktansvärt tråkigt.
  Dina svartvita huskroppsfoton är snygga, de blir så strikta och tydliga , ett bra val till svartvit tolkning helt klart. Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Paula! 🙂
   Viltolyckorna ökar här med – allra flest olyckor sker med hjort och vildsvin … och skrämmande mycket just på den vägen jag åker till Finspång … inte kul alls.
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Tack Gunilla! Det var en sån där magisk morgon med soluppgång och frost 🙂
   Hjorten var nyfiken och det var tur för mig 🙂
   Kram

   Gilla

 13. Alltid fint att se dina bilder, och fin iskonst! och bra att fånga hjorten med kameran och alltid är det något man kan föreviga när man är ute, här blåser det storm så bäst att hålla i hatten, God natt

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Stefan! Så är det … alltid hittar man något att fota – ibland även en hjort 🙂
   Nu redan fredagsmorgon – och jag önskar dig en bra dag!

   Gilla

 14. Lyckosam fotodag! Så vackra frostbilder, sånt har jag inte haft turen att se än! Och så den nyfikna hjorten, de ser så undrande ut där de stå och betraktar en på avstånd, lyckad bild och även morgonsilhuetten!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.