Trees on Tuesdays # 18

Jag gillar alléer … så idag blir det två bilder från Norrköping, som har tre långa alléer och sammanlagt växer här ca. 1800 lindar. Jag har bara bilder på två av dem, då jag av någon konstig anledning aldrig fotat den tredje …

Norra Promenaden är den längsta av dem med en längd på nästan 3,5 km.

Om du vill läsa mer om dem så kan du läsa HÄR.

I Gränna finns nedanstående allé med gamla träd …

Vägen mellan centrum och hamnen …

Så till sist en ”urgammal” bild ur arkivet, fotad en försommardag i Skåne någonstans …

Fotad från passagerarsidan i husbilen … låångt bort såg jag dessa träd och kunde inte låta bli … lite suddigt, men jag gillar den ändå.

Det är bloggvännen Susan, som är skapare av denna utmaning – och alla som vill är välkomna att vara med!

Det här är hennes teman:

– Trees on Tuesdays
– Black and White on Wednesdays
– Flowers on Fridays

49 reaktioner till “Trees on Tuesdays # 18

   1. En bit av allén var ekarna många hundra år gamla, resten av allén ”bara” ett par hundra år gamla. Ja det var den allén. Kommer aldrig förlåta kommunens dåvarande högste chefstjänsteman för det. Han ensam ”råkade” ta beslutet! Hela det enormt natursköna området blev förstört. Älskade att ta hundpromenader i det området, liksom att vara i området på utflykt med barnen då de var små.
    Kram

    Gilla

 1. Nu har elbolaget återinkopplat strömmen, så jag kan följa bloggarna. Det är härligt med alléer, i Kårböle finns ingen alls, gissar att träden känner på sig att det finns många Motorsågar här. Fina bilder.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Bara att pelletsbrännaren startade, det gör den alltid då strömmen varit borta en stund. Det är fördröjning nära två timmar på ena elpatronen, och en ensam orkar inte hålla huset varmt. Att värma med el, eller pellets går på ett ut, kostnadsmässigt, så varför konka pelletssäckar.
    Svante

    Gillad av 1 person

 2. Jag gillar också alléer 🙂 …det är så snyggt när träden står på rad, men 1800 träd, det är ju otroligt många, coolt! Fina bilder! Jag gillar sista bilden med härligt ljusa färger. Tack för ditt bidrag till dagens utmaning!

  Gillad av 1 person

 3. Helt underbart med allé jag gillar en vid Grensholm – mysigt att cykla genom den. Idag planteras det nog inga allér så vi får vara rädda om de som finns. Ha en fin tisdag!

  Gillad av 1 person

 4. wow vilken färgchock jag fick här, Helt underbart, hade nästan glömt den gröna kulören…Jag är mycket förtjust i alleer själv, tycker vi har väldigt få pampiga såna här i Dalom. Ofta är ju de förknippade med gods och slott och stora gårdar, också en bristvara i stugornas rike. Igår på tvserien ”Vår bästa tid är nu” handlade det om almarna i Kungsan. Och du, tack för förklaringen på istallrikarna, jag var inte helt ute o cyklade när jag tyckte de liknade just det. Men nu fick jag en förklaring till hur de uppkommer också, skulle förstås ha frågat dig direkt, du kan sannerligen det mesta! Tisdagskram

  Gillad av 1 person

  1. Inte så många slott och herresäten i Dalarna …
   Jag såg såna där tallrikar i Motala ström i Norrköping … blev nyfiken förstås och råkade ramla över svaret 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Vilka fina alléer!
  Så det finns ungefär 1800 lindar i Norrköping, åsså köpcentret Linden, då. Åtminstone fanns det ett sånt på Drottninggatan när jag bodde där 🙂

  Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

 6. Alléer är verkligen något speciellt, särskilt de som har anor från häst- och droskeran. Under många år åkte jag genom en allé till och från jobbet varje dag. Vacker men den tog hårt stryk av oss bilister, många var det som missade den snäva svängen och träden for verkligen illa de med.

  Gillad av 1 person

 7. Helt underbara alléer! Den i Gränna är såååå vacker! Självklart är de andra också helt fantastiska, men bilden från Gränna har ett så otroligt ljus och sån känsla så man vill åka dit på störten och se det i verkligheten!

  Gillad av 1 person

 8. Vackra bilder och vackra träd! Och alléer tycker jag så mycket om. De ger en speciell stämning och känsla.
  Från Norrköping känner jag väl igen mig. Har promenerat här många gånger. Döttrarnas farmor bodde på Enebygatan. De övriga var ”nya” för mig.
  Kram

  Gillad av 1 person

 9. Det är nåt visst med alléer. De är maffiga, och jag föreställer mig alltid att de är tillfartsvägar till ett slott. Träden på allén i Norrköping är väl ”ansade”, medan de i Gränna är mera vildvuxna.
  Sista bilden är bara sååååå läcker. Den borde ju rama in. Love it!

  Gillad av 1 person

 10. Det är en härlig känsla att gå längs en uppvuxen, gammal allé. Grännas gamla träd är helt underbara. Där skulle jag gärna gå med vovven. Fast jobbigt för hunden som antagligen vill markera varenda träd 😀
  Jättefina bilder!

  Gillad av 1 person

 11. Jag gillar också alléer. Det känns mäktigt på något sätt att åka längs en väg med stora träd på båda sidorna. Allén i Gränna är fantastisk och jag förstår att du ville fota träden mitt i de vackra färgerna 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 12. Träd – alltså vad vore vår planet utan träd!? Så vackra alléer, särskilt den med de lite knotigare träden! Din bild ifrån Skåne som du tog genom bilrutan är också så fin. Det är mycket Skåne över den bilden.
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

 13. Haha, de där alléerna som dyker upp när man åker bil, de är oemotståndliga! Din bild med den vackra randningen och träden på rad är som en målning av bästa sort. Underbara allébilder allihop!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.