Redan torsdag …

… och snart är den här veckan också slut.

Måndagen var en Björndag … alltid såå trevligt att ha honom här! P.g.a. min envisa förkylning och regnvädret så blev det ingen riktig långpromenad utan flera korta.

En av promenaderna gick förbi den här gamla traktorn, som fortfarande fungerar …

… och jag kom att tänka på bloggvännen Gerd, som jag vet gillar såna …

En annan promenad som började genom skogen avslutades med att passera några av hästarna … och Björn var som vanligt lite skeptisk och tyckte vi skulle skynda på lite. Väl förbi stannade han och vände sig om, precis som han vill säga något …

Tisdag … dagen för besök i lokala ICA … har ju 5% i pensionärsrabatt 🙂 I övrigt bara vanliga hemmasysslor med lite tvätt, lite matlagning … och så kollade jag att adventsljusstakarna fungerade …  och att ljusslingorna som ska upp utomhus också var hela – och jodå de funkar nog även i år.

Igår, onsdag var jag kallad till min hjärtsjuksköterska, Anneli i Finspång …

… och efter blodtryckskontroll, uppföljningssamtal om mående och sånt så fick jag gå ner och lämna blod. Allt verkar hittills som det ska – och om inte proverna visar något speciellt så behöver jag inte tillbaka förrän i vår.

Direkt från Finspång åkte jag till Ugglebo för att göra Casper sällskap. Han hade ont i magen och eftersom hans yngre bröder hade ”kräksjuka” förra veckan så kändes det nog bra för alla att han var hemma. Han verkade inte såå dålig, men ont hade han och ingen aptit alls …

Vi roade oss med att spela Monopol och tv-spel … och se en film … Klaus. Riktigt bra tyckte både Casper och jag .

När Calle kom hem åkte jag till förskolan i Norsholm och hämtade Charlie, medan Calle åkte till fritis i Kimstad och hämtade Ludvig. Det är lika kul att hämta Charlie varje gång – han blir så glad och jag välkomnas alltid av en riktigt härlig kram ♥

Hej då! Charlie vinkar till sina ”fröknar” … eller vad man nu kallar personalen nu för tiden 🙂

Som sagt … nu är det redan torsdag … och snart är det helg igen!

Ha en bra dag!

48 reaktioner till “Redan torsdag …

 1. Det är något alldeles speciellt med de där gamla traktorerna! Inget slit och släng precis. Så gott att allt verkar bra beträffande hälsan. Få hoppas att du inte har dragit på dig några magbaciller! Men ibland stoppar det ju vid ”ont i magen!”
  Lille Charlie, så go han är! ❤ Igår hälsade vi på hos vår lille Arvid, snart fyra månader, och hans föräldrar. Så gosig!
  Kram Gunilla

  Gilla

 2. Visst är det härligt mottagande man får när man hämtar på dagis 😀 Idag ska jag hämta i skolan, det blir inte riktigt samma sak 😉
  Skönt dina värden verkade bra , jag håller tummarna!
  B6 är också magsjuk, de har fått vara hemma igår och idag, så Yngsta är uppgiven om praktiken. Hon ligger rejält back och nästa kurs börjar på måndag. Inte lätt att ta igen. Men sjuka barn måste gå före.
  Ha en fin torsdag!

  Gillad av 1 person

 3. En härlig vecka så här långt. Skönt att det gick bra hos hjärtsjuksköterskan, håller nu tummarna för att blodproverna också visar finfina resultat!
  Härlig bild på Olle där han spanar på dom läskiga hästarna på ett säkert avstånd 🙂

  Ha en fin torsdag!

  Gilla

  1. En bra vecka … och jag hoppas också att mina provsvar är bra 🙂 Olle spanar nog från hundhimlen, men Björn håller koll på hästarna 🙂

   Gilla

 4. Det är nog bara bra att Björn har lite respekt för hästarna. Det är nog mer än en hund som blivit illa sparkade när de kommit för nära.
  Vilken härlig bild på Charlie, så härligt att få de armarna runt halsen.
  Hoppas att dina blodprover är bra!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Bättre att vara lite försiktig än framfusig … gäller nog både om man är hund eller människa 🙂
   Att mötas av en varm barnbarnskram är aldrig fel 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Underbart foto på den gamla traktorn, den har varit med ett tag. Trist med din sega förkylning men det låter bra med hälsokollen. Jag kämpar med förhöjd dos av blodtrycksmedicinerna och är så förbenat trött och matt. De där små liven piggar upp humöret i alla fall, tur att vi har dem! Och så har du ju fina Björn förstås! Och veckorna gå i ilfart.

  Gillad av 1 person

  1. Gamla traktorer gör sig bra på bild … de känns så levande på något konstigt sätt 🙂
   Mitt blodtryck ligger bra och det känns helt OK – tråkigt att ditt bråkar och påverkar din vardag …
   Barnbarnen och Björn … riktiga plusfaktorer i livet 🙂

   Gillad av 1 person

 6. Hoppas din förkylning ger med sig Man har ju inte tid att känna sig klen nu när det snart är jul. Jag städar för fullt och hoppas att snön som trillar ner ger sig för jag känns inte ha tid att skotta snö hela dagarna. Nu är det annat som gäller.

  Gillad av 1 person

  1. Det är sällan jag är förkyld, men tycker alltid det är lika olämpligt!
   Jag vägrar stressa upp mig inför julen … och håller tummarna för att det blir en snöfattig vinter.

   Gilla

 7. Det låter så trevligt när du skriver om Björndagar och så är det säkert också. Hästar är stora och det krävs försiktighet innan man vet om de är snälla 😉
  Även mina ljusslingor funkar men jag har inte användninga av all belysning där jag bor nu. Men en ljusslinga på balkongen och en Rudolf utanför dörren har jag fått på plats. Hoppas att alla prover visar att det är bra och att du kan vara lugn till i vår.
  Mys med barnbarn har du hunnit med också och det är säkert alltid trevligt. Härligt att mötas av en varm Charliekram när du hämtar honom 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Björndagar och barnbarnsdagar är härliga dagar som gör mig varm i hjärtat och glad i sinnet 🙂
   Jag har en slinga som inte vill, så det måste bli en ny – inte idag, för just idag köpvägrar jag 🙂
   Önskar dig en fin fredag!
   Kram

   Gilla

 8. Veckorna bara flyger förbi just nu. Inte mig emot egentligen, det är ju ändå mest mörkt ute, så den tiden får gärna gå fort för min del.
  Jättebra att allt gick bra hos hjärtsjuksköterskan, tryggt att veta:-)
  Tycker du är fantastisk att ställa upp för Björn och dina barnbarn trots att du är förkyld. Du är bäst:-)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, snart är det vår igen!
   Tack BP … om jag är bäst vet jag inte, men såklart ställer jag upp när jag kan – och det känns bra att vara behövd ibland 🙂

   Gilla

 9. Visst får man ett varmt mottagande när man kommer till förskolan så man kan inte annat än bli glad. Många föräldrar säger fröken fortfarande men jag tror nästan att förnamnet är vanligare numer.
  Hoppas att proverna är bra så att du får vänta lite med nästa besök.

  Kram och god eftermiddag!

  Gillad av 1 person

  1. Svårt att vara annat än lycklig sådana stunder 🙂
   Har inte tänkt på det förut, men när jag gör det, så tror jag de använder förnamnen här också …
   Kram

   Gilla

 10. Vilken händelserik vecka du haft. Full fart minsann! Önskar och hoppas att dina prover är bra.
  Fint att du haft sällsakap av både Björn och barnbarnen. Och klart att Charlie blev glad när du kom. Jag vet att William kallar sin förskolelärare för ”fröken” (även de manliga) men att Max i skolan kallar sin fröknar vid namn.
  Önskar dig en trevlig kväll.
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Vilken härlig vecka du haft, trots förkylning! Alltid så roligt att hämta barnbarn på förskolan o få en stor kram! Önskar dig en riktigt skön helg!
  Kram

  Gilla

 12. Me again: Glömde ju helt och hållet att kommentera den läckra traktorn. Otroligt att den fortfarande fungerar – och det mest under vintern ser jag, då den har snökedjor på;-)

  Gillad av 1 person

  1. I skogen kan det behövas kedjor även under vår och höst – den används mest som ”skogstraktor” – och den lär nog gå många år till 🙂

   Gilla

 13. Vilken trevlig omgivning du tycks ha. Dessutom ser du ju allt med fotoögonen, även det gamla vanliga. Jag tycker att denna tiden är totalt o- gotogtnisk. Fast gråväder kan ju ge jättefina foton. Charmigt barnbarn. Och tänk vad mor och farföräldrar är bra att ha. Roligt att vara behövd!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vi bor bra här i kanten av skogen … och hos grannen finns ofta en del att fota – både djur och gamla traktorer.
   Det känns bra att ha barnbarnen på ganska nära avstånd och att kunna ställa upp vid behov ♥

   Gilla

 14. Time flies, som dom säger, och jag kan bara hålla med. Förstår att det är underbart att känna sig välkommen vid hämtning, barna-armar runt halsen slår det mesta…
  Och hästarna stackarna, dom har det inte kul i lervällingen, men förhoppningsvis bryr de sig inte. Björn tror jag är lite fin i kanten och vill inte smutsa ner sig. Här ska ätas jultallrik imorgon i PROs regi, första gången jag kan vara med då vi bestämde att hålla loppisen stängd och ha längre öppettid på lördag under julskyltningen. Kramen, hoppas alla värden är finfina

  Gillad av 1 person

  1. Man kan inte annat än känna sig lycklig när Charlie kommer springande och kastar sig i min famn ♥♥
   Hästarna står där i leran, men de har både en grönare del av hagen och ett väderskydd med halm att vara i, så nix det är inte synd om dem 🙂
   Låter trevligt med jultallrik … och gott!
   Ha en fin dag – vare sig du shoppar eller inte denna svarta fredag 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 15. Så mysigt att hämta barnbarn på förskolan.
  Hoppas verkligen att dom inte tycker du ska komma till läkaren förrän nästa rutinkoll.
  Såklart han måste vända sig om och kolla vad de hade för sig. Jag tror han sa ”ånej, försök inte följa efter oss, såna konstiga voffisar som luktar och gör som ni gör får inte följa med oss hem”
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det mysigt ♥♥
   Björn gillar inte hästarna, men går i alla fall förbi utan den tvekan han hade första gångerna 🙂 Läskiga djur det där!
   Kram

   Gillad av 1 person

 16. Så härligt att kunna hjälpa till och få träffa barnbarnen!
  Jag ser fram emot en Björndag i morgon, då kommer han hit på middag yngsta sonen, och ja, även äldsta sonen kommer, ser sååå fram emot att få träffa dem båda!
  Kram och trevlig helg!

  Gillad av 1 person

 17. Skönt det gick bra hos hjärtsjuksköterskan, nu hoppas jag Dina prover är okey så Du slipper fler besök under 2019.
  Björndagar är bra dagar och det blir skoj att få höra hur Björn reagerar när fler djur kommer fram under våren… tänker på fåren och visst fanns det även nötkreatur i Din närhet.
  Fin traktor, det är nått visst med de gamla trotjänarna.
  Ha nu en riktigt fin fredag, kram

  Gilla

 18. Nämen, vilket gulligt inlägg! 😀
  Och tusen tack för tanken med traktorbilden! Och för länken! Jojomen, det är nåt visst med gamla traktorer, de har liv i sig och gamla minnen.
  Min yngsta dotter, de har en gammal traktorgrävare och jag minns när hon legat på sjukhus och kom hem lite trött och vissen, så fick hon köra den. Och attans, vad hon körde, då blev hon frisk, haha!
  Fint att du berättade om bilden, för jag hade bloggpaus då jag var bortrest.
  Adventskram och krya på dig!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.