Ingen matblogg …

… men ibland är det kul att dela med sig. Vi äter gärna kyckling och oftast köper jag färsk, men ibland blir det frysta kycklingdelar, som för en vecka sen eller nåt, när de sålde kycklingklubbor för 20 eller 25 kr/kg … minns inte vilket.

En förpackning på ett kilo – tre stora kycklingklubbor fick bli till dillkött i måndags … i torsdags fick kycklingbuljongen bli en god soppa med potatis, morötter, palsternacka och rotselleri och serverades med klimp. I onsdags fanns en del kokta rotsaker och lite buljong kvar … det mosade jag, hade i en näve torkad svamp och så fick det svälla ett tag – sen blandades det med blandfärs och ett ägg. Kryddade lite mer …

Blandfärs och rotsaksmos, ungefär lika mycket av varje …

… och gjorde några stora biffar …

Riktigt saftiga och goda!

Detta serverades med kokt potatis, en god sås kryddad med timjan, rårörda lingon och så en sallad till. Maten räckte till middag igår också …

… och allt detta bara för att jag köpte en påse kycklingklubbor.

Dessutom blev Sixten glad … en kycklingklubba var ju hans!

48 reaktioner till “Ingen matblogg …

  1. Många bra tips där! Jag gillar också kyckling och är ibland lat och köper en färdiggrillad och den blir det också många goda mål av. Sluttampen brukar bli resterna i en god cyrrysås och så ris till.
    Ha en skön fredag!
    Kram, Ingrid

    Gillad av 1 person

  2. Så gott det är att leva hos er!
    Jag gör ofta likadant som du, tänjer på det köpta som ofta är till specialpris och så blir det maträtter i tre- fyra dagar i rad. Fint att kunna ta tillvara är det och fint är att det oftast också smakar gott.
    Din header är toppenfin, tänkte säga det igår men glömde bort…du vet det där minnet…
    Ha en fin helg!

    Gillad av 1 person

  3. Åh så gott det ser ut det du visar på bild och du beskriver det så smaskigt också, tack! Vet du vad Anki, jag tror på mångsidighet i en blogg, det måste inte vara bara fåglar, vara bara skog eller vara bara mat…jag tror på att variationen gör bloggen 🙂
    Jag fick en fråga tidigare av en annan bloggarvän, hur kan du ha så många fler följare än mig, men jag svarade samma då…jag tror att en mångsidighet av livet och naturen kan tillfredsställa flera människor, än om man bara strikt riktar in sig på ett enda område, ja nu blev det en lång kommentar, den som orkar läser 😀
    Jag önskar dig en fin kväll och en fin helg! ❤

    Gillad av 1 person

    1. Tack Annica! Det smakade väldigt bra 🙂
      Jag tror du har helt rätt – bra om man är allsidig i bloggandet med lite blandade inlägg 🙂
      Tack för din fina kommentar och ha en fin kväll och helg du också! Kram

      Gillad av 1 person

  4. Yummie, yummie! Snacka om perfekt höstmat till inga pengar alls. Så himla smart. Du kan verkligen konsten att ”koka en soppa på en spik” – eller på kycklingdelar och blandfärs då. MUMS!

    Gillad av 1 person

  5. Ingen matblogg… men 😉 gillar Din kreativitet och imponeras av att Du fick så mycket mat av så lite. Här har vi idag ätt en älgköttgryta inspirerad från Halv 8 hos mig häromkvällen 🙂
    kram

    Gillad av 1 person

  6. Ser väldigt gott ut så du borde öppna en matblogg med, och att laga mat exprimentera lite är kul, Maria är en hejare på att laga mat så det blir en hel del kyckling! som är något av nationalmat i peru, Trevlig kväll

    Gillad av 1 person

    1. Tack Stefan! Någon matblogg lär det aldrig bli … men ibland när jag känner att jag lyckats, då är det kul att berätta 🙂 Kyckling är bra mat som går att variera i det oändliga 🙂

      Gilla

  7. Du o jag kunde bilda en matklubb ihop, vi tänker helt lika! Jag köper ofta kycklingklubbor, så mycket saftigare än bröstfileer. Och att ta vara på det som blir över och göra något nytt, så kreativt, härligt Anki, du visar ett gott exempel på hur vi alla kan bli så mycket duktigare i miljötänk! Kram

    Gillad av 1 person

    1. Det gäller att tänka efter lite … men att kasta mat är inget bra alternativ 🙂
      Kycklingklubbor är mycket godare än filéerna, men bäst är en hel färsk kyckling 🙂
      Tack Paula!
      Kram

      Gillad av 1 person

  8. Bra gjort Anki. Så tänker jag också och ibland blir ett hopkok av rester det godaste man ätit på länge. Fryser in rester också om jag inte kan använda det direkt. Låter kul om du och paulamerio skulle starte en matblogg.
    Ha en trevlig kväll!

    Gillad av 1 person

    1. Jag fick lära mig från farmor att aldrig kasta mat. Försöker tänka på det och gör som du – och fryser in de rester jag inte kan göra något av inom några dagar …
      Haha … nej någon matblogg lär det inte bli! Paula, min gamla bloggvän är en fantastisk matmamma, men jag lagar bara för att jag måste 🙂
      Ha en fin söndag!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.