En bra måndag …

 … blev det igår – en Björn- måndag!

En frostig och kylig morgon fortsatte som en solig, men kylig dag.

En frostig morgon …

Frampå förmiddagen var det dags för dagens första promenad. Bilderna är inte världens bästa … men här ett litet bildspel. Björn har blivit så duktig på att gå med koppel och drar nästan aldrig … lyssnar snällt när man säger att vi ska gå åt ett annat håll … men han är såå rädd för fåren och vill helst vända eller ta en lååång omväg 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

På eftermiddagen blev det en kortare promenad och då fick han finna sig i att  jag stannade och fotade lite mera  … och även det tog han med ro.

En del träd blev också fotade, men dem sparar jag till i eftermiddag … nu är det dags att ta tag i dagens sysslor – och sen en färd till distriktssköterskan med Lasses sår – hoppas det blir det sista besöket för den här gången 🙂

42 reaktioner till “En bra måndag …

 1. Det verkar vara en tålmodig hund! Men får, det behöver han väl inte gilla 😉 Lycka till på vårdcentralen idag! Nu är jag sen, födelsedagsbarnet har smsat för fullt och mormor måste ju svara 😉

  Gillad av 1 person

 2. Det brukar inte vara så svårt att vänja hundar vid läskiga saker, bara gå förbi flera gånger, och se till att Fåren inte biter honom.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Björn verkar vara en snäll hund. Ludde blev alltid så otålig när jag stannade för att fotografera. Då blev jag utskälld efter bara några sekunder.
  Efter allt regn finns det mycket svamp, till och med här på Gotland.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 4. Finfina Björn ❤ en så vacker hund.
  Att vara rädd för får känns lite fånigt men då Björns erfarenhet inte är så stor förstår jag att han blir osäker då han möter nya intryck.
  En häst skrämde Teddy igår… och då är Teddy ändå en rejält morsk hund.
  Ha en fin tisdag och jag hoppas Lasses sår har läkt så Ni slipper mer sjukvård.
  kram

  Gillad av 1 person

 5. Så mysigt med Björn på besök. Imponerande att du hann fotografera så vackra bilder under promenaden. Med två hundar är det stört omöjligt kan jag säga, i alla fall när den ena är en valp.
  Hoppas det går bra på vårdcentralen i dag!

  Kram

  Gillad av 1 person

 6. Tänk vilken glädje en fyrfotad vän kan sprida runt omkring sig. Björn ser så harmonisk ut !
  Fina bilder Anki! Nu ska vi lämna allt vi har för händer vi också och bara gå rakt ut i skogen. Förmodligen hänger svampkorgarna med, de vill ut ser jag på dem.
  Lycka till med Lasses sår och att det blir den sista gången ni behöver fara iväg för det!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det glädje med en fyrfota vän på promenaderna … han är en så mysig hund!
   Hoppas ni fick med er lite svamp hem i korgarna!
   Såret verkade OK, men hon vill se det om en vecka … sen åker hon på semester 🙂

   Gilla

 7. Vad roligt med besök av Björn och fint att han nu inte drar så mycket. Ser att han inte har ”sele” och en sådan kan ju göra att en hund blir lättare att kontrollera. När jag har dotterns labrador är det ”sele” som gäller. Han drar egentligen inte men dyker det fram en kanin eller hare så är han väldigt intresserad och stark.
  Tack för vackra bilder från promenaden. Och en fin höstmåndag var det hos dig.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Han är jätteduktig i kopplet … han har en sele också, men den här gången blev det halsbandet 🙂
   Tack Ditte!
   Kram

   Gilla

 8. Det är verkligen roligt med alla dina svampfoton samt info om hur de kan användas var de trivs att växa. Att Björn är reserverad mot får är inte så konstigt. Dom sniffar, låter och betéer sig inte som alla andra voffisar.
  Fick Lasse följa med också…….eller räckte det med att ta med hans sår för besiktning? Fniss!
  Kram

  Gillad av 1 person

   1. Jag vet att det finns svampböcker……men dina foton med text är så mycket mer personliga och trevliga. Du borde kanske göra en elektronisk bok till barn/barnbarn? Skulle säkert vara väldigt uppskattat!

    Gillad av 1 person

   2. Tack … kul att du gillar!
    Mellanbarnbarnet, Ludvig är den som är mest intresserad – han har ett par svampböcker. inkl. en liten som jag gjort åt honom 🙂 Dessutom brukar han fota svampar med sin telefon och skicka till mig för att få veta vad det är 🙂

    Gillad av 1 person

 9. Härligt med frostiga morgonpromenader. Men stackars lilla Björn som blir rädd för fåren. Det måste han kanske vänja sig av med om han ska gå många promenader med dig. Är han lika rädd för hästarna?
  Många fina små svampar hittade du och jag håller med om att candlesnuff är ett fint namn 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tror nog han vänjer sig … hästarna är också läskiga, men inte såå läskiga 🙂
   Bäst att njuta av svamparna nu – snart finns inga kvar 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Björn är väl egentligen den typ av hund som ska springa och det fort dessutom! Så att han vill gå i koppel i människotakt är väl bara att vara glad för. Hur gör man när man har sådana hundar, låter man dem springa lösa och fort emellanåt? Kan inte direkt mycket om hundar men de trivs ju bäst när de får göra det som de ”är gjorda för”.

  Stearinsvamparna var fantastiska! Att du hittar allt det där i din närhet!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så är det … de vill springa fort och måste få göra det dagligen för att må bra. Jag vågar inte släppa Björn än, men när hagarna blir tomma, så kommer han att få springa där. Hans husse och matte har ett gärde där han springer varje dag – ibland ensam ibland med andra hundar.
   Många svampar finns det i skogen 🙂

   Gilla

 11. Det är väl med hundar som med barn, det gäller att uppfostra dom från början, vilket ni har gjort med Björn, verkar det som.
  Tänkte faktiskt på Björn idag. Grannens dotter är på besök med hennes barn och en Björn som troligen heter nåt helt annat. Hunden uppförde sig nervöst, skällde och ställde sig på tvären. Jag gick genast fem meter bakåt. – Är du rädd för hundar undrade grannen. JA!!! Okej, det måste man respektera. Då tar vi den stora hissen, så kan du vänta lite så kan du ta den lilla. Bra gjort av grannen!

  Härliga bilder på svamparna:-)

  Gillad av 1 person

  1. Snyggt gjort av grannen … man måste respektera att det finns de som är hundrädda. Björn är försiktig mot främmande människor och djur och det är bra …
   Tack BP!

   Gilla

 12. Fina Björn! Den första bilden på honom i motljus är jättefin! Tänk om han visste att det borde vara fåren som är rädda för honom istället!
  Många fina svampar som alltid och frostbilden är verkligen vacker!

  Gillad av 1 person

 13. Fina foton, främst på Björn! Väldigt läckra… Svampar, jo, det går på slutet av den säsongen för i år, men det kommer fler år om vi får hänga med och det får man ju tro.

  Hur gick det med Lasses tå?

  Gillad av 1 person

  1. Tack Mia! Ja, vi får tro att vi får vara med ett tag till 🙂
   Det är inte någon tå, utan såret han fick av trädgårdstraktorns släpvagn som stjälpte … såret syddes, men blev infekterat så han har fått åkt på behandling varje vecka. Nu verkar det nästan läkt, men han ska på en kontroll till nästa vecka 🙂

   Gillad av 1 person

 14. Vilken duktig kille! Ibland tycker jag att Blinka o jag borde kunna samsas bättre efter alla år. Hon ska stanna och nosa, läääänge på vartenda strå så jag är tvungen att rycka i kopplet när inte min röst ger gensvar…men när jag vill stanna och fota, ja se då står hon i sträckt givakt och ska vidare, NUUUUUU…
  Haha, ja livet är en ständig kamp…Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Han är nog mer försiktig än duktig och vill verkligen vara ”till lags” … han är i alla fall väldigt behaglig till sitt sätt 🙂
   Blinka är en bestämd dam … söt men med mycket egen vilja 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 15. Den första ”frostbilden” är underbart vacker! Så duktig han verkar vara Björn – lugn och lyhörd! skönt när man kan gå ut på en skogspromenad tillsammans. Fina bilder också på svamparna.
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunilla!
   Björn är en försiktig hund och tycker det är bäst att försöka vara ”till lags” – en härlig promenadkompis är han tveklöst 🙂
   Kram

   Gilla

 16. Hur jag än försöker så hinner jag inte med att kommentera. Här blir jag förtjust över de läckra svampbilderna, särskilt den på stubbhornet. Men Björn som går mot solen är också så fin och frostmossan… skönt att Lasses sår ändå läker, vissa sår kan ju vare envisa.

  Gilla

Kommentarer är stängda.