Normaltid …

… vaknade vi till idag, men vem orkar sova en timme längre än vanligt?

Ja, inte jag i alla fall!

Vaknade som vanligt strax före 5… som denna morgon var innan kl. 4 🙂 Försökte verkligen ligga kvar, men det gick inte.

Nu är det den tiden då det brukar komma in möss i huset … inte så roligt, men så är det på landet och det är omöjligt att helt täta alla springor i ett gammalt hus.

Den här filmen har jag visat förr, men det är nog några år sen – ljudet måste vara på!

 Lite makabert … men lite kul också – och NIX, jag är inte sponsrad!

Återkommer framåt e.m/ kvällen med några skyltar … ha en bra dag!

58 reaktioner till “Normaltid …

 1. Jag tänkte satsa på att sova länge men så blev det självklart inte utan jag vaknade tidigare än vanligt men det går det med. Vi har aldrig haft möss hos oss men många menar att hundar håller dem borta också. Kanske stämmer det. Förr i tiden användes vår ras som råttfångare på Irland så det är nog lugnast att de håller sig undan.

  Kram och ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

  1. Vi har inte några stora besvär av möss – Sixten tar de flesta, men en och annan slinker in. Vår sista hund, en lancashire heeler var en utmärkt musfångare, vilket även Sixten är 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Jag låg kvar, det gäller att ta chansen. Men sova det gick inte. Jag låg och filosoferade istället 😉 Oroade mig lite för att Makens hosta ska sätta käppar i hjulet i morgon vid andra operationen. Men jag häller i honom hostmedicin och Kan Jang för glatta livet och håller tummarna…
  Jag såg reklam i Land, tror jag det var, nån musstoppare som såg ut som en flaskborste typ. Men som du säger, det är inte lätt att hålla dem ute!
  Njut av din långa söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Skönt med sovmorgon … eller en tänkarmorgon 🙂 Hoppas makens hosta gett med sig så det blir operation idag!
   Jag så Lands tips, men vi lider inte så mycket av mössen – Sixten tar de flesta 🙂
   Söndagen blev bra … nu är det redan måndag! Ha en bra dag!

   Gilla

 3. Man kan nästan tro att det är så det går till är de smiter ur fällan. Nu har jag inte sett en mus på flera år, men så länge jag bodde kvar på Stenstugu var det en ständigt kamp mellan mig och mössen och det dök minsann upp en och annan råtta någon gång också.
  Hoppas att du får en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Ja, ibland undrar man … kanske är det små supermöss 🙂
   Inte så många möss här – Sixten är en duktig jägare, men någon brukar komma in den här tiden och är dum nog att fastna i fällan.
   Söndagen blev bra … och nu är det redan måndag!
   Ha en bra dag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Haha, makaber men rolig film. I morse fick jag bära ut en mus som låg bredvid fällan i vaskskåpet. Den hade tidigare dansat på bordet mitt framför ögonen på mig. Sen kröp den in i kameraväskan, skulle väl ta en selfie, kan jag tro. Den extra timmen var välbehövlig idag, jag hittade inte sömntråden i natt.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, lite makaber, men med ett lyckligt slut!
   Vilken tuff … eller dum liten mus som kom in till dig! En linslus kanske …linsmus menar jag 🙂
   Ha en bra måndag!

   Gilla

 5. Bor man på landet så har man nu och då lite närkontakt med möss. Här tog jag bort nummer 12 ( tillsvidare för 2019) ur fällan på yttre vinden idag. De tar sig in den vägen i huset och jag tar fast dem när de kommer in. Katten på råttan, ungefär men jag är glad att det är möss och inte råttor. Möss är lite dummare och går mycket lättare i fällan. Ute ska de vara. Kommer de in så får de skylla sig själva, hur gulliga de än är. Var och en på sin plats!
  Ha en fin söndag Anki!

  Gillad av 1 person

  1. inte så ofta vi får in möss … Sixten har bra koll på dem, men de som kommer in får som sagt skylla sig själva! Förr hade vi burfällor, men mössen var tillbaka inne snabbare än mig, så numer är det riktiga fällor. lyckligtvis inga råttor här heller! Det hade vi nog av på den tiden vi hade höns! Riktiga bamsar!
   Nu är det redan måndag! Hoppas den blir bra hos dig!

   Gilla

 6. Jag brukar få en i fällan varje år, men ännu i år har ingen hamnat där, och inga små svarta risgryn har visat sig i källaren. Jag vaknade också som vanligt 04:00, som idag var klockan 03:00. Jag behöver några dagar för att få ordning på sömnen.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Jag vaknade också när visarna på klockan visade 04:00, men då var ju klockan 05:00 sommartid. Vi har haft utbrott av Harpest i Gävleborg, och den lär visst gå på smågnagare, och människor. Kanske jag slipper mössen i år.
    Svante

    Gillad av 1 person

 7. Jag har inga problem med att sova en timme längre, men idag vaknade jag jättetidigt…enligt mina mått mätt. Vi slipper möss här, tack och lov, men den där musgymnastiken hade nog inte skadat mig. Jag behöver bli lite starkare i armarna. Kram

  Gillad av 1 person

 8. Minton vaknade som vanligt och det blev kl 6 idag så det var till attklä sej och gå ut. Det brukar ta en vecka innan vi fåt. In tiden.
  Musen är så läcker
  Ha en fin söndag

  Gillad av 1 person

  1. Vi är vanedjur … och vanemänniskor – snart vaknar jag som vanligt vid fem igen 🙂
   Haha … ja, musen är lite kul 🙂
   Redan måndag! Ha en bra dag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Vaknade som vanligt och kände inte alls för att sova längre. Funderade istället på om man alls behöver ställa om tiden. Bir ju mörkt jättetidigt och har inte så många tider att passa. Men det kanske inte funkar i längden.
  Såg filmen utan ljud, lite blandade känslor där.
  Idag ligger molnen tunga över ön och det mullrar betänkligt i horisonten. Bestämde mig därför att första gången på väldigt länge övertala maken att gå på bio. …och redan där sprack min tanke på att inte ställa om klockan. Haha…
  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Min egen ”kroppsklocka” bryr sig inte så mycket om vilken tid det är och snart är vi i normala gängor igen 🙂
   filmen gör sig bäst med den häftiga musiken … lite makaber, men med ett lyckligt slut 🙂
   Hur blev det … blev det bio? Har inte varit på bio sen 80-talet då jag och sönerna såg någon barnfilm 🙂
   Redan måndag!
   Ha en bra dag!

   Gillad av 1 person

   1. Ja, vi var på bio. Tog en promenad dit eftersom det slutade regna. Såg en film om Judy Garland. Inte den bästa film jag sett men lagom underhållande och lite tragisk.
    Ja, måndag igen och snart är det fredag och innan vi vet ordet av är det julafton 😁 Ha en fin fortsatt dag du också!

    Gillad av 1 person

 10. Hade sovit längre om jag inte haft två lurviga som inte fattade det här med normaltid..
  Möss… ja, vi hade en bakom spisen igår! Katterna vaktade, sen har vi inte hört den mer….
  H det gott!

  Gillad av 1 person

 11. Min kommentar försvann visst,eller?
  Nog hade jag sovit längre om det inte varit för två lurviga, jamande saker i sängen…. Möss hade vi bakom spisen igår, men den försvann rätt snabbt 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Du hamnade i ”skräpkorgen” … nu när jag godkänt dig så bör det funka bättre nästa gång 🙂
   Möss inomhus är inte kul – det är bra med katter!
   Kram

   Gilla

 12. Här har vi en som passade på att ta sovmorgon… 😉
  Hihi, filmen blev ju bra till slut, jag blev nära på tårögd då fällan slog igen…

  Ha en fin söndag
  Annica

  Gillad av 1 person

  1. Skönt med sovmorgon! Om man kan sova alltså 🙂
   Hade det inte varit ett bra slut hade jag inte visat den 🙂
   Redan måndag!
   Ha en bra dag!

   Gilla

 13. Lider av verklig råttfobi å tittar således icke på Din film, jag blir halvthysterisk då jag ser råttor (möss) även om det blivit bättre… då jag var barn och vi hade jordbruk så stängdes ortens soptipp vilket fick de stora soptippsråttorna att vallfärda till vår ladugård, jag blev skrämd av en råtta som var drygt 30 cm + svans och det sitter kvar. Helt ärligt så var råttan så stor att jag trodde den skulle ge sig på mig å typ bitas.

  Såg att tidningen Land har tips hur man ska hålla möss ute.

  kram

  Gillad av 1 person

  1. Soptippsråttor är läskigt stora!
   Har läst Lands råd … men i ett gammalt hus är det omöjligt att helt stänga ute mössen – då återstår en bra katt … och det har vi – och en fälla i diskbänksskåpet – och det har vi också 🙂
   Kram

   Gilla

 14. Ja, möss och landet hör ihop. När hösten kommer brukar vi få in möss under diskbänken där vi har olika fack för våra sopor. Maken satte in några mössfällor och jag som alltid går upp först och sätter på morgonfikat öppnade dörren under diskbänken, stack in handen och det smällde till. Långfingret satt fast i musfällan! Men lugn, det gör inte alls ont men jag skrek ju till förstås innan jag såg vad som satt fast i fingret. Nästa morgon satt en stor lapp fästad på dörren..
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ajajaj… har aldrig hamnat i fällan … än är bäst att tillägga 🙂 Sixten, vår katt är en duktig jägare, men någon enstaka mus hittar in ändå – så någon brukar fastna i fällan varje höst. Lite synd om dem, men jag vill inte ha dem där.

   Gilla

 15. Jag vet ju hur det är att alltid vakna tidigt men faktiskt så sover jag numera ca en timme längre tack vare sömntabletter.
  Jag blev så glad för musens skull när den klarade sig. Jaja, jag vet att det inte var på riktigt men det kändes ändå bra 😀 Med det slutet blev det en bra reklamfilm, men jag blev lite illa berörd i mitten.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Vaknade vid fyra idag också … men snart normaliseras det och jag kan sova till fem 🙂
   Slutet gott för den lilla musen – annars hade jag inte lagt ut filmen 🙂
   Kram

   Gilla

 16. Klockan hade ställt om sig själv i morse. Hotellbokning. Klockan var sex drygt. Så det var bra sovit. Konrad, snart 3, sov tills vi väckte honom vid sju. Var trött efter allt bus med kusinen i Malmö.

  Gillad av 1 person

 17. Gick upp som vanligt en helg, det vill säga när jag vaknade. Kan det ha varit kring halv nio normaltid? Kommer bli en lång dag.

  Möss, ja. När vi bodde i huset i Sverige så hade vi först burfälla. Bar ut mössen i skogen och de skuttade glatt tillbaka, de var väl tillbaka inne i huset före mig, skulle jag kunna tänka mig. Så då blev det fälla modell filmen. Jag agnade och mannen min vittjade.

  Gillad av 1 person

  1. Har tidigare haft burfälla, men har numer av sagda anledning en musfälla … funkar för de få som kommer in – de flesta tas av Sixten … han är en duktig jägare 🙂

   Gilla

 18. Eftersom jag har en hund gick vi första promenaden som vanligt kl. 07.00. De följande promenader blir alla 20 minuter senare än vanligt och sista rundan är allt rätt igen. Så gör vi alltid.
  Nu bor jag i en hyreslägenhet men så länge min man levde och vi bodde i vårt hus hade vi alltid 3 till 5 katter och därför aldrig problem med möss fast vi hade höns också. Möss och råttor vill gärna kommer åt vattnet när det är minusgrader ute.

  Gillad av 1 person

  1. Vår sista hund var en bra råttfångare … eller snarare musfångare och vår katt Sixten är en utmärkt jägare som håller muspopulationen på en förhållandevis låg nivå. Någon enstaka kommer in, men brukar snabbt antingen bli kattmat eller fastna i fällan (och ändå bli kattmat) …

   Gillad av 1 person

 19. Hade inga problem alls att sova en timme extra;-)
  Du läste kanske att Susjos fick besök av en mus på sjätte våningen på BB på Nya Karolinska Sjukhuset, så…
  Är inte heller förtjust i möss och råttor vill jag inte ens tänka på. Men filmen med skitbra musik var toppen – guuu så jag skrattade:-)

  Gillad av 1 person

  1. Snart är allt som vanligt och min kropp återgår till normaltid 🙂
   Visst är den lite kul … med musiken till blir den riktigt bra 🙂

   Gilla

 20. Jag vaknade kl 4, dvs kl 3 efter att kanske ha somnat ett par timmar innan. Tvärförkyld, hostig, ont i halsen och täppt i näsan. Så det var bara att gå upp, hämta nässpray, snytpapperet och Ipren. Lyckades somna om till slut och sov till 8:45.
  Fyamig vad läskigt att få in möss. Hoppas ni slipper genom bra fällor och effektiva katter i området!
  Krsm

  Gillad av 1 person

  1. Jobbigt med förkylning – det brukar inte vara bra för sömnen.
   Möss är svåra att stänga ute – Sixten är en duktig jägare, och håller efter musstammen hårt, men en och annan slinker in … och fastnar i fällan 🙂
   Krya på dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

   1. Sonen familj fick in en köket. Den hade visst fått för sig att smaka på spiskabeln. Musen dog förstås. Och spisen!
    Tack, ja den värsta förkylningen har nog släppt nu. Har iaf slutat nysa och snora. Hostande är dock jobbigt, inte minst för sömnen.
    Kram

    Gillad av 1 person

 21. För mig är det inga problem att sova en timme längre om jag bara lyckas somna som är mitt största problem 😉.
  Den filmen har jag sett någonstans förut men hade glömt hur den slutade så jag blev riktigt sorgsen när fällan slog igen. Men slutet gott allting gott… precis som osten hahaha!

  Gillad av 1 person

  1. Snart blir det som vanligt igen med mat och -sovtiderna.
   Lite läskig men lite kul film som jag brukar titta på ibland när jag blir påmind – vilket jag blev en morgon i veckan 🙂

   Gilla

 22. Sov som en klubbad säl i natt. Att vara på resande fot tar på krafterna, särskilt i det mer okända.
  Ja, höst är mussäsong. Men vi bor i lägenhet och har sluppit den. Filmen var härlig! Stort tack för den. Hade inte set den tidigare.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Skönt med god nattsömn … min är lite sådär … oftast ganska bra, men med en del vaknätter …
   Filmen är jättegammal och lite makaber och lite kul 🙂
   Kram

   Gilla

 23. Inte kul med möss i huset. Det hade vi i sommarstugan och första gången dom dök upp hade vi diverse varor ”oskyddade”. Dom hade dragit runt grejerna och gömt dom överallt i soffor och sängar. En himla massa städning blev det…
  Fast jag tyckte dom var söta. Fångade en och bad mamma att jag skulle få behålla den som husdjur. Hon sa nej. Konstigt nog 😀

  Gillad av 1 person

  1. Haha … konstigt att du inte fick ha musen som husdjur, för visst är de söta!
   Vi har lyckligtvis en bra musjägare … men trots det så kommer någon in varje år 🙂

   Gilla

 24. Mina kommentarer verkar försvinna….Kommer inte ihåg vad jag skrev förut, men det är så roligt att se dina inlägg!!!

  Gilla

 25. Jag tänkte inte så mycket på morgonen… däremot så syntes det på kvällen att jag ville gå och sova lite tidigare… Lite trevlig fil om en mus 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.