Glad måndag!

Hittade lite gott och blandat igår … och vill önska dig en riktigt

Glad måndag!

Trattkantareller tillhör inte favoriterna, men de här har jag syltat!

Det är i alla fall gott!

Inspiratör till detta trevliga tema är bloggvännen Carita – ett tema för att sprida lite måndagsglädje – och alla som vill kan vara med!

53 reaktioner till “Glad måndag!

 1. Hade ingen aning om att det går att sylta svamp! I Storskogen som var min svärfars fanns det alltid enormt mycket svamp. Den trivdes nog bra där. Fanns inte vildsvin här då heller. Men på ett ställe fanns det svarta trattkantareller. Min svägerska som älskar svamp var galen i de svarta trattisarna. Hon påstod också att dom är väldigt svåra att hitta. Samt att det måste förbli vår hemlis om var dom finns. Jag visste inte ens att det finns svarta kantareller! Låter som det är ruttna kntareller……
  Är svarta kantareller så svårt att hitta? Anses de vara bättre/mer eftertraktade än vanliga gula – eller var det bara svägerskans åsikt?
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Gamla skogar är alltid bäst när man letar svamp 🙂
   Jag tror du menar svart trumpetsvamp … en eftersökt delikatess 🙂 Jag är inte överförtjust i dem annat än som en jättegod kryddsvamp. Torkar den gärna och smular ner i såsen … då är den god!
   Hade ett par riktigt bra lokaler med såna här i min skog, men tyvärr försvann de med alla avverkningar – nu har jag ett ställe kvar och där har jag inte kollat i år … ska nog göra det 🙂
   Svårast att hitta den p.g.a färgen tror jag – ganska vanlig på vissa håll, men mer sällsynt på andra …
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Trattisarna tillhör inte mannen mins favoriter heller men jag tycker de är goda! Och just för att man oftast hittar så himla många av dem så kan man slösa lite. Och syltade kantareller … Hur gott som helst!

  Gillad av 1 person

  1. Inte mina favoriter heller! Så tråkiga att plocka och inte världens godaste … men syltade då är de riktigt goda! 🙂

   Gilla

 3. Visst blir man glad är man hittar svamp, fast jag är en dålig svampplockare. Vårmusseroner är dock en favorit och det har jag plockat många gånger.
  Ha en riktigt Glad måndag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 4. Happy Monday och kantarellstuvning på toast är ju inte helt fel 🙂
  Även jag har ett Glad Måndags inlägg idag… Frost har ökat i vikt, visserligen mycket lite, men jag är glad när det går åt rätt håll 🙂
  Ha en fin dag, kram

  Gillad av 1 person

 5. Det är onekligen en speciell smak på trattisar, men i små mängder i en gryta tycker jag de är goda. Blir det för mycket av dem så blir det mindre gott för den skarpa smaken tar över helt då! Gula kantareller däremot är hur gott som helst!
  Ha en Glad Måndag du med!

  Gillad av 1 person

 6. Vilket svampår du har haft! Total lycka, eller hur!!?
  Så du gillar inte trattisar. Varför inte? Måste medge att jag faktiskt gillar trattisar mera än ”riktiga” kantareller. Men som du vet njuter jag mest av Karljohan:-)

  Gillad av 1 person

  1. Hyfsat svampår nu på slutet 🙂
   Otippat att du gillar trattisar! 🙂 Jag tycker de har en besk eftersmak när man tillagar dem som färska. Funkar ganska bra som krydda när de är torkade – och då smular jag ner dem i sås t.ex. Syltade gillar jag, men det tror jag inte du gör – ganska sött! 🙂 Håller med om att Karljohan är bäst! Ja, förutom sillkremlor då! 🙂

   Gilla

 7. Trattisar tycker jag om men nu är det länge sedan jag plockade några.Goda förvällda och stekta i omeletter eller såser. Och en varm macka med den gillas också- Syltade är gott men det var också länge sedan jag smakade. Gott även att blanda trattisar och kantareller.
  Kram och trevlig kväll. Och klart du blir extra glad över att hitta svamp.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är inte så förtjust i trattisar, men torkade till krydda funkar bra – eller syltade 🙂
   Jag blir glad av all svamp, inte bara ätliga 🙂
   Ha en fin tisdag!
   Kram

   Gilla

  1. Smaken är som baken … jag är inte så förtjust i dem. Använder dem helst bara som krydda (torkad) eller gör ett par burkar med syltade – det är gott 🙂
   Ha en fin tisdag!

   Gilla

  1. Tack! Ja det var många goda svampar där 🙂 Haha … ja flugsvamparna är jag rädd om – vill inte dela med mig! 🙂

   Gilla

 8. Så roligt att hitta så mycket svamp. Jag vet var trattkantarellerna växer men vågar inte gå dit för runt om sitter jägarna och dom jagar ju alla dagar. Jag blir lite irriterad ska du veta

  Gillad av 1 person

  1. Alltid kul att hitta svamp … för min del behöver det inte vara matsvamp, men såklart är det bonus med sån 🙂
   Förstår att du är irriterad på jägarna …

   Gilla

 9. Klart att man blir glad av en stor svampskörd! Men det är mycket att rensa… Fina svampbilder – som jag brukar säga: de gör sig bra på bild.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.