Höst …

… men det vet ni ju redan 🙂

Träden gulnar snabbt … och långt där bort skymtar sjön Glan.

Tog en promenad upp till sjön Veten … och förvånades över att vattenståndet var lika lågt som efter förra årets torka …

Det svarta på berget och stenarna syns normalt inte …

Medan jag väntade på Lasse utanför lasarettet i Finspång, när han var på återbesök hos ”distrikta” för omläggning av såret …

… och regnet bara öser ner …

Höstsoppa … ingen bra bild, men den var god 🙂

En matig höstsoppa men morötter, potatis, rotselleri, palsternacka och purjolök … avåts med klimp …

För dagen finns inga planer … blir nog en skogspromenad – inga älgjägare i sikte 🙂

49 tankar om “Höst …

 1. Så du har inga älgjägare i siktet, bra så.
  Hösten är obevekligen här och vi får njuta av det vackra som naturen visar upp, ett tag innan det kanske döljs i något vitt och mjukt.
  Härliga bilder och vackra.
  Hur har du fått till en sådan vacker ”väntebild” ifrån bilen, eller hur är bilden tagen? Så trolsk och vacker.
  Kram och trevlig dag önskar jag dig.

  Gillad av 1 person

  • Inga älgjägare här … och inga älgar heller!
   Hösten är härlig tycker jag, men vintern gillar jag inte!
   Tack … roligt att du gillar bilderna! Regnbilden som jag tog när jag väntade på Lasse är så enkel som att jag fotade genom sidorutan när det regnade 🙂
   Ha det gott!
   Kram

   Gilla

 2. Visst är det höst nu och det märks väldigt snabbt i naturen. Märkligt att vattenståndet inte är högre för så torr var inte den gångna sommaren… Soppa passar väldigt bra just den här årstiden tycker jag.

  Kram och ha en fin onsdag!

  Gillad av 1 person

  • Vi har nog haft betydligt torrare här, än vad det varit hos dig nere i Skåne – dåligt med regn ända fram till början av september … men jag trodde det skulle ha stigit lite i sjön i alla fall.
   Ja, soppor är gott så här års! 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Gillar din regnabstrakt mycket, högsäsong för dem nu, haha. Hösten verkar vara mest gul i år, men det är vackert det med. Soppa är väldigt gott att avnjuta när det är ruggigt ute. Fina höstbilder!

  Gillad av 1 person

 4. Här är det också höst fast det märks mest på att temperaturen sakta sjunker. Bor ju inte som du ”mitt i naturen” där årstidernas växlingar syns bäst. Jättefina höstbilder och regnbilden är som ett litet konstverkt! Höstsoppa låter inte dumt!

  Gillad av 1 person

  • Tack Anita! Roligt att du gillar mina höstbilder! Soppan var riktigt god!
   Trodde inte ni hade så mycket årstidsväxlingar hos dig … men där hade jag visst fel 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Fina foton. Ja det är ju stor skillnad på vattennivån. Jag tror det krävs otroligt orimligt stora nederbörd för att återställa grundvattennivån. Åtminstone är det så här.
  Mums vad gott det ser ut med soppan.
  Kram

  Gillad av 1 person

 6. Härliga höstbilder och soppa som är så gott. Håller på att göra en köttgryta med paprika, lök och krossade tomater. Den blir godare om den får stå över natten.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 7. Ja nog är det höst. Gott med värmande soppa då. Här var det broccolisoppa igår och det blev en lunchlåda tills idag =) Här är mer jämngrått och ett konstant stilla duggregn. Ha en skön eftermiddag!

  Gillad av 1 person

 8. ja, nog är det höst alltid och tror att jag känner igen mig i den första fina höstbilden 😀 Underligt att vattennivån är lika låg i år. Så brukar det vara i reglerade sjöar men så är det väl inte här? Alla bilder är fina och regnbilden är det på ett lite mystiskt vis. Hoppas att det blev en skön skogspromenad 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Ja, du känner igen dig – det är där vi gick du och jag 🙂 Den här sjön är vad jag vet inte reglerad, så visst är det konstigt. Roligt att du gillar regnbilden 🙂
   Det blev ingen skogspromenad – jag fick åka till Ugglebo och hålla Casper sällskap istället, när han var sjuk …
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Soppan ser frestande ut. Jag har alltid älskat soppa men tyvärr är familjen av en annan åsikt så det blir inte så ofta jag gör soppa. Får nog bli ändring på det ändå!
  Härliga höstfärger och skönt att älgjägarna håller sig undan. Jag är ingen jägarvän och för något år sedan läste jag om en jägare som var så stolt för att han hade lyckats skjuta en väldigt ovanlig stor älg som lyckats undkomma jägarna i många år. Ett så otroligt vackert djur! Jag blev så ledsen och arg när jag läste det. Nu får ingen annan chans att se detta ståtliga djur! Jag kan inte förstå nöjet i att jaga och döda djur för nöjets skull!
  Hoppas du slipper se jägarna på din promenad!

  Gillad av 1 person

  • Soppa är gott och ett bra sätt att ta tillvara på buljongen när man kokat en kyckling 🙂
   Gillar inte heller jakten!
   Här jagas en del, men inte älg, för det finns inte några numer – bara dovhjort … och tyvärr så är de alldeles för många …

   Gilla

 10. Ja, de senaste tre dagarna har det verkligen varit höst, och det har duggregnat hela tiden. Men en sak måste jag säga – det är betydligt mera färgglatt på vår innergård, än så länge alltså.
  Soppan är en perfekt höstsoppa. Klimp är det nog bara vår generation som fortfarande känner till vad det är;-) Åsså är jag glad att Nessie kom till användning:-)

  Gilla

 11. Soppan var säkert jättegod!I det här hushållet hade jag får köra ned mixerstaven så att de inte var medvetna om va som låg i soppan! (Hade jag skrivit från mobilen hade jag satt dit en röd smiley med horn så du få tänka dig den själv.)

  Bilden med regnet på rutan är fin. Hoppas att såret gör framsteg. Eller nej, att läkningen gör det, såret ska ju bort!

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.