Så var det dags igen då …

… och Lasse ligger åter inlagd för rosfeber.

Det blev lite mer dramatiskt än nödvändigt, då Lasse ramlade ute i vår pyttelilla hall och slog upp ett sår i huvudet. Ambulansen hämtade honom och han kom in till akuten vid 13:30.  Sen började väntan. Efter tre timmar hade fortfarande inte någon ens öppnat dörren för att se hur han mådde! Då hade verkan av Alvedonet han fått hemma försvunnit och han var het som en kamin, så jag hämtade en sköterska … och sen tog det inte lång stund innan det kom en läkare. Jag ifrågasatte varför ingen kollat hur han mådde och hon svarade

-Ingen fara – vi har full koll över läget via monitorn som han är uppkopplad till.

-Nu ja, sa jag … den kopplades han upp till precis nu, efter tre timmar!

Nu blev det fart … snabbt på med antibiotikadropp och alvedondropp för att få ned tempen som var uppe i över 40 grader …

Vill ge en förklaring till min frånvaro igår och att jag inte orkat svara på era kommentarer eller hunnit med att besöka och kommentera som jag brukar.

Nu ska jag strax göra mig färdig och åka in till honom och se hur han mår … hoppas och tror att han mår bättre nu än när jag åkte därifrån igår kväll.

Fortsättning lär följa …

68 reaktioner till “Så var det dags igen då …

 1. Fasen att det är dags med det eländet igen, dessutom slå i skallen så.
  Ok att det kan vara mycket att göra på akuten. Men akutpatienter i väntan på behandling borde verkligen vara under uppsikt i sin väntan på behandling. Någon uska eller sköterska borde titta till dom patienterna.
  Hoppas nu att han piggnar till snabbt.
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. Ojoj oj , jag har ju förstått att något hänt då du inte lade upp någon glad måndag. För det är inte likt dig. Men måndagen var ju allt annat än glad. Du ta hand om dig och så hoppas vi att han mår bättre idag. Blogga och besöka oss andra, det står inte på priolistan. Kram

  Gillad av 1 person

 3. Vilket elände. Som om det inte räckte med rosfebern. Och så den där väntan… Hoppas verkligen att medicinerna har haft avsedd effekt så att han kan få må lite bättre. Det blir lite för spännande ibland. Varma hösttankar till er!

  Gillad av 1 person

 4. Men kära nån, vilket tur du röt till! Så ska det baske mig inte gå till, och svaret du fick var nonchalant i överkant. Att någon bara sitter på en stol o kollar så ingen kolavippen o slutar andas….o när det sen visar sig att han inte ens är inkopplad, vilken jäkla MISS! Hälsa Lasse så gott och krya-kramar från mig!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag blev både besviken och arg … undrar hur det går för dem som inte har någon anhörig med sig …
   Nu mår han mycket bättre – och han hälsar tillbaka!
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Ja, det känns onödigt … och oturligt. Så är det … har man en gång haft det så är det visst lättare att drabbas igen …

   Gilla

 5. Kommer in med ambulans och får ligga i timmar obevakad??? Hur har det blivit……
  De pratade faktiskt om rosfeber igår kväll på Fråga doktorn.
  Nu får maken krya på sig! Stor kram 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ja, man undrar hur det är möjligt … en orsak är underbemanning … ingen ursäkt, men tyvärr en sanning …
   Han mår i alla fall mycket bättre idag redan! 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Ja, inget kul alls … nu mår han bättre igen – antibiotikadroppet gjorde susen den här gången också 🙂
   Tack och kram

   Gilla

 6. Men inte igen! Hoppas att han får bättre vård nu än mottagandet, egentligen borde det finnas någonstans att lätt informera personalen om det skedda så att de har möjlighet att se över sina rutiner. Och så klart finns den funktionen redan:
  https://www.1177.se/sa-fungerar-varden/om-du-inte-ar-nojd/om-du-inte-ar-nojd-med-varden/

  Minns när mannen min fick en hockeyklubba och spräckte upp ögonbrynet. Vi åkte till närakuten och det var inte en själ som tog emotoss, receptionen var tom. Fick ställa mig mitt i en korridor och ropa HALLÅ! KAN VI FÅ HJÄLP HÄR?! varpå det kom en syster gåendes i maklig takt. Hon lyfte den blodindränkta handduken och sa ”OJ!” lite chockat, sedan gick det lite fortare. Det där oj:et var inte det jag ville höra …

  Äsch, nu ska man väl inte hålla på och utbyta skräckhistorier, särskilt inte just nu. Jag hoppas verkligen att Lasse får den vård han nu behöver både för rosfeber, huvud och såret i benet. Känns som att det räcker nu.

  Och åter igen, att du hade sinnesnärvaro att fota stackaren där på golvet! Det hade aldrig jag haft. Blir stirrig i de där situationerna.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för dina ord Emma! Jodå … han mår mycket bättre redan och det känns såå bra!
   Ja, det finns många skräckhistorier om hur det fungerar, eller inte fungerar inom vården …
   Kanske läge för att klaga – ska fundera på saken …

   Gilla

 7. Svensk sjukvård är inte den bästa numera. Visst kan det vara fullt på avdelningar och mycket att göra, men det ursäktar inte nonchalans. Stackars alla de patienter som inte har en anhörig som kan ryta till. Man måste verkligen vara på hugget hela tiden. Hoppas Lasse mår bättre idag. Hälsa så gott och var rädd om dig du med. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunnel! Han mår mycket bättre idag!
   Lider lite med personalen på akuten … men samtidigt är jag både arg och besviken. För lite personal gör inte deras arbete lättare precis ,,,
   Kram

   Gilla

 8. Men fyy, stackars Lasse!! Och så skitdåligt av sjukvården… han hade i princip kunnat dö utan de hade nån aning om det…verkligen obehagligt.
  Krya å kramar

  Gillad av 1 person

  1. Ja, man undrar hur det går för dem som inte har någon anhörig med sig …
   nu mår han mycket bättre i alla fall! 🙂
   Tack och kram

   Gilla

 9. Men kära nå´n vilken hemsk upplevelse! Akuten ja, där vill man inte hamna, det är skrämmande hur sjuka människor blir behandlade. Tänk de som inte har några anhöriga som ropar högt!
  Hoppas han är på bättringsvägen och att allt ordnar sig till det bästa.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Precis … hur blir det för dem som inte har någon med sig som har lite koll?
   Nu mår han mycket bättre.
   Tack och kram

   Gilla

 10. Åhh nej!! Kände på mig att något hänt eftersom det inte blev någon Glad måndag. Nu hoppas jag innerligt att nu mår bättre. Förstår att det är jättejobbigt!! Styrkekram Anki!!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev ingen glad måndag alls, men nu mår han mycket bättre i alla fall … och därmed mår även jag också bättre.
   Varmt Tack Anita!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Men fy vilket elände den stackars mannen har! Sån tur att han har dig som kan ryta till! Det är så bedrövligt hur illa det har blivit med sjukvården i det här landet! Här i Karlshamn har vi inte ens en akut längre. Vi måste åka sex mil till Karlskrona om vi blir akut sjuka, såvida inte en så kallad akutbil bedömer att vi behöver ambulans! Hur dåligt som helst med tanke på att vi har ett stort lasarett i Karlshamn! Man får verkligen vara frisk om man blir sjuk numera!
  Hoppas allt ordnar sig och att stackars Lasse snart är på benen igen!
  Kram till er båda!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev ingen bra dag … men nu mår han i alla fall mycket bättre 🙂
   Det låter verkligen inte klokt att inte Karlshamn har en akutmottagning – hur har de tänkt … eller inte tänkt! Idiotiskt!
   Tack och kram

   Gilla

 12. Inte IGEN! Herregud! Stackars, stackars Lasse och vilken usel behandling eller rättare sagt icke-behandling på sjukhuset. Blödande sår brukar dom ju inte gilla på Akuten, då man blöder ned rummet… Å ett sår i huvudet kan ju faktiskt vara lika med hjärnskakning…
  Undrade också varför du inte var med i Glad måndag. Nu förstår jag, för den dagen var ju allt annat än glad.
  Nu ger jag dig många varma styrkekramar och håller alla tummar och tår att Lasse snart repar sig. Hoppas att vården på avdelningen är bättre än den på Akuten…

  Gillad av 1 person

  1. Jo … så är det – mottagandet och vården på akuten lämnar en del att önska … jag var såå arg! Nu mår han mycket bättre … och har även varit på skallröntgen …
   Vården på vårdavdelningen verkar i alla fall helt OK!
   Tack BP!

   Gilla

  1. Nej, måndagen var inget kul! Nu mår han i alla fall mycket bättre – antibiotikadropp verkar lyckligtvis snabbt 🙂 Det är femte gången han drabbas – och vi börjar känna igen symptomen …
   Tack och kram

   Gilla

 13. Nej, jag är inte förvånad. Händer något sådant måste det alltid finnas en anhörig med som kan hojta till när det behövs. Vad jag kämpade när min man var döende och eftersom jag har jobbat i vården vet jag hur jag ska bära mig åt och vem jag måste få tag i.
  Håller tummarna att det värsta är över. Styrkekram!

  Gillad av 1 person

  1. Det man undrar är ju hur det går för dem som inte har en anhörig (eller någon annan) med sig som kan ryta till …
   Nu mår han mycket bättre!
   Tack Kristallina! Kram

   Gillad av 1 person

 14. Tråkigt, tråkigt! Jag har många tankar runt vården i Sverige, har tänkt ibland att skriva, men valt att inte göra. Det är kontroversiellt ämne, men kanske det kommer förr eller senare i min blogg.

  Hur som helst, skönt att Lasse mår bättre idag. Då är han väl snart hemma igen, för vad jag förstår så handlar det inte om hjärnskakning eller något ”annat” av allvarligare slag!?

  Apropå att du inte kommenterar som vanligt, inga problem, bloggandet för inte bli ett måste, ett jobb. Det måste kännas lustbetonat, ja, dit har jag nästan kommit… 🙂 Rent intellektuellt har jag alltid tyckt så, men när det blivit en vana känns det som att man sviker om man inte ”sköter” det dagligen… eller hur!? Kanske jag hamnar i det tänket igen, men jag hoppas jag kan hålla det litet mer oprententiöst.

  Gillad av 1 person

  1. Det är mycket som är galet inom vården, men det är inte personalen som det är så mycket fel på – det är nog mer organisationen. Väntrummet var överfullt på akuten och de kan nog inte göra mer än de gör – men det var en miss att de ”glömde” koppla upp Lasse till övervakningen … och glömde bort att han fanns! Så får det inte gå till!
   Nu mår han i alla fall bättre och det är det viktigaste 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Ja, det var inget kul … framför allt är jag lite upprörd över att de har så dålig koll på patienterna på Akuten – alla har ju inte en anhörig med sig …
   Tack och kram!

   Gilla

 15. VIsserligen är alla inom sjukvården stressade men så får det ändå inte gå till. Tänk om någon kommer in utan sällskap som kan kalla på uppmärksamhet. Stackars Lasse som får lida onödigt mycket och stackars dig som naturligtvis också mår dåligt och är orolig. Stor kram till er båda två och jag hoppas att Lasse snart ska må mycket bättre ❤

  Gilla

  1. Ja, det är var en pärs – det här var femte gången, så jag känner igen symptomen. Nu mår han bättre igen och jag hoppas han får komma hem någon av de närmaste dagarna.
   Tack och kram!

   Gillad av 1 person

 16. Många tankar till både dig och Lasse. Men jag blir både upprörd och ledsen av att läsa om den nonchalans som finns på en del av våra sjukhus. Detta är ett grundläggande problem att ingen har eller tar ansvar. Bedrövligt. Hoppas nu att Lasse svarar bra mot antibiotikan och skyndar sig på att bli frisk. Att personalen ev. har mycket att göra kan ju inte patienterna lida för.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var verkligen bedrövligt … och man undrar hur gamla ensamma människor klarar sig om de inte har någon med sig som håller lite koll …
   Tack Ditte
   Kram

   Gilla

 17. Oj oj oj… fy. Inte så trevligt för Lasse. Jag får en Flashback från min amnulanshämtning när jag stod och kräktes typ en gång i timmen på toaletten den natten där han tog min midja och huvud och jag fick höra de varma orden: Nu har jag dig (precis innan jag var på väg att svimma) Det kändes tryggt. Jag blev riktigt bra bemött. Att dom inte hade bättre koll liksom på sjukhuset. Det var ju mycket som hade hänt innan fallet liksom… kanske också… sådant måste dom ju reda ut… Personalbrist. Jag vet inte hur erat sjukhus fungerar men vi har ett supermodernt där ambulans åker in i akuten… några meter ligger man på akutvård liksom… Jag var ju där tre gånger och på våran IVA rätt tätt… Min feber tog dom allvarligt på andra, när jag fick tillbaka den efter en vecka i hemmamiljö… Jag var riktigt snabbt omhändertagen andra gången med. Det är ju klart de hade ju min dåvarande sjukdomsbild klar och satte in rätt antibiotika direkt. Nu ska jag hoppa till ditt nästa inlägg och se hur det blivit. Hälsa så varmt.

  Gillad av 1 person

  1. Hittade denna kommentar i skräpkorgen … undrar varför den hamnat där?!
   Jag vet ju att du var väldigt sjuk … bra att du fick bra mottagande på akuten!
   Vi har en alldeles ny akutmottagning och ambulanserna kör direkt in … det kan bli fel ändå. Det man funderar på är ju hur det går när en alldeles ensam människa hamnar i samma situation …
   Tack Åke!

   Gilla

  1. Nu är han hemma igen, men det var otroligt frustrerande detta att få vänta och ingen brydde sig. Vården på avdelningen där han vårdades var det däremot inga fel på 🙂

   Gillad av 1 person

 18. Vad tråkigt att höra att Lasse är dålig igen och inte roligt att höra om att ni har tråkiga upplevelser från sjukhuspersonalen.
  Nu kommer säkert vissa personer att reagera på mina synpunkter, men jag vet vad detta handlar om och då kan jag inte vara tyst. Det handlar oftast inte om att personalen är otrevliga och nonchalanta i ren bemärkelse.
  Jag har själv tidigare arbetat inom vården under många år och detta är ett problematiskt dilemma. Det är politikerna vi måste angripa och vända oss till, det är dom som bestämmer och fördelar pengar…alltså resurserna, antalet händer i vården.
  Det finns inget värre än att göra det allra bästa du kan med de resurser som finns tillhanda, du springer fortare och fortare, du hinner inte ta en riktig rast och ändå räcker du inte till, sedan är det du på golvet som ska bemöta ledsna, oroliga, missnöjda, arga och frustrerade personer och just du som inte kan påverka vare sig budgeten eller organisationen. Denna ständiga press och stress äter sakta upp dig inifrån och kvar blir en likgiltighet, en trött bitter medarbetare…kanske…men då har det gått långt. De allra flesta som arbetar inom vården bryr sig om andra medmänniskor och vill inget hellre än att göra ett bra jobb, därför valde man en gång vårdyrket.
  I dag sak du utföra fler arbetsuppgifter på färre personer, det förstår även ett barn att den ekvationen inte slutar bra för någon part.
  Jag reagerar på tidigare kommentarer från andra av dina vänner. Visst finns det personal som inte passar att arbeta inom vården, men det problemet finn även inom andra yrken.
  När sånt här händer som man inte känner är ok, DÅ SKA DET ANMÄLAS till patientnämnden eller IVO, om vi vill ha en förändring! Då måste de som bestämmer ta detta på allvar. Det kan ev leda till mer personal och bättre organisering, alla parter tjänar på detta. Alla normala människor vet att, för hög stress i arbetet påverkar både omdöme, handlingskraft och rätta beslut.
  Nu blev det en lång kommentar till ditt inlägg Anki och inga hardfeelings till dig, men ämnet förtjänar att begrundas lite mer än bara skrap på ytan.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Annica! Jag vet att det inte är personalen det är fel på … och jag vet att de gör allt de kan för att alla ska få en god vård … jag vet allt detta och kanske borde vi anmäla det som hände … för alla har ju inte någon med sig när det blir fel. För att komma in med ambulans och sen ”bli bortglömd” i ett rum i tre timmar utan att någon ens öppnar dörren det är ju inte så bra …

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.