Grannens höna vid namn Hon …

…har varit försvunnen ett tag … alla trodde hon blivit tagen av räven eller duvhöken, men så för ett par veckor sen så dök hon upp – med 13 kycklingar!

Jag har inte lyckats får dem på bild förrän igår … och så idag igen. De tre första från två olika tillfällen igår – och de tre sista från idag 🙂

Om du vill se bilderna lite större, så klicka på dem – och för att se ännu större – klicka på texten ”Visa i full storlek” nere till höger (finns vid varje bild)

46 reaktioner till “Grannens höna vid namn Hon …

 1. Men så roligt! Så gulliga bilder med Hon och alla kycklingarna i fjäderdräkten. Hur fluffig kan en höna bli!? Jag kan se min farmor med sina tretton på samma vis…. fast det var förstås stor åldersskillnad på de yngsta och de äldsta. Även andra bilden med mamman och en liten kopia med huvudet på samma sätt är så rolig.

  Gillad av 2 personer

 2. Men så fina! Jag har ju också haft höns och det hände någon gång då och då att en höns smet iväg och la ägg som hon sedan ruvade. Rätt vad det var gick det en kull kycklingar bland dem.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

  1. Höns är roliga … vi hade höns under några år, men då de var höns från ett hönseri så var ingen av dem sugen på att ruva … men väldigt duktiga på att värpa 🙂 De fick några bra år hos oss istället för att gå till slakt …
   Ha en fin dag!
   Kram

   Gillad av 2 personer

  1. En härlig höna och en god mor 🙂
   Kul ibland hur de får sina namn … vi hade en knäpp katt som bara hittade på bus när han var kattunge – han fick heta KF (= KattFan)

   Gillad av 1 person

 3. Vilken härlig bild med kycklingar över hela hönan. Hon måste ha varit duktig på att hålla sig undan alla rovdjur. En riktig överlevare.
  Har varit dålig på att läsa blogginlägg hela detta år….. Ska skärpa till mig 👍

  Gillad av 2 personer

 4. Men, så roligt. Bra att hon kom hem så grannarna slapp att fundera. Undrar var hon har varit. Var någonstans hon fann det skönare, eller lättare att få sina kycklingar på?
  13 fina små kycklingar, så häftigt.
  Vackra bilder och så roligt att få se. Påminner mig om våra höns hemma, då jag var ung.
  Trevlig kväll.
  Kram.

  Gillad av 2 personer

  1. Ett bra slut på hennes äventyr … och såå roligt att hon kom hem igen – och att alla kycklingarna mår bra.
   Tack så mycket! 🙂
   Ha en fin dag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Men oj, då måste hon ha värpt alla äggen först utan att gå hem emellanåt. Väldigt ovanligt. De andra hönor kanske störde henne när hon ville ruva och då letade hon efter ett lugnt ställe. Aldrig hört något liknande och då var jag aktiv i hönsklubben i många år och haft och uppfött höns i 20 år. Jättefina bilder på lilla familjen! Kul att alla är hemma igen.

  Gillad av 3 personer

 6. Jättehärliga bilder och vilken lycka för Hon att få visa upp alla sina fina kycklingar. Stolt, inte som en tupp men som en höna, är nog en bra beskrivning av hur hon måste vara 😀 Jag kan inget om hönor men jag har hört att katter kan göra så. Hålla sig undan och komma fram när kattungarna är redo. Tänk att alla kycklingarna får plats hos henne samtidigt 🙂
  Kram

  Gillad av 2 personer

 7. Vilken solskenshistoria:-) Fantastiskt att hålla 13 ungar vid liv alldeles ensam ute någonstans. Hon är smart hon! Undrar dock vem Hon har haft det ihop med, då barnen är mörka och Hon är brun. Kommer barnen också att få namn?
  Suveräna bilder, speciellt den där kycklingen tittar fram under Hons vinge.

  Gillad av 2 personer

  1. Tack BP … kul att du gillar! Visst är det gulligt! Tror kycklingarna kommer att ändra färg när de blir vuxna, men ven pappan är vet jag inte och om de får några namn har jag ingen aning om …

   Gilla

 8. ”Hon” har haft bråda tider och det är fullt förståeligt . Trettom ungar är ju en hel del dels att föda och dels att ta hand om. Skönt att ”Hon” är tillbaka med sitt gäng.
  Du har verkligen lyckats få till fina bilder på hela gänget.
  Kram

  Gillad av 2 personer

 9. Vilken solskenshistoria, nu blev jag glad på riktigt! Hon, hon är en ovanlig höna, ser lika stolt ut som en tupp och det förstår man ju! Kycklingarna tyder på en att pappa är en svart stilig tupp eller? Nu åkte mungiporna upp ska du veta!

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.