47 reaktioner till “Sånt som händer …

   1. Ja, kanske det. Men jag var en gång med om att hela glasrutan i bak exploderade då jag var någon mil hemifrån en svinkall vinterdag. Det berodde tydligen på att det var något fel på slingan i glaset som ska värma bort frost/is. Då hade man ju inte mobil heller. Så det var bara till att köra hem och sen fick mr X glassanera och ta den till verkstad.
    Kram

    Gilla

 1. Har bara råkat ut för punkta en gång och det var många år sedan. Visst är vi människor hjälpsamma av oss av naturen! Det som skiljer oss från de flesta djuren…

  Gillad av 1 person

 2. Ah, punktering, inte kul, tur det inte händer så ofta! Vi fick ju tyvärr punka på hyrbilen på Mallorca i somras! Tur min man grejade det snabbt!
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 3. Åh, vad skönt att få hjälp när det väl händer 🙂 Jag har klarat mig länge nu men sist det hände var jag tvungen att fixa det själv. Nu har jag inte ens ett reservhjul i bilen så det är bara att ringa efter hjälp. Ett dumt påfund att skippa reservhjul i många nya bilar och bara lämna med skum som ska sprutas in i däcket.
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Jättekul att det just var en tjej som kunde hjälpa till med bytet, det ser man inte så ofta. Punka har jag nog bara fått två gånger i hela mitt liv. Första gången på 1980-talet och andra gången för cirka fem år sedan, då hade jag visst ”trampat” på en spik.

  Gillad av 1 person

  1. Tjejer kan! Det är bara jag som inte kan … eller jag tror inte det i alla fall. Jag har aldrig behövt göra det själv.

   Gilla

   1. I vår generation tror jag vi är minst lika kvinnliga bilförare som aldrig bytt däck som de som gjort det. I de yngre åldrarna är det nog annorlunda. visst ingår det i körkortsutbildningen idag? Eller är det ett önsketänkande!

    Gillad av 1 person

   2. I moderna bilar är reservhjul bortrationaliserade – där finns numer ”luft på burk” – ett skum som ska sprutas i det trasiga däcket, men jag tror ändå hjulbyte ingår i körkortsutbildningen 🙂

    Gilla

 5. Härligt med snabb hjälp. Och reservdäck! I vår bil finns bara en sådan är kladdflaska som man ska fylla upp det trasiga däcket med. Funkar inte om hålet är stort. Då blir det bärgning. Tyvärr erfarenhet av det.

  Gillad av 1 person

 6. Köp dig en flaska punkteingsspray och lägg i kofferten, bara att skaka och sedan köra i däcket. Funkar utmärkt om det inte är ett stort hål i däcket. För att stå på vägkanten och byta till reservhjul är ingen rolig lek. Dagens nya bilar är inte ens rustade med reservhjul utav i det utrymmet ligger en liten kompressor och punkaspray.

  Gillad av 1 person

 7. Kvinnor kan men ibland sitter muttrarna för hårt för att man ska få loss dom. Jag får punktering ganska ofta åtminstone en gång om år. kan vara krossgruset på vägarna som går hårt åt däcken

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.