Höstens outfit …

Måste ju visa mina nya snygga stövlar!

Nya stövlar, ny regnkappa – och nya vattentäta ”foppa-tofflor” att ha i trädgården.

Gårdagens svampfynd …

Föränderlig tofsskivling … god matsvamp, men ingen nybörjarsvamp!

En alldeles nyuppkommen snöbollschampinjon … en prima matsvamp!

Nu åker vi iväg med husbilen några dagar … svampkorg och nya stövlarna får följa med 🙂

Rapport kommer nog …

 

50 tankar om “Höstens outfit …

 1. Färgrika och snygga stövlar! Kan dessutom vara bra att ha när ni är ute på era strapatser i skogen. Helst går jag i gympadojor, men det är inte alltid så lämpligt 🙂

  Önskar er så en fin biltur med många fynd oh upplevelser!

  Gilla

 2. En fin och praktisk outfit. Jättefina matchande färger dessutom och du kommer att gå torr över hela kroppen genom regn och rusk 🙂 Du får nog snart användning för dem men jag hoppas att ni slipper regn under resan. Ha en riktigt skön tripp 😀
  Kram

  Gilla

 3. Också jag borde se om jag får ihop en ny svamp-outfit för hösten. Det är dags. Ditt val är snyggt och lämpligt. Lycka till med svampplockningen och allt ni tar för er.
  Vi gick ut en sväng här om dagen och gav nästan upp men plötsligt uppenbarade sig några kantareller och några fårtickor. Två middagar blev det. Lyx!

  Gilla

 4. Riktigt snyggt! Hade gärna velat ha dem också!

  Svamp är jag urdålig på! Kantareller och tratt-diton är det jag vågar mig på. Vet några som man definitivt inte ska röra. Har dragit med sonen många gånger och vi tittar – dvs jag tittar och han tröttnar – medan jag repeterar mantrat ”om du inte vet ska du inte ens röra!” Jag har sådan respekt för svampar! Ska man lära sig plocka nya så anser jag att det räcker inte med att gå meden bok, man ska gå ut i skogen med någon som man verkligen litar på.

  (Jag hade trott det där var en röksvamp, för övrigt!)

  Gilla

 5. Vilka himla roliga gummistövlar! Å regnkappan passar ju perfekt i färgen:-) Extra glad blev jag över den fina färgen på dina Foppatofflor. Ja, hemma och i trädgården köper jag dom;-)
  Så kul med ytterligare en husbilstur. Å då du tagit med dig all svamputrustning antar jag att ni kör norröver, för här utlovas regn imorgon;-) God ”svamplycka”!

  Gillad av 1 person

 6. Härligt med både nya stövlar, jättesnygga och med dina gröna trädgårdsskor och ny regnrock. Fullt ekiperad för att möta hösten. Önskar dig lycka till på dina svampströvtåg.
  Och trevlig resa! Jag är med!
  Kram!

  Gillad av 1 person

 7. Men vilka underbara stövlar! 😀
  Verkar bli ett bra svampår, jag gläds i förväg med dig!
  Vi har hört ryktas om gott om kantareller där vi har lantstället, vi får hoppas det stämmer. Så värst långt ut i skogen kommer jag inte med mitt ben, men det är ju inte säkert att det behövs!

  Gillad av 1 person

  • Visst är de fina 🙂 Än har inte svampen kommit igång här,men det finns hopp 🙂 Tråkigt att du inte är riktigt bra än, men skönt att du ändå kan ta dig en bit … och kanske växer det kantareller på tomten vid stugan 🙂

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.