VikboVändan …

… är ett årligt motionslopp som går av stapeln ute i Östra Husby på Vikbolandet … ett cykellopp på 4,5 mil i en runda mellan olika gårdar – och med en del ”matstopp”. Dessutom har de ett populärt barnlopp och jag hade lovat att komma för att heja på Casper och Ludvig …

Vid den gula stjärnan bor vi … den röda markeringen är Östra Husby.

Färden dit började med ett stopp!

En del av fåren skulle flyttas till grönare bete och då varken bonden eller vallhundarna var hemma så tog det lite tid …

… men med en hink havre och glada tillrop så fixade det sig 🙂

Jag tog fel på vilken tid de skulle starta, så jag var på plats i god tid och hann med en promenad i byn.

De  minsta springer ett varv 700 m och de större barnen springer två varv, 1400 m.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Både Casper och Ludvig sprang jättebra … och Casper gick in som femma efter några snabba barn som tränar löpning … Ludvig tog det lite lugnare, men i mål kom han också!

Lagom när vi åkte därifrån kom regnet … tyckte lite synd om dem som skulle vara med i ”huvudloppet” – att cykla i regn är inte kul!

Om min dator vill samarbeta med mig så återkommer jag framåt kvällen med skyltar. Jag har stora problem med den och den kan plötsligt lägga av! Så var fallet igår e.m. när jag redigerade bilder och började med det här inlägget – datorn stannade fyra, fem gånger och några bilder försvann … sen gick den inte att få igång under hela kvällen, men startade snällt nu på morgonen – och har bara stannat en gång …

42 reaktioner till “VikboVändan …

 1. Ajaj och fy för datorproblem! Har du någon teknikmästare i omgivningen, någon av sönerna? som kunde kika på den? Datorproblem är min stora skräck, nu är min nyservad på distans och jag är så glad åt det. För man vill inte vara utan kontakt med omvärlden! Jättetrevlig dag fick ni, man ser att de äldre pojkarna vuxit och börjar bli stora! Där har du nog bra datorhjälp om ett tag, ”ler”. Och medalj om halsen? Fick dom inga? Kanske är glassen viktigare…
  Håller alla tummar att din datorkompis är snäll med dig o funkar som den ska! Kram i ösregnet, hoppas detta är en signal till svampen!

  Gillad av 1 person

  1. Yngste sonen är experten och det han inte kan fixa … det är som med silvertejp – går det inte att laga med silvertejp, då är det trasigt!
   Visst fick de medaljer – syns på en av bilderna i bildspelet 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Datorproblem är inte trevligt! Hoppas att det bara var något tillfälligt. Datorer är bra hjälpmedel, men de måste fungera.
  Cykla i regnväder är hemskt för man blir så otroligt våt. Hoppas att det inte var för besvärligt.
  Duktigt av barnen att ta sig i mål 700 resp 1400 meter är en ganska lång sträcka när man inte är så stor.
  Trevlig söndag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 3. Bra jobbat av pojkarna och övriga deltagare. Det är bättre att komma för tidigt än för sent.
  Mindre bra dock med datorkrångel för tekniken ska liksom bara fungera.

  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Jag tycker bara det var bra att du kom i god tid. 🙂
  Förstår att det var kul att heja på grabbarna. Mindre kul att cykla i regn. Är det dessutom motvind kan man lätt ångra att man anmälde sig. Sådant brukar man som tur är glömma bort efteråt.
  Datorstrul däremot är alltid trist. 🙂
  Söndagskram

  Gillad av 1 person

 5. Duktigt jobbat av grabbarna! 🙂
  Trist med en krånglande dator… Hoppas den har uppfört sig väl nu då! Kanske dags för en sväng till datordoktorn, alternativt satsa på en ny? En dator som trilskas är inte bra för blodtrycket…

  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

 6. Roligt när de ordnar något för de yngre barnen också.
  Vilken ful lada, men som utställningslokal vore den bra, alla vet var den ladan ligger och lätt att hitta.
  Krångliga datorer har jag fått nog av. Jag använder min mobil till det mesta och alla blogginlägg gör jag också på telefonen.

  Gillad av 1 person

 7. Det var ju tur att du kom i tid, bra jobbat av grabbarna 🙂 Skönt att ni slapp regnet, men tråkigt för cyklisterna… Färgen stämmer verkligen inte med byggnaden. Härliga bilder. Tråkigt med datorer som krånglar, tekniken är bra när den fungerar… Ha en fortsatt trevlig söndag!

  Gillad av 1 person

 8. Jag har varit i Husby några gånger, vid dop i kyrkan, eftersom min syster bor i närheten och några av hennes sju barn är döpta där. Men jag har aldrig vandrat omkring där så det var kul
  att få lite bilder från din promenad 🙂 Vad duktiga pojkarna är som sprang och kom i mål. Jag hoppas att de är stolta över prestationen oavsett placering.
  Datorstrul är aldrig kul och ibland vill man bara ge upp. Jag hoppas att din dator börjar uppföra sig som den ska igen.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, just det ja … din syster bor på Vikbolandet 🙂
   Ja, de sprang på bra och verkade nöjda båda två 🙂
   Datorn verkar ha dragit sin sista suck …
   Kram

   Gilla

 9. Tänk att du såg den lille gubben där vid husväggen!

  Som Ama skrev, inte bra för hälsan med krånglande dator. Man blir hysterisk! Har också något program som plötsligt bara frös allt, flera timmars jobb borta … Har du gjort någon viruskoll på länge? Hoppas du kan fixa det eller få hjälp att lösa datortrasslet.

  Gillad av 1 person

 10. Du har verkligen en förmåga att se vad som blir fina motiv på foton. Även små detaljer. Håller med om att det verkligen var helt färg på ladan.
  Kul att de båda var med i loppet och kom i mål!
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Alltid bra att vara i god tid. Och fint att du hann se dig om en del. Östar Husby känner jag itll lite grann och har varit där, men nu väldigt länge sedan. Döttrarnas pappa är uppvuxen i Åby så ibland vidgade vi vyerna.
  Roligt att det gicks så bra för pojkarna och de kom ju fint i mål-.
  Men synd förstås att det skulle bli regn. Inte alls lockande att cykla i regn.
  Hoppas nu din dator blir mer samarbetsvillig under dagen.
  Stort tack för turen.

  Gillad av 1 person

 12. Jag har också haft dataproblem men som tur är så har jag en brorsa som är duktigt på det här med data så han lyckades få till det till slut men om det är något som kan få en att gå i spinn så är det när det inte fungerar. jag blir på så dåligt humör mer än när andra saker inte funkar

  Gillad av 1 person

  1. Yngste sonen brukar kunna fixa det mesta, men datorn är gammal och den här gången verkar det inte som han kan göra något … suck

   Gilla

 13. Duktigt gjort av era pojkar och jättefina bilder på dem! Datorstrul är det värsta jag vet. Min är några år gammal, Ibland tänker jag på att den kan lägga av när som helst.
  Hoppas det löser sig. Önskar dig ändå en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

 14. Håller med om att den turkosa ladan har fel färg! Det var inte snyggt alls. Det lilla huset vid landsvägen ser mysigt ut.
  Och vilka duktiga grabbar som sprang i mål båda två! Jag lutar nog dock mer åt Charlies håll och föredrar glass i stora lass hahahaha.
  Usch och fy för datorproblem! Samtidigt är det inte klokt vad beroende man blir av denna apparat. Hur klarade man sig innan man skaffade den? Som du skrev : Ilandsproblem 😉😁

  Gillad av 1 person

  1. Ladan är skitful!
   Ja visst var de duktiga, men Charlies val var mer i min stil också … 🙂
   Datorn får nog lov att få en ersättare – nu är den stendöd! Jag undrar också … vad gjorde man egentligen?

   Gilla

 15. Bra att du var ute i god tid, annars hade vi ju inte kunnat njuta av dina fina bilder från Östra Husby. Å vilka härliga foton du tog under loppet och inte minst av charmtrollet Charlie. Vilken sötsak han är.
  Otroligt duktigt av Casper att komma femma efter ”eliten”. Om jag minns rätt så spelar han fotboll, så springa är han ju van vid. Duktigt jobbat även av Ludvig.
  Datorstrul är ju enerverande. Datorer ska bara fungera, så är det bara. Har ungefär samma problem som du. Nu vet jag inte om du har en stationär eller en bärbar dator. Jag har en bärbar, och när den beter sig som din tar jag ut batteriet i en minut, sätta tillbaka det. Då brukar datorn fungerar igen, ibland en dag, men om jag har tur funkar den i en hel vecka innan det är dags igen. Ja, ja, dags för en ny verkar det som…

  Gillad av 1 person

 16. Trevlig dag med barnbarnen ser det ut som och fint dokumenterat. Roligt att det ordnas sådana lopp, det behövs. Ja, hur tänker man när man målar ett uthus i den kulören?! Trevlig bildserie även den. Men datorstrulet, usch och fy! Min dator beter sig så när den är för full, men jag vet ju att du har en molntjänst. Väldigt ledsamt att den inte verkar gå att få i gång, det är dyrt med datorer. Hoppas att du inte har förlorat bilder och annat viktigt.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev en trevlig dag och killarna var duktiga 🙂
   Jag har ju haft problem med den då och då, så allt viktigt hade sparat på extern hårddisk. Har varit och köpt en ny dator idag. Hade egentligen inte råd, men jag ”lånade” lite från sparkontot 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.