Var är vi nu då?

Jo, strax utanför Hjo, vid Stampens kvarn.

Jag vaknade som vanligt tidigt och kl. fem klev jag ur husbilen och började min promenad. Eftersom jag varit här tidigare så visste jag åt vilket håll jag skulle gå …

Husbilen längst till vänster är vår …

Det finns en underbar stig  längs Hjoån …

Fortsatte att följa stigen längs med ån och upptäckte att det fanns andra figurer där …

Sagovandringen är ett samarbete mellan Hjo Kommun och Hjo Konstskola. Motorsågskonstnären Sören Niklasson har hjälpt till med figurerna …

Fortsatte en bit till längs ån …

 

En bit längre fram, nästan framme i Hjo så vände jag … vi tänkte oss in till Hjo idag och det var ju en bit att gå tillbaka också …

Tillbaka följde jag gång/cykelvägen och passerade det här fina huset.

Tre km blev det … och nu åker vi till Hjo … fortsättning följer.

54 reaktioner till “Var är vi nu då?

 1. Så det blev inte Portugal då… 😉 Först tyckte jag att kartbilden var Bottenviken, så jag tänkte att ni kom väldans långt ändå 😀

  Vilken härlig prommis!

  Ha en skön dag i Hjo 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Vilken mysig promenad. Såg lite trolskt ut redan innan de fina skulpturerna dök upp. Men jag skulle, för att gå där, krävt att någon går före och kontrollerar så det inte finns några spindlar som ramlar ner då man går där…..
  Ska bli roligt med kommande bilder.
  Har ALLTID åkt på andra sidan Vättern då vi åkt neråt. Någon enstaka gång på den sidan Vättern ni är nu. Vägen ifrån mig och mot den sidan Vättern är tråkig och känns därmed såååå låååååång innan man kommer till Vättern. Därför blev det i stort sett alltid på Gränna-sidan av Vättern. Vi var ju alltid på väg någonstans så det blev bara korta uppehåll på vissa ställen, för att komma vidare dit vi skulle. Där utforskade vi mer. På något sätt fanns det aldrig tid att utforska där ni är nu. Det låg väl för nära hemorten??? Skulle vara roligt att ha varit där lite mer än max ett par timmar!
  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Ljuvliga omgivningar på din promenad. Jag har besökt Hjo en gång, o minns den som en fin stad, däremot gick jag nog inte vid ån. Kallas den inte för Vätterns Riviera? Med fina sandstränder och söta badhytter? Eller så blandar jag ihop allt som vanligt. Nu verkar vädret stabilisera sig åtminstone här, hälsa Lasse och ha en fin dag

  Gillad av 1 person

  1. Det är vackert på många platser och Hjo är en fin liten stad … bilder kommer! Jag tror jag har hört ”Vätterns Riviera”, men tror det är flera stora stränder som kallar sig det … Badhytterna fotade jag i alla fall 🙂
   Tack!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vad roligt! Och jo, jag gissade på Hjo. Vilken fin morgonpromenad. Stort tack för den och vackra bilder. I Hjo har jag varit några gånger, men länge sedan. Ser fram emot fortsättningen. Önskar er en fin onsdag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 5. Härliga bilder ifrån din promenad. Jag gillar detta, att vandra ut i okända miljöer och upptäcka och uppleva nya och förhoppningsvis intressanta omgivningar.
  Har varit i Hjo, en liten fin stad.
  Mysiga skulpturer du råkade på.
  Skönt med husbil och den ser ju så fin ut också.
  Ha det fortsatt bra.
  Kram.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Wiolettan! Roligt att du är med på resan 🙂 Ja, Hjo är fint – bilder kommer 🙂
   Husbil är praktiskt och väldigt trevligt.
   Kram

   Gilla

 6. Vilken magisk sagopromenad det blev. Verkligen en härlig stig med mycket fint att se och njuta av. Jag gillar att det inte är så tillrättalagt utan väldigt naturligt hela vägen. Gillar det rosa huset!

  Gillad av 1 person

 7. Åh, mysiga Hjo! Sa till maken innan vi åkte till Norge att det var så längesedan vi var i Hjo och Vadstena! 🙂 Mysig morgonpromenad Anki, med betoning på tidig! 🙂 Hoppas att det kommer bilder ifrån Hjo också!
  Fin husbil… ja, tänk så mysigt och bekvämt!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Två trevliga städer … absolut värda ett besök då och då 🙂
   Jodå det kommer bilder från Hjo … idag någon gång 🙂
   Väldigt trevligt med husbil – vår är 17 år gammal, men går bra och vi trivs med den 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Vilken härlig morgonpromenad i det vackra området vid ån. Jag hade gärna följt med på den promenaden i verkligheten men det var kul även att följa med här 🙂 Jag måste erkänna att det högg till lite i magtrakten när jag såg Mjölby på kartan. Jag fick nog mer känslor för den staden än jag trodde.
  Kram

  Gillad av 1 person

 9. Vilken fin morgonpromenad som säkert var helt i din smak! Himla kreativ med en sagostig. När jag ser dina bilder tänker jag osökt på den här bloggen http://hanskhjo.blogspot.com/. Han och hans hund gick ofta längs Hjoån, precis som du gjorde nu. Hunden brukade bada i ån.Synd att han har slutat blogga. Läste du hans blogg?
  Ha en fortsatt toppen tur! Njut!

  Gillad av 1 person

 10. Något kan jag sakna och det är fina stigar och ställen att gå på. Det finns inte här bara igenvuxet och kalhyggen och besvärliga myrar att gå på Stövlar måste man också ha överallt och man snavar och ramlar och har sig. Då är det roligt att se de fina ställen du vandrar på

  Gillad av 1 person

 11. Vilken härlig morgonpromenad i den miljön och i det ljuset. Här har skogsmaskinerna förstört vägen upp i skogen. Förstört, i mitt tycke då. De har byggt upp den med sprängsten för att den skall hålla för timmerlass som skall köras ut från skogen. Jättetrist, fult och inte särskilt bekvämt att gå på, varken för mig eller hästen. Det verkar väldigt mysigt med husbil, att bara kunna köra och hamna var man känner för.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var en fin promenad🙂.
   Inte kul att få sina fina rid/ promenadvägar förstörda …
   Ja, husbil är ett trevligt sätt att resa 🙂

   Gilla

 12. Vilken frihet det måste vara. Jag minns att du varit där tidigare. Kanske inte så konstigt eftersom det är mina gamla Bo-trakter. Hjo är en riktig sommarstad. När jag flyttade dit i mitten av september vände sig människor om. Jag kände mig som en utböling. Hoppas ni fick det trevligt under besöket i den mysiga lilla staden.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Det är verkligen ett bra sätt för att åka runt och se sig omkring 🙂
   Det är alltid trevligt att besöka Hjo – den här gången var inget undantag 🙂
   Kram

   Gilla

 13. Jag blir alltid lika glad över att hitta träskulpturer i naturen, rävar och björnar eller som här sagofigurer. Någon har verkligen tänkt till och skulpturerna är kram- och klättervänliga. Mysig promenad med härliga bilder!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.