Hemma igen …

… men först några bilder från min morgonpromenad i Gränna …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Gränna är en mysig stad – många små butiker och caféer utmed den ”stora” gatan, men vill ni se något annat, så förflytta er ett kvarter uppåt …

Gjorde ett litet snabbesök nere vid färjan innan vi åkte därifrån …

Den här flaggan vajade utanför campingen … oj vad jag funderade …

Smålands landskapsflagga!

Så var det då dags att vända hemåt …  Många kyrkor passeras ute på ”slätta” …

Ja, som sagt … vi är hemma igen, men för den som vill, så finns här en karta över vår framfart … sammanlagt ca. 87 mil.

Så roligt att så många varit med … tusen tack för alla härliga kommentarer!

46 reaktioner till “Hemma igen …

 1. Gränna är så himla mysigt, många härliga bilder därifrån 🙂 Roligt att följa med på resan, vilken trevlig roadtrip ni har gjort 🙂 Trevligt med den småländska flaggan, den ser man inte så ofta, har sett en här hemma!

  Gillad av 1 person

 2. Gränna är verkligen en mysig stad med mycket atmosfär. Å just den – atmosfären alltså – har du fångat helt perfekt. Du är ju alltid tidigt ute, så du slapp ju trängas med alla polkagrisätande turister, speciellt då du vandrade till nästa kvarter. Har varit i Gränna några gånger, men tyvärr alltid fastnat på den ”stora” gatan.

  Det var verkligen en lång husbilstur – 87 mil. Inte illa. Vill tacka dig så mycket att jag fick åka snålskjuts med dig och Lasse. Helt underbara bildkavalkader från alla ställen ni besökt:-)

  Gillad av 1 person

 3. Känns bra att se lilla Fredriksberg där högst upp på kartan! Gränna ja, lite turistfälla så här års, så jag förstår att ni hastade lite och inte stannade så länge. Men såna ställen behövs ju också, o atmosfären är ganska speciell. Inga polkagrisar som följde med hem?
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. På morgonen är det lugnt … ingen vaken mer än jag – och några polkagrisar köper jag aldrig – inte ens till barnbarnen 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Den där småländska flaggan tror jag inte att jag har sett förut. Kul!
  Många kyrkor blir det när man åker runt på landsbygden, det är så här på Gotland också.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 5. Stort tack för den vackra morgonpromenaden i Gränna. Helt ljuvliga bilder från denna fina stad.
  Jag har följt med på er resa och haft väldigt trevligt. Många fina upplevelser. Även turen hem från Gränna bjöd på många fina upplevelser som du fångat så bra med kameran.
  Välkomna hem!
  Stor kram

  Gillad av 1 person

  1. Sverige har mycket att erbjuda … bilderna från hemresan har Lasse tagit – jag kör ju numer och kan inte fota under färd … något jag saknar …
   Stort tack Ditte!
   Kram

   Gilla

 6. Tänk vad jag lär mig genom att läsa bloggar. jag hade ingen aning om att mitt landskap har en flagga! Jag har faktiskt aldrig funderat över det…. trodde det var skåningarna som hade sådant för sig… 🙂 Men vi är inte ett dugg bättre förstår jag.

  Jättevackra bilder. Gränna är vackert, men på sommaren är det ingen rolig bil stad att köra bil i. Då kan det ta tid att ta sig dit man ska…. även i denna lilla stad! Tack för turen och kunskapen!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Mia! Tidiga morgnar är det bara jag som är vaken och ingen trafik alls … och ett kvarter uppåt är det alltid folktomt – och dessutom kul att titta på hus och trädgårdar.
   Även Östergötland har en s.k. ”landskapsflagga” … men det är ingen jag skulle hissa i vår flaggstång i alla fall 🙂

   Gillad av 1 person

 7. Inte ens jag som är uppväxt i Småland kunde den flaggan. Jag kan bara Ölands landskapsflagga. Så då började lördagen med ny kunskap =)
  Ingen värme ute. Ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

 8. Så mysigt i Gränna, men mycket turister nu så här i Juli! Då är det klokt att som du ta tidiga morgonpromenader för att kunna se och uppleva staden i lugn och ro. Det var många år sedan vi var där… barnen var små… det är de inte nu! 🙂 Vi har pratat om att ta en dagstur med buss dit och till Visingsö. När jag ser dina mysiga bilder, så blir jag ännu mer sugen. Ja, man kan inte vara överallt… trevligt att få åka med er istället! 🙂
  Så nu är ni hemma… det är inte så dumt det heller!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Det har sina fördelar att vara morgonpigg 🙂
   Gränna är mysigt, men just nu lite för mycket turister … och Visingsö är också fint!
   Tack och kram!

   Gilla

 9. Oj vad fint det är i Gränna! Har varit där en gång när jag var liten och vi åkte färjan ut till Visingsö. Minns inte mycket från den trippen annat än att vi åkte till Visingsö. Alltid när vi har åkt E4-an nedför den långa backen med utsikt över Vättern och Visingsö har jag funderat på om man kanske skulle göra den utflykten igen. Fast nu ligger det lite väl långt bort… 😉

  Välkomna hem!

  Gillad av 1 person

 10. Vilka härliga bilder från fina Gränna. Just i trakterna kring Vättern var jag en hel del som liten men mest på västra sidan.

  Kram och ha en härlig lördag!

  Gillad av 1 person

 11. En härlig resa och många vackra bilder.
  Det är så roligt att göra sådan små resor i Sverige och se många nya och olika platser. Det finns verkligen mycket att se och uppleva i vårt vackra land.
  Gränna är en finfin liten småstad där jag har varit några gånger. André museet var intressant och även hur de tillverkar polkagrisar.
  Den där flaggan kände jag inte igen.
  Roligt att se rutten på kartan.
  Trevlig helg.
  Kram.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Wiolettan … roligt att du var med på resan! 🙂
   Det finns såå mycket fint att se här hemma, så man behöver inte bege sig ut i världen.
   Andrémuseet var vi på för många år sen och visst var det sevärt!
   Kram

   Gilla

 12. Småländska flaggan har jag aldrig sett förr.
  Som alltid visar Du upp fina bilder.
  Gränna då tänker jag på polkagrisar 🙂
  Hallsberg passerade jag med tåg på väg till Göteborg för x antal år sedan… om det nu inte finns fler Hallsberg?
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Polkagrisarna är nog det som de flesta tänker på … numer köper jag aldrig några … för sött!
   Hallsberg finns nog bara ett – i alla fall som järnvägsknut.
   Kram

   Gilla

 13. Vilken rolig resa. Hade ingen aning om att det finns en smålandsflagga, men nu vet jag! Har ofta rest samma vägar som barn. Då reste vi 1-2 gånger per år till släkt i Småland. Men aldrig varit över till Visingsö. Har du?
  När vi bilade till Småland lekte vi ofta fram geografikunskaper och historiska händelser på platserna. När vi närmade oss bibelbältet sa föräldrarna åt oss att nu måste vi vara snälla, inte svära och ljuga, Hahaha!! Våra slutmål var ofta Värnamo, Växjö eller västkusten.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev en bra resa … och jodå Visingsö har jag varit på några gånger – en fin ö med intressant historia.
   Den småländska flaggan var ny för mig också …
   Kul att du varit med på resan!
   Kram

   Gillad av 1 person

 14. Jag tycker också att Gränna är en väldigt mysig och charmig liten stad. Jag kan inte påstå att jag kände igen några detaljer men eftersom jag har vandrat omkring där många gånger, både med och utan hundar, så har jag nog i alla fall passerat en del av de fina hus och andra detaljer du visar.
  Jag gissar att det är skönt att vara hemma igen även om resan var härlig. Hoppas ni kommer iväg på fler äventyr i sommar. Vi är flera som blir glada om ni kommer norrut 😀
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Visst är Gränna en fin liten stad … och det finns mycket att titta på – jag gillar den bäst tidiga morgnar, innan det blir för mycket folk … smågatorna ovanför huvudgatan är lugna och fina 🙂
   Visst är det skönt att vara hemma igen … och vi kommer säkert iväg på fler turer. Jag vill såå gärna åka en längre tur norrut, men vi får se vad vi hinner och orkar …
   Kram

   Gilla

  1. Tack så mycket … dina ord gör mig glad! 🙂
   Vi har inte bestämt vart, men eftersom det är jag som kör, så blir det nog norrut. Först har vi en del annat som måste fixas – läkarbesök, provtagningar, fixande av nytt ID … och installation av fiber … allt med några dagars mellanrum. men sen så hoppas jag vi kan komma iväg.

   Gilla

 15. Men tack för kartan, då får man det ihop mycket bättre. Till Jönköping är det för mig bara 4,5 mil. 🙂 Jättefina bilder, hela vägen och visst är det lika roligt att upptäcka det egna landet. Det är lätt att bli hemmablind när man bara flyger utomlands. Ha en fortsatt trevlig helg!

  Gillad av 2 personer

  1. Varsågod! Kartor är kul … och jag brukar lägga ut såna ibland när vi gör längre resor.
   Tusen tack!
   Visst finns det mycket att se här hemma … tror många glömmer det!
   Önskar dig en fin söndag!

   Gillad av 1 person

 16. Den som vill… hi hi! Du vet vad jag tycker om dina härliga kartor som bidrar till att dina inlägg når en nivå till. Om det nu går att nå högre. 🙂 87 mil. Vad är ert rekord? Jag tror säkert att ni spräckt 200 mil gränsen.
  Jag är svag för bildspel också. Längtar nästan till att se Znogges (om hon gör det) Tre gånger såg jag igenom ditt. Tredje gången flög jag iväg till egna vaknade minnen från den mysiga staden. Såg att det i ett hus firades advent. 🙂 Gränna, Båstad, Ystad, Hjo och liknande städer har det gemensamma att det egentligen inte ryms så mycket bilar och människor under ett fåtal intensiva sommarveckor. (förr åkte alla bilar genom staden) Gränna är den första stad som jag blev ”kär” i. Det var varje sommar en högtidsvecka när vi åkte dit till moster och morbror i vår gamla ljusblå Austin. Den givna utflykten till Gränna och Visingsö om det inte blåste för mycket på Vättern.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack Bosse! För två år sedan gjorde vi den längsta resan som blev drygt 300 mil när vi åkte upp till Riksgräsen – en resa jag gärna skulle göra igen 🙂
   Småstäder med gamla hus och kvarter har en helt annan själ en storstäderna … och jag gillar dem verkligen!
   Kram

   Gilla

 17. När jag såg skylten med Hällestad Sandvik trodde jag nästan att du varit i mina hemtrakter! Vi har också ett Hällestad Sandvik här. Kul att se kartan där ni kört. Ingen liten sträcka ni lagt bakom er.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är många platser som har samma namn … vi brukar skoja om det när vi är ute och åker 🙂
   Det blev en bit – vårt land är väldigt avlångt …

   Gilla

Kommentarer är stängda.