Skyltsöndag # 213

Söndag igen och som vanligt skyltar vi tillsammans med bloggkompisen BP!

Veckans skyltar är inte dagsfärska, men nästan … de är från gårdagen färd till Finspång. De två första från en byväg i närheten av Doverstorp och den tredje från anslagstavlan i centrum …

Fler som är med och skyltar hittar du HÄR 

33 reaktioner på ”Skyltsöndag # 213

   1. Ja jag vill alttid försvara viltet från angrepp mot människor. Men just den här händelsen var exceptionell. Vad hände egentligen, och varför?

    Gilla

 1. Skrattade gott åt skylten med vildsvinet. För det första hade du ju ett möte med ett för inte så länge sedan, för det andra är ju skylten utformad som en förbudsskylt. Synd bara att vildsvin inte kan läsa;-)
  Skylten med tassarna är ju hur söt som helst! Har aldrig sett en sådan. Undrar om skylten är uppsatt i privat regi eller om det är kommunen som varnar för lösspringande hundar. Hursomhelst, jättebra skylt! Då vet man vad som gäller liksom.
  Hörnan, ja så heter fritidsgården här också. Det kanske är en landsomfattande verksamhet. Bra där! Fast Hörnan här är inte on tour under sommaren.

  Vilka skyltar!!! Tusen tack för dom och länken:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Varning för lösspringande hund … jodå en fin skylt, men … det är koppeltvång den här tiden på året om man inte har stenkoll på sin hund! Det är aldrig OK med lösspringande hundar på vägen – och det är hundägarens ansvar att det inte händer. Skylten är definitivt inte uppsatt av kommunen!

   Gilla

  1. Ja, det är ju en fin skylt, men … det är väl hundägarens ansvar att hunden inte ska komma ut på en allmän väg eller springa lös den här tiden på året … 🤔

   Gilla

 2. Vildsvinen verkar ha kommit i närkontakt med skylten, kanske har de rentav stått och gnuggat klövar och tänder mot det dom trodde var en kompis? Hundskylten, jaa, men lösspringande hundar är ju inte alldeles okej tillåtet halva året…Mobila fritidsgårdar gillas! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, den skylten ser ut att ha varit med ett tag 🙂
   En del bryr sig inte om att det är koppeltvång den här tiden – om du inte har stenkoll på hunden – och det har man nog inte när man sätter upp en sån skylt ute vid vägen …
   Kram
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Jag hade ingen aning om att just vildsvin var så aggressiva och att de förstörde så mycket förrän jag fann en vän på nätet för så där 14 år sedan, vi har jämnåriga barn… hennes dotter är typ en månad äldre än Elin.
  Det låter ju helt galet att folk behöver stänga in sina gårdar för att grisarna icke ska böka sönder både gräsmattor och trädgårdsodling.

  Gillar Din skyltning och den där skylten med lösspringande hund gillas 🙂
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Vildsvin är inte alls några trevliga djur … äldste sonens gräsmatta såg ut som en nyplöjd åker i höstas – nu har han fått satt upp elstängsel för att hålla dem borta.
   Ja det är ju en fin skylt, men lite knäpp – vägen är ju en allmän väg – och det råder ju faktiskt koppeltvång den här tiden-
   Tack Åsa!
   Kram

   Gilla

 4. Fin skyltning. Hundskylten väcker en del funderingar. Är det ägaren till hunden som skyltar och är det i så fall inte bättre att ha koll på sin hund än att varna? Eller är det grannarna som är trötta på att utsättas för denna lösa hund? Skylten kanske sitter vid ingången till en inhägnad tomt och då är ju allt förklarligt och ok 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Skylten sitter vid en allmän lite grusväg … men det är väl aldrig OK att hunden kan springa ut på vägen, som ju i alla fall är större än vår väg och som leder till flera mindre byar …
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Ja, du är duktig på att hitta roliga skyltar! Tror faktiskt inte att jag har sett skylt som varnar för vildsvin och inte för lösspringande hundar heller! Som sagt vildsvin vill jag inte möta… har inte glömt ditt möte där i skogen!
  så har även jag hittat en kommentar ifrån dig bland min ”skräppost!” Märkligt! Men nu är den godkänd! Bara så du vet! Där fanns ytterligare två som alltså inte var ifrån dig… märkligt! Det brukar inte vara problem med det.
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Haha … det där med skyltar är lite beroendeframkallande – ögonen är alltid lite på spaning efter dem 🙂
   Det var därför jag skrev inlägget om försvunna kommentarer. väldigt konstigt att de försvinner bara … men bra när de hittas 🙂
   Ha en fin dag!
   Kram

   Gilla

 6. Vildsvinsskyltar borde nog upp på fler ställen, de sprider sig i rask takt…
  Lösspringande hund??? Hmmmm…. undrar om den som satt upp den är medveten om att det är hundägaren som blir ansvarig om någon kör på hens hund och det i samband med det blir skador på bilen. Bättre att ha hunden under ordentlig uppsikt kan jag nog tycka.
  Härliga skyltar i vanlig ordning!

  Gillad av 1 person

 7. Härliga skyltar! Vad gäller vildsvinen så har du i alla fall erfarenhet av att ha sett dem. Och på nära håll. Kanske kunde man få till något som låter och som tar dem bort från områden där de helst inte bör vara. Skylten med varningen för den lösspringande hunden kanske tas upp och ner beroende på säsong. För stundtals är detju förbjudet att ha hundar lösa. Hur det är på egen mark vet jag inte.
  Kram och trevlig vecka.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.