Efter helgdag …

… kommer vardag!

En helt vanlig fredag … eller en ganska normal klämdag.

Det beror på … ja, det beror på om man jobbar eller är pensionär. Om man jobbar så beror det på vad man jobbar med – en del kan ta ledigt en klämdag, medan andra måste jobba som vilken annan dag som helst.

Jag är pensionär och gör som jag vill, klämdag eller inte. 🙂

Här två nytagna morgonbilder, från idag – kl. 04:40 …

Och här några bilder från igår. Alldeles för varmt för att göra något, men att gå runt lite med kameran i trädgården, det orkade jag.

Jag måste bara visa dig ”mina” Minioner – klicka upp bilden i större format så ser du vad jag menar 🙂

Kanske är det bara jag som associerar till de små gula figurerna med stora glasögon, men det var min första tanke när jag såg rhododendronblommans ståndarknappar  🙂

Idag en klämdag, som sagt – och i morgon är det Pingstafton!

Önskar dig som tittar in en trevlig helg!

49 tankar om “Efter helgdag …

 1. Det är skönt att få bli pensionär, men det är svårt att veta vad det är för veckodagar, då alla butiker är öppna så gott, som alla dagar. Vackra blommor omger du dig med, men blir det inte jobbigt att sköta dem alla. Själv klipper jag bara gräs, och låter bli att klippa där det vill växa blommor.
  Svante

  Gillad av 2 personer

  • Visst har man svårt att skilja på dagarna … ännu värre just nu med alla helger.
   De blommor jag har, är sådana som hängt med länge – planterar sällan något nytt – det som trivs får växa och det andra försvinner av sig självt.

   Gillad av 2 personer

 2. Låter som om pensionärstillvaron är härlig! Ibland längtar jag dit – till ledigheten alltså, jag har inte nödvändigtvis bråttom att bli äldre 🙂
  Men, arbetslivet har sina bra sidor det med och nu ska jag nog ta och packa ihop mig för lite jobb en klämdag 🙂

  Gillad av 2 personer

 3. Jag har några år kvar till pensionen men är ju ändå hemma av andra orsaker. När man väl har accepterat att det är så det är, då är det ganska skönt att kunna göra precis vad man vill av dagarna. När jag läser det här och ser dina fina bilder på all blomsterprakt och utsikten från din dörr, då tänker jag att du är precis lika mycket hemma och på rätt plats där som jag är här uppe. Fantastiskt att vi båda har den turen 😀
  Kram

  Gillad av 2 personer

 4. Härliga foton från trädgården.
  Om jag skulle ha varit yrkesverksam så hoppas jag att jag skulle ha kommit ihåg att ta en ledig dag idag, för att få en långhelg. Skulle dock, om jag känner mig själv, inte orkat hålla koll på almanackan och först idag insett till min sorg att jag IGEN glömt att ta en ledig dag!
  Men nu är jag ledig till 100%!
  Kram

  Gillad av 2 personer

 5. Du har en undebar natur och trädgård. Det är en flocknäva och det finns både vita och rosa. Vi har det bra som är pensionärer och hyfsat friska. Sitter med lite kaffe och lussnar på porlandet från min lilla damm och Minton ligger i stol efter promenaden.
  Hoppas du får en fin dag.

  Gillad av 2 personer

  • Ja, här är härligt! Tänkte flocknäva, men hade för mig att den brukade ha längre ståndare … Tack för hjälpen!
   Mysigt att kunna njuta sitt kaffe vid dammen – det gjorde jag nyss också 🙂
   Kramar

   Gillad av 1 person

 6. Den färgen på vallmo är så fin! Vi är lediga idag. Ska åka in till stan och hoppas hitta kläder. De nystrukna kalaskläderna hänger hemma i hallen…. ibland har man mindre i huvudet än annars😔

  Gillad av 2 personer

 7. Den vita i förgrunden, det är alltså en tovsippa? Så jättefin! Behåller den fin grönska efter blomningen eller blir den skräpig?

  Gu så jag har glömt bort växter och dess namn! Hade min 40-årskris med huvudet i frökataloger och fingrarna pillrandes med mina 100-tals olika fröer och sådder i mitt växthus. Det var tider det!

  Gillad av 2 personer

  • Ja, det är tovsippa – jag är väldigt förtjust i
   dem – och plantorna är friskt gröna även efter blomningen. just vid frösättning kan de se lite skräpiga ut, men inte annars.
   Jag odlade en massa både blommor och grönsaker förr, men numer nästan inget! Som sagt … det var tider det!

   Gilla

 8. Så mycket vackert du har i din trädgård!
  Jag upptäckte också att det är pingsafton i morgon. Den helgen försvann bland alla andra lördag/söndagar när inte annandagen fick vara röd längre.
  Hur som helst, ha en riktigt fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

 9. Du bor så vackert med naturen runt dig och din vackra trädgård! Bra förutsättningar för ett gott pensionärsliv!
  Aklejor har förmågan att smita iväg och hitta nya platser och så gör även pärlhyacinter och penséer! För det mesta helt ok tycker jag! 🙂 Haha, såg de där små glasögonen i din rhododendron… som små glada spioner! 🙂
  Vilken underbar Vallmo!
  Ja, det är gott att vara pensionär och ett tecken på det är att jag har lite svårt med vilken dag det är! 😉
  Trevlig fortsättning på helgen!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  • Hörde en dov knall … och funderade på vad det var – lite långt bort, men hörde på radion att fler än jag i Vångatrakten också hört … Läskigt!
   Skönt att fler än jag ser dem 🙂
   Kram

   Gilla

 10. Gillar verkligen Dina blomster, är nästan avundsjuk på Din härligt blommande trädgård.
  Var ut med Frost i natt vid 3tiden och såg soluppgången 🙂 dock låg både mobil och kamera inomhus.
  Ha en fin fredag, kram

  Gillad av 1 person

 11. Så vackert det är runt dig! Och så fint att öppna dörren och mötas av allt detta vackra. Njutbart!
  Och bilderna på dina blommor är helt fantastiska. Tack för att du delar med dig.
  Pensionärslivet gillar jag också. Vilken frihet!
  Kram och trevlig helg.

  Gillad av 1 person

 12. Sååå härliga syner! Hur fint och idylliskt som helst ju 🙂

  När jag jobbade på Skansen så var det jobb varannan helg. INTE kul att behöva jobba när ”alla” andra var lediga… Nu är jag ju som Ama de casa (hemmafru) aldrig ledig, men jag styr mer över NÄR jag ska jobba 😉

  Ha en fin fredag!

  Gillad av 1 person

 13. Så himla vackert du har det i din trädgård! En fröjd även att se bilder på de fina blommorna.

  Trevlig fortsättning på helgen, för vist är det helg för oss pensionärer varje dag!?

  Gillad av 1 person

  • Jag njuter varje dag! Tack så mycket!
   Har alltid varit en morgonmänniska … och på sommaren vaknar jag alltid ännu tidigare. Skönaste stunden på dygnet enligt mig 🙂

   Gillad av 1 person

 14. Mycket fint som blommar hos dig – men i värmen har de för bråttom, tycker jag, som aklejorna som snabbt ser skräpiga ut. hemma hos mig. Man kan inte annat i värmen än att sitta i skuggan under ett träd och se ljuset leka i trädkronan, tillbringade två eftermiddagar så med en vännina. Kändes så lyxigt att inte ha bråttom utan bara prata i lugnan ro. Dina miniorer är helläckra, jättekul upptäckt! Ditt vilda rosensnår ser mer än vackert ut och de dubbla aklejorna likaså. Vallörtern är väldigt fin i början av säsongen men sen blir den trist och lägger sig på hösten över andra växter. Jag har grävt bort den där jag kommer åt, den behöver en egen plats på sidan om, tycker jag. Många fina fredagsbilder!!!

  Gillad av 1 person

  • Ja, så är det … det går väldigt fort just nu och snart har det mesta blommat över. Håller med om både aklejor och vallört – vallörten måste man ha koll på så den inte får breda ut sig som den vill – mina står i ett hörn vid jordkällaren och där får d hålla sig. Aklejorna klipper jag ner när de blommat – i regel blommar de ju en gång till då och då är sommaren nästan slut så då orkar jag inte bry mig 🙂
   Härligt att kunna sitta där med väninna och kunna njuta av stunden!
   Roligt att du tycker om bilderna! Tack så mycket!

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.