40 reaktioner till “Nationaldag …

 1. Sedan jag slutade Folkskolan på 50 talet har jag inte firat 6 juni. Då var det ju inte ens en helgdag. Då var man tvungen att lyssna på Rektorn, som stod, och skröt om hur bra han var.
  Svante

  Gillad av 1 person

 2. Tack snälla du. Önskar dig detsamma. Har aldrig haft en tradition att fira nationaldag. Men jag har en flaska rosé i kylen. Kanske blir ett glas på balkongen idag…….dvs om jag står ut att vistas där idag. Balkongen ligger i söderläge, och när utegraderna närmas sig 30 grader, då vill inte jag vara i solen.
  Kram

  Gillad av 1 person

   1. Ja det blir kanske så. Man känner sig nästan gnällig som klagarna när sommaren äntligen kommer. Men jag gillar gammal vanlig sommar. Dvs 22-24 grader. Ömsom sol ömsom regnskurar.
    Kram

    Gillad av 2 personer

 3. Den firar vi inte. För mig är det fortfarande Svenska flaggans dag, så helt rätt att flagga. Har en svag aning att det kanske blir stranden idag😜

  Gillad av 1 person

 4. Vilken härlig bild på flaggan! Jag tycker att det skulle ha fortsatt vara svenska flaggans dag denna dag och att midsommarafton skulle ha blivit nationaldag istället – då vet vi svenskar hur man firar 🙂

  Vi ska fira med att gå iväg med grannarna och äta lite tapas, det känns väldigt svenskt 😉

  Ha en finfin nationaldag!

  Gillad av 1 person

  1. Håller med! Midsommar känns mer som en Nationaldag 🙂
   Tapas blir det inte här … här blir det pyttipanna 🙂

   Gilla

 5. Har aldrig firat denna dag. Flaggan är fin mot den blå himlen. Det är +27 i skuggan så det blir en inne dag tror jag. Minton tycker inte om värmen och jag blir trött.
  Kramar från oss.

  Gillad av 1 person

  1. +28 här just nu … också i skuggan …känns väldigt mycket för varmt och jag tänker inte gå ut förrän framåt kvällen 🙂
   Kramar till er!

   Gilla

 6. Jag brukar inte fira heller men kanske blir det ett besök på Jamtli idag. Jag velar fortfarande 😀 Men dagen blir förhoppningsvis fin för oss alla oavsett om vi firar eller inte 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Dagen idag kommer oavsett om vi firar den eller ej! Idag är det väldigt varmt, får se hur många knop det blir gjorda här… kanske mest framåt kvällen!

  Önskar dig en fin nationaldag, vad du än ägnar dig åt-

  Gillad av 1 person

 8. Midsommarafton känns mer logisk som den svenska Nationaldagen.
  Här firar vi inte alls… J är på jobb och jag funderar på om blommorna ska få flytta ut nu… lite trädgårdsarbete 🙂
  Ha en fin Svenska Flaggans Dag, kram

  Gillad av 1 person

 9. Verkar som att du har samma värme här som där. Undrar om det kommer att bli en lika het sommar i Sverige som den förra. ☀️ Här firar vi inte heller Nationaldagen, en vanlig dag som alla andra. Önskar dig en fortsatt fin dag i värmen! 😀

  Gillad av 1 person

  1. Hoppas verkligen inte på någon repris på förra årets sommarväder! En vanlig sommar duger bra – lite sol och lite regn – en mer lagom sommar alltså 🙂

   Gillad av 1 person

 10. Har som du hissat flaggan. Tränade tidigt på morgonen och nu har jag bara strosat runt på baksidan i bikini och gjort lite små fix – en underbar dag! Ha en bra eftermiddag =)

  Gillad av 1 person

 11. Så fint ni hissat flaggan!
  Nationaldagen är inget vi heller firar. Känns lite speciellt att man ändrade Svenska flaggans dag till nationaldag.
  Eftersom jag är halvnorsk har jag i många år firat 17 maj i Norge och det är ju något annat.
  Hoppas ni haft en trevlig dag.
  Vi har haft det väldigt varmt och väldigt bra här i Arvika och jobbat med att få tavlorna på plats inför Toves vernissage på lördag.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Dagen var bra, men för varm!
   Jag förstår att det har varit varmt att jobba med utställningen – så bra att du kan hjälpa till!
   Kram

   Gilla

 12. Ja, du har åtminstone hissat flaggan, vilket är mer än vad vi har gjort. Men en av våra grannar har hängt ut en flagga från balkongen.
  Hoppas du har haft/har en fin dag, med eller utan sill med färskpotatis;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP … det var en varm och solig dag – en sån dag som jag veta att du älskar – det gör ju inte jag – och det blev utan sill och potatis! 🙂

   Gilla

  1. Ja, det är jobbigt med värmen! Jag tål den sämre och sämre … det enda man kan göra är nog att försöka lyssna på sin kropp och ta det lugnt.

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.