Igår …

… var jag på provtagning i Finspång strax efter kl.9 … och så hade jag den här kallelsen till ungefär 3½ timmar senare …

-… så tyder i alla fall jag den här kallelsen … men allt är inte som man tror … 

Istället för att åka hem emellan så beslutade jag mig för att först ta en tur till Billbäcks plantskola strax utanför Norrköping.

Jag köpte tre små perenner – två torktåliga små nejlikor, backnejlika och bergnejlika … och en rysk martorn, som också är torktåligt och dessutom älskas av bin och humlor.

Stannade sen till vid Östra Eneby kyrka och hoppades på att den skulle vara öppen, men det var den förstås inte och enda chansen att komma in verkar vara att gå dit på högmässa … men det tror jag inte är ett dugg aktuellt.

Gjorde sen en del inköp i ett av de stora köpcentrum som finns och vände så hemåt …

Javisst ja … kallelsen – den var en telefontid!

Och jodå jag hann hem!

Lasses trädgårdstraktor/ gräsklippare har ju varit inlagd en tid för reparation och lite allmän service – igår kom den plötsligt hem! Alldeles av sig själv – ja, i alla fall utan att vi behövde lyfta ett finger så kom den sakta åkande uppför backen!

Här kommer den oväntat hem igen … känns helt OK!

Idag har jag tänkt åka på loppis vid Brådtom sluss (Göta kanal), men nu ser det ut att bli regn och då  kanske det är bättre att stanna hemma.

Ni lär få veta hur jag gjorde 🙂

35 tankar om “Igår …

 1. Nää, hur ska du kunna betala besöket i receptionen om du sitter hemma vid din telefon, jag tror jag smäller av! Hade det hänt här hade jag hoppat jämfota av ilska, du tog det med saktmod kan jag tro…
  Det var mycket skoj du såg, jag skulle nog tröttna på den chockrosa flamingon efter en stund. Däremot var slanghållaren superläcker. En trevlig utflykt fick du tack vare klantig kallelse i alla fall. Lördagskram

  Gilla

 2. Oj! En telefontid. Det hade jag aldrig trott. Kanske dags att vara lite tydligare i informationen. Du fick i alla fall en fin utflykt och härliga bilder att bjuda oss på.

  Kram

  Gilla

 3. Jag fattar inte… Inte framgår det väl av den kallelsen att det var en telefontid? Nu har jag läst den tre gånger och begriper ändå inte att det handlade om en telefontid…

  Tur att du hann i alla fall.

  Kul att gräsklipparen hade sån hemlängtan så den kom hem av sig själv. Ja, med viss hjälp då… 🙂

  Ha en fin inledning av första sommarmånaden!

  Gilla

 4. Otydligt värre. Om jag förstår dig rätt så väntade du och gjorde en utflykt i omgivningen med fina bilder i kameran som resultat. Jättefin slanghållare, den skulle vara något att ha. Min läkare skulle ha ringt den 27 fick jag meddelande om, jag väntar än. Så skönt att åkgräsklipparen hittade hem till slut!

  Gillad av 1 person

  • Ibland blir det inte som man tänkt – hoppas din läkare hör av sig snart!
   Ja, det är bra, för den är inte bara gräsklippare, utan ett bra hjälpmedel för Lasse, som har så svårt att gå 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Standardformulrade brev där bara namn och tidsangivelser skrivs in kan nog lätt bli förväxlade. Men du visste att det handlade om en telefontid och det var ju tur. Många skulle nog bli osäkra och kanske ta sig till vårdcentralen. Den s k mänskliga faktorn är nog boven i dramat här 😉 Jag hoppas att du fick bra och lugnande besked.
  Vilken mysig miljö du hamnade i efter provtagningen. Det är roligt att strosa runt bland växter, både exotiska och mer vanliga. Rofyllt men ändå lite stressande eftersom det finns så mycket man vill ha. Jag tycker att du var väldigt duktig som kom därifrån med bara tre växter 🙂
  Helt perfekt med hemleverans av åkgräsklipparen.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det var just det … jag visste inte om att det var en telefontid! Jag visste inte ens att jag hade en tid. Jag fick veta att det var en telefontid när jag skulle betala – och eftersom hon sen ringde på mobilen så gick det bra 🙂
   Ja det känns bra att traktorn är hemma – Lasse har stor hjälp av den då han har så svårt att gå, som du vet …
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Jag ser av dina svar på kommentarerna, att sköterskan skickat fel typ av kallelse. Det framgår ju inte alls att det är en telefontid det gäller. Tur att det ordnade upp sig.
  Det var verkligen en snygg slanghållare!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 7. Ja tydlighet är inte alltid vårdens starka sida! Men så länge deras misstag är av den här sorten får man ju vara glad. Det finns ju värre misstag de kan begå.
  Tur att du hann hem i tid åtminstone och att du hann få en fin promenad med fina bilder med dig hem!
  Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

 8. Ja, den där kallelsen har fått sin förklaring ser jag bland kommentarerna! Det var ju bra, men så förvirrande!
  Utflykt blev det i och gräsklipparen tillbaka. 🙂
  Hoppas nu att lilla hjärtat mår bra! ❤
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  • Ett misstag … men som sagt det fixade sig ändå 🙂
   Skönt att traktorn/gräsklipparen är hemma – den är mycket mer än gräsklippare här. Den är Lasses hjälp att enkelt ta sig fram – han går ju annars med rullator och det går väldigt sakta …
   Hjärtat är bättre … och efter justeringar av mediciner så har blodtrycket gått upp lite och yrseln är därmed lite mindre 🙂
   Kram

   Gilla

 9. Hoppas provtagningen gick bra och att läkaren är nöjd med dina värden. Vaddå telefontid?!!!! Det framgick verkligen inte. Suck!
  Härliga bilder och precis som du blev jag förtjust i den där slanghållaren. Har aldrig sett en sådan förut. Hur snyggt som helst ju!
  Perfekt med personlig leverans av trädgårdstraktorn. Det kallar jag service. Hoppas han (för det är väl en han;-) ) fungerar perfekt nu.

  Gillad av 1 person

  • Allt fixade sig … och proverna var bra 🙂
   Traktorn är som ny – ja, en han är det, men har aldrig fått ett namn – kanske dags nu efter 15 år 🙂

   Gilla

 10. Tydlighet är inte sjukvårdens starka sida. Slanghållaren är så fin. Är du fortfarande lika trött eller ha det blivit bättre. Hoppas jag slipper vänta på undersökningarna och att jag får någon medicin. Just nu orkar jag inget och det känns tråkigt.
  Kramar

  Gillad av 1 person

  • Ett misstag, men det ordnade sig ju ändå 🙂
   Jag mår mycket bättre nu – även om jag inte orkar lika mycket som tidigare, men det är klart – man är ju ingen ungdom längre … Efter en del justeringar av medicinerna så är även yrseln bättre och det känns bra. Håller tummarna för att du får hjälp inom det snaraste … så jobbigt att känna sig sådär trött och orkeslös.
   Krya på dig!
   Kramar

   Gillad av 1 person

 11. Meeeeen…… så klantigt skött. Men jag vet ju också att det överallt i landet tycks ha dragit ner så enormt mycket på mänskliga resurser, så det kanske lätt blir såna här tokigheter. Suck!!

  Men du hann ju med lite trevligheter också, i lugn och ro. Fullt så lugnt hade du kanske inte tagit det om du vetat att du skulle vara hemma bestämd tid.

  Kram

  Gilla

 12. Vilken märklig kallelse och extremt otydlig. Förbättringsåtgärder borde snarast sättas in. Det står ju inget alls om en telefontid.
  Trevligt i alla fall att du fick tid till att titta runt på handelsträdgården i lugn och ro och köpa med dig några torktåliga plantor hem.
  Log när jag såg östra Enebys Kyrka. Här har jag varit in. Barnens pappa var från Åby och ett tag i sin barndom bodde han här ute på landet.
  Och tänk så bra att traktorn dök upp- alldeles av sig självt. Hoppas nu också att den är pigg-
  Kram!

  Gillad av 1 person

 13. Man tror man har varit med om det mesta men icke…. Tur att det ordnade sig.
  Gillar också slanghållaren. Då blir det genast roligare att använda slangen 😀 Perfekt men en självständig åkgräsklippare. Den ska ni vara rädd om 😉
  Jättefina bilder. Synd att du inte kom in i krykan. Har en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

 14. Helt galet, tydligen ska Du vara väldans duktig på att läsa mellan raderna för att kunna förstå vad som egentligen menades… telefontid är dessutom något jag ogillar, tycker det är svårt att riktigt förstå å hinna fråga.
  Jag hoppas Du fick bra telefonmöte och att provsvaren visar på god bättring.
  Fina bilder, att nejlikor är speciellt tåliga mot torka… det hade jag ingen aning om.
  Jag trodde kyrkor var öppen dagtid för att folk skulle kunna gå in å göra vad de nu vill göra i kyrkan…
  tända ljus eller bara sitta tyst. Det händer att vi har stannat tll vid nån kyrka för att låna toaletten, ja det var väl mer när Elin var liten och vi var ute med husvagn.
  kram

  Gillad av 1 person

  • Ingen skada skedd, men förvirrad blev jag 🙂 Provsvaren OK – och samtalet också 🙂
   Vissa perenna nejlikor vill stå torrt och soligt – och då har jag den perfekta platsen 🙂
   Tråkigt att alltfler kyrkor är låsta … men vad ska de göra, när det stjäls så mycket?
   Kram

   Gilla

  • Alltid trevligt att strosa runt där 🙂
   Kallelsen blev fel … men allt är klarlagt 🙂
   Ha en fin söndag du också!
   Kram

   Gilla

 15. Vården har sina sidor kan man säga. =) En av de mer byråkratiska branscherna jag vet. Tur att det redde ut sig för dig. Och härligt med foton från plantskolan. Martorn står fortfarande på min lista, särskilt som bolltistlarna jag köpte förra året inte verkar ta sig. Våra torra områden verkar helt enkelt FÖR torra. Men i år orkar jag ändå inte plantera något, tar för mycket kraft med trasigt ben.
  Utanför Finspång tittade maken på sommarstuga för några veckor sen, men det var på tok för långt för oss att åka. Annars hade vi fått nära till varandra! =)

  Gillad av 1 person

  • Misstag kan göras – bra att det ordnades sig 🙂
   Det hade varit kul … synd att det är för långt, men ska man ha en sommarstuga då ska den vara på nära avstånd så man kan utnyttja den! 🙂
   Synd att bolltistlarna inte vill … jag har mina silvermartorn och nu då även en liten ynklig rysk – hoppas den sistnämnda tar sig 🙂

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.