Tidig majmorgon …

Vaknade som vanligt vid 5-tiden och tittade ut …

… solen hade gått upp och dimmorna låg nära marken …

Solens strålar gav så vacker lyster till den gamla granens kottar – både nya och gamla.

Vi har fått nya hyresgäster … mamma ekorre och hennes ungar bor någonstans i huset. De har nog bott där ett tag, men först igår lyckades jag se ungarna, som är minst två – tyvärr lyckade jag inte få någon bild på dem … men mamma ekorre ställde upp som modell en stund.

Tovsipporna har jag visat förut … och även berättat om deras motvilja mot rabatter …

… så här trivs de bäst – i gruset!

48 reaktioner på ”Tidig majmorgon …

 1. Lyckans ost som har fått ekorrar som hyresgäster. Jag hade alltid ekorrar här som matgäster förut men har inte sett till dem de senaste åren tyvärr. Jag saknar dem!
  Härliga bilder med morgondimma och sol och fina blommor!

  Gillad av 1 person

  1. De är kul med ekorrarna … hoppas bara att inte Sixten lyckas fånga någon – han är en stor jägare.
   Tack! Det var en ljuvlig morgon!

   Gilla

 2. Härliga morgonbilder och grattis till de söta hyresgästerna, såna skulle jag också vilja ha som grannar. Du lyckades få väldigt bra bilder på mamman också, trots att de är så skygga. Känns som att jag också skulle vilja bo i ett hus på landet, nära naturen. Men vi har ju medelhavet alldeles runt knuten och man kan ju inte få allt 😁 Önskar dig en fortsatt fin onsdag från Malta ☀️

  Gillad av 1 person

 3. Jag blev väckt av makens väckarklocka kl. 5.00 och kunde inte somna om! Täckte ett tag att ge mig ut på en tidig morgonpromenad, men hade trots allt ingen energi till det. Blir nog trött till kvällen… men yogan ska jag allt gå på!
  Så vackert med morgonslöjorna över nejden där du bor! Ekorrar är så raska och söta, men de är också några rackare! Hursomhelst är de trevliga att ha som hyresgäster! 🙂 Tovsipporna gör sig mycket bra där i gruset… underbara!
  Kramar Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. En vacker morgon … så njutbart att gå ut i den tidiga timmen 🙂
   Ja, ekorrar är riktiga busar, men som sagt söta 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Vilken känsla att vara uppe tidigt och möta den nya dagen. Vackra bilder där dimslöjorna lättar.
  Och ekorrar! Roligt! Och att de har ungar också- Minns en gång på landet i Norge där ekorrarna stal alla köttbullar som var ställda i ett fönster för att kallna. Mamma var inte glad…
  Tovsipporna kände jag inte till. Får nu försöka att minnas dem-

  Gillad av 1 person

  1. Den kan ju ha varit först … men det lär vi inte få veta. Naturen kan vara grym, men den kan vara underbar också 🙂

   Gilla

 5. Vad mysigt med ekorre. Här var ett förskräckligt liv i grannens trädgård för någon kväll sedan och när jag tittar ut så förstår jag varför fåglarna skrek för fullhals. Ekorren var påväg att ta sig lite kvällsmat i fågelholken…..Vet inte hur det slutade. Lite senare när jag skulle dra ner rullgardinen så får jag se en igelkott i min trädgård, får se om det blir några kotteungar här, för den såg rätt rund ut .

  Gillad av 1 person

 6. Till och från har vi hyresgäster här också – på vinden eller i någon fågelholk. Men de är lite tjyvaktiga de där hyresgästerna, minns ett år när vi bytte fönster och dörrar – då envisades de med att stjäla isoleringen om vi någon gång lämnade något lite ”oklart” över en natt. De ville helt enkelt tillägssisolera lite de också.
  Hunden störde sig också på dem när de kastade kottar på honom om han kom för nära – verkligen som Piff och Puff 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Vilken fantastisk morgon. Jag älskar det där ljuset och det lite trolska med den lättande dimman. En vinst för morgontidiga 😀 Vilken snäll ekorrmamma som ställde upp som modell för dig och din kamera 🙂 Väldigt fina bilder på henne. Tovsippan är verkligen fin och den ser ut att hålla sig i en fin rad, även om det är på grusgången.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det var en ljuvlig morgon! 🙂 Haha – hon var nog mer uppjagad än snäll när hon ställde upp som modell – jag stod mellan henne och ungarna …
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Bilderna du tog ”mitt i natten” är helt fantastiska, som tagen ur en bok med naturfoton. Fru Kurre är ju sååååå himla söt. Nu håller jag bara tummarna att du lyckas fota ungarna också. Hur stora är dom?

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Svårt att uppskatta storleken på ungarna – såg bara huvudet på dem … men de var ju ute ur boet och klättrade i busken som växer precis vid väggen … 😉

   Gilla

 9. Vilken magiskt vacker morgon och vilken fin familj som flyttat in! Tovsippor hade vi förr i parti och minut och det växte precis där de inte skulle vara. Men så plötsligt så dog de ut vilket var synd och jag kan inte förstå varför.

  Kram och god morgon!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det var en ljuvlig morgon – idag regnar det och det är också skönt 🙂
   Konstigt med tovsipporna …
   Kram

   Gilla

 10. Hej Anki !
  Stämningsfulla bilder en tidig morgon, du verkar alltid ha kameran till hands.

  Visst är vår vanliga gran hur fin som helst när årets nytillväxt sätter igång, superfin bild du tagit.

  Kram!

  Gillad av 1 person

 11. Oh, såna där morgnar… de är sällsynta hos mig. Jag bara älskar den första bilden där grenarna hänger i förgrunden och ramar in granen i dimman. Ekorrar lyckas jag aldrig få syn på, det önskar jag mig hett. Och tovsipporna, häftigt med självvalt läge, de ser ut att ha valt rätt plats. Måste skriva upp på villhalistan.

  Gillad av 1 person

 12. Vilka härliga morgonbilder. Stort tack. Och grattis till ekorrar!
  Nä, rabatter är inte bara svåra att hålla rena från ogräs, det är svårt att hålla rabattväxterna på plats också! Rabatter går bort här…. 🙂

  Gilla

 13. Ett så lycksaligspridande inlägg! Bilderna är sagolika av ditt titta ut på världen kl. fem.
  Tovsippor må beblomma världen, så vackra de är!
  Tack Anki!

  Gilla

 14. Vi hade gott om ekorrar… förr 😉
  Men så började Vår Lilla Fru Katt gallra och hon tömde ekorrbeståndet så det blev minus… värsta jägaren och svårt att stoppa henne då hon är utekatt under sommarhalvåret., ja alltså hon kommer ju fortfarande in dagligen och tillbringar vissa nätter inomhus men från april fram till september så håller vår kattmadam sig nästan helt själv med mat… mestadels möss och råttor men som sagt även ekorrar och fåglar kan hamna på hennes meny.

  kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, såna är de katterna … Sixten är också en riktig jaktkatt – jag kan bara hoppas att mamma ekorre vaktar sin barn – och sig själv noga. 🙂

   Gilla

 15. Tidiga mornar finns det något bättre 🤗 Jag var och gick på stranden mycket tidigt i veckan (kommer på bild förstås) Men så trevligt med ekorrarna, jag har två vuxna som är framme och jag säker på att det finns ett bo i närheten, men jag har inte lyckats hitta det. Dom är så snabba de små livet och sedan vill jag inte störa alltför mycket. Härliga bilder 👌

  Gillad av 1 person

  1. Kan bara hålla med – tidiga morgnar – visst är det ljuvligt! Ekorrar är trevliga besökare, men jag oroar mig för att vår katt ska ta ungarna … han eller någon av katterna vid gården – alla är skickliga jägare.
   Tack Åke! 🙂

   Gilla

 16. Vilka härliga hyresgäster du har! Tidiga morgnar ser ut att vara väldigt vackra, men jag nöjer mig med att titta på dina bilder. Jag behöver inte se det i verkligheten. Kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.