En fin dag i maj …

… det var det igår och här kommer några bilder från min promenad …

Kabbelekorna blommar i kärret …

… och vinbergssnäckorna är framme igen …

… och nu är de riktigt hungriga! Börjar dagen med en nyttig sallad bestående av maskrosblad …

Mötte ett konstigt mossdjur … och det måste ju få vara med på bild.

Vad jag inte såg på plats, utan först när jag tog in bilderna i datorn var det mystiska ansiktet vid pilen … vad är det?? Och nix … bilden är inte manipulerad!

Att granarna blommar just nu har jag visat förut … här ser du honblommor, de blivande kottarna t.v och de mindre hanblommorna t.h …

Så här såg det ut högst upp i toppen på en av de gamla granarna …

… mängder med granblommor – lysande röda i solskenet.

… och så lite från trädgården …

På hemväg från skogen tog jag vägen förbi vår brevlåda uppe vid gården … pratade några ord med Camilla …

… och vips stod jag där med tre alldeles nyvärpta ägg i handen

Härligt med goda grannar! 🙂

Jag känner mig lite bättre efter samtalet med hjärtsjuksköterskan i fredags, men är fortfarande trött och lite ”anti” mot det mesta och har fortfarande ingen större lust med något – och det är ingen rolig känsla.

Tack alla för er omtanke och för alla fina kommentarer … det värmer.

Kram

60 reaktioner till “En fin dag i maj …

 1. Om de ändå hade hållit sig på maskrosorna. De tuggar i sig syrenhäcken och annat vi vill ha.
  Bra att det känns lite positivare igen. Hoppas du har mer energi snart! Tack för fina bilder 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Vinbergssnäckor har vi gott om här, men aldrig någonsin under de tjugo år vi bott här har de ätit av blommor eller grönsaker … konstigt att de är så glupska hos dig …
   Känner mig lite bättre, men långt ifrån bra. Får kämpa lite.
   Tack!

   Gilla

 2. Vilken fin promenad du tog med mig på. ❤
  Goda grannar är bra och viktigt att ha.
  Uppskattat att se att du bloggar igen. Lusten kan komma och gå när det gäller mycket. Hoppas du fått ta nya prover och att eventuella avvikelser justeras. Viktigt att du inte blir sittande inne. Du behöver så väl dina promenader. Din kropp är van vid dem. Men ibland går det inte att tvinga den.
  Stor BOSSEKRAM. ❤

  Gillad av 1 person

 3. Färska ägg till frukost är bland det godaste jag vet. Njut riktigt mycket när du äter dem.
  Och massor av fina bilder du tagit. Mossodjuret gillar jag och den lilla kompisen som gömmer sig jämte honom. Undrar vem det kan vara?
  Skönt att det går på rätt håll för dig så sakteliga och att du kämpar på. Stor kram till dig och fortsätt kämpa!

  Gillad av 1 person

 4. Trots att du har det jobbigt just nu, så är du strong som tar vackra bilder som du delar med dig av åt oss andra.
  Det ger mig ett bra intryck, du kämpar på trots allt och det går sakta mak åt rätt håll. Önskar för din skull att det vänder lite snabbare så du känner att du har ork och lust som du brukar ha s.k. normalt igen.
  Styrkekramar!

  Gillad av 1 person

   1. Idag har vädret tillåtit mig att vandra 11,4 km, så målet 1 mil är uppfyllt för första gången på länge. Hoppas fotomotiven också kommer ut med tiden, nu är det tunnsått.
    Svante

    Gillad av 1 person

 5. Godmorgon! Nog tycker jag att jag skymtar den gamla Anki igen, det är bara hon som kan hitta spökdjur i naturen! För mig liknar det absolut ett spökdjur, möjligen en årsunge…Fotblad trodde jag var en detalj på min fot, men så visar du en vacker delikat blomma med ett fantastiskt bladverk! Stressa inte fram något,även om det känns jobbigt, flyt bara med de vackraste av dagarna .Och hälsa Lasse o kram kommer till er båda

  Gillad av 1 person

 6. Underbara kort och nu har jag också sett granarnas blommor.
  Ja jag undrar också vad det är för individer du möter i skogen. De ser snälla ut i alla fall.
  När det gäller hjärtat blir man orolig, och ju oroligare man blir ju sämre mår man. Hjärnan bråkar och då blir oron större, även om man inte tycker att man är orolig så känner hjärnan av den allra minsta lilla oro och då blir kroppen orkeslös. Jag läser just nu en bok om hjärnan, spännande.

  Gillad av 1 person

 7. Skönt att du känner dig lite bättre i alla fall – fortsätt på den vägen!

  Härliga bilder igen! Trevligt med granna granar och goda grannar 😀
  (Jag brukar gnälla över hur många ord det finns i spanskan som påminner om varann men ändå betyder helt olika saker. Svenskan är nog inte bättre den, men det är betydligt enklare när man är uppvuxen med språket 😉 ).

  Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

 8. Blir så glad av att titta in hos dig och få ta del av de vackra bilderna. Och att jag sedan lär mig nya blommor är ju en extra bonus. idag har jag fokus på ”indiska fotblad”.
  Och tänk så fint och gott att komma hem med nyvärpta ägg.

  Trist att du känner dig orkeslös och inte har lust med något och hoppas och önskar att du snart ska må bättre .
  Stor kram och tankar till dig.

  Gillad av 1 person

 9. Det verkar som om du ändå känner glädje över allt fint som du upplever i naturen nu och det är roligt att du förmedlar det till oss 😀 Kanske är det så du delvis kan läka. Vi vet ju att naturen är förunderlig och läkande. Men det hjälper inte helt och processen måste få ta sin tid, oavsett vad som är orsaken.
  Underbara bilder på allt vackert! Självklart är det en säl som sticker upp nosen vid pilen och det andra djuret är helt tydligt en häst som gnäggar upp mot skyn 😀
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

 10. Vilka härliga bilder du bjuder på i dag! Just nu är det väldigt fint i naturen tycker jag.
  Tråkigt att du har den känslan men jag hoppas att det kommer gladare och lättare dagar. Du verkar ha en bra sköterska och det betyder i alla fall mycket.
  Så härligt med alldeles färska ägg!

  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Så härliga bilder från naturen och din trädgård. Den där bilden på snigeln gillar jag verkligen!
  Skönt att höra att du känner dig lite piggare. Hoppas att det fortsätter så!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 12. Tack för ljuvlig promenad och bilder som du ger oss. Dina bilder är som alltid och i många år varit underbara! Förstår nu att du inte är helt kry och att det gäller ditt hjärta om jag fattar det hela på rätt sätt.. Jag tänker att det är trist att tappa sugen och orken när sjukdom kommer. Ibland så är det så och då ska det också ha sitt, en behöver landa och komma ikapp sin situation. Att allt är på topp hela tiden är ju det bästa, men som sagt, det finns några tider emellan som inte är lysande. En får faktisk också känna sig på det sätt en känner sig, att vara himla positiv/överpositiv kan vara överskattat. En sådan promenad du taget är att tta hand om sig!
  Kram

  Gillad av 1 person

 13. Har njutit av din skogs promenad och det lilla djuret är en sälunge som kryper ned bredvid skogstrollet.. Sä skönt att du är lite piggare men låt det ta sin tid. Jag provade att spela boule idag och det gick att kasta med vänster arm. Höger skadade jag för några år sedan och skall inte lyfta eller anstränga.
  Kramar från Anki o Minton

  Gillad av 1 person

  1. Det blev en fin promenad … både i skogen och hemma i trädgården. Är glad att du gillar mina bilder – tack!
   Boule har jag aldrig spelat, men det ser ganska kul ut – så bra att det funkar med ”fel” hand också.
   Önskar er en fin ny dag!
   Kramar

   Gillad av 1 person

 14. Vilken härlig bildkavalkad! Fotot på vinbergssnäckan var enastående. Har faktiskt aldrig sett den äta något, men nu har jag det hos dig:-)
  Å dina djur i skogen är helt klart en kamel och ”lillen” är en säl, alternativt en nallebjörn. Love it!
  Tänkte på dig när jag såg två granar idag. De såg i och för sig mera ut som träd, men de hade också fått minikottar, fast de var inte alls lika fint röda som dina, utan bruna. Åsså tror jag att jag såg en hägg också. Ska troligen lägger upp bilden jag tog imorgon, då får du artbestämma;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP … blir alltid glad för dina kommentarer 🙂
   Hoppas jag kan artbestämma trädet – jag fick ju en fin bok för det ändamålet av dig 🙂

   Gilla

 15. Härligt och väldigt vackra bilder! Tog också en längre promenad idag. Det sitter någon på spökets rygg eller nästan hals också. Den är täckt med mossa men jag ser tydligt nosen 😉 Det finns så många underliga väsen i skogen. Bara man tittar ordentligt.
  Hoppas du mår snart ännu bättre! Styrkekram!

  Gillad av 1 person

 16. Helt klart så är mossdjuret en häst som gnäggar upp i skyn och den lilla figuren en liten säl, precis som någon annan skrev i kommentarerna. Kabblelekan hoppas jag håller sig tills jag kommer ut till torpet igen. Idag upptäckte maken att vår stora gran hade full med röda blommor i toppen. Och jag som bara spanat i ögonhöjd, man måste tydligen lyfta blicken ibland, haha. En fin och solig bildserie som gör en glad!

  Gillad av 1 person

  1. Haha … jag ser alla möjliga konstiga varelser i bilden – det beror nog på hur man tittar – jag är barnsligt förtjust i just detta att hitta olika saker – oftast ansikten 🙂
   Tack … kul att du gillar mina bilder! 🙂

   Gilla

 17. Vilken underbar promenad Anki med vackra blommor, kottar, mystiska små djur och färska ägg! Trevligt med goda grannar! Igår tog jag också bilder på sådana där röda kottar och inte visste jag att det var honblommor! Trodde att det var en typ ädelgran med de blommorna. Det är många som visar upp dem på Instagram, så det tycks vara många honblommor i år… eller vad säger experten? 🙂
  Gott att höra att det är lite bättre… ta hand om dig Anki och du gör rätt i att ta dina promenader. De gör dig förmodligen bara gott, även om lusten inte finns. Det är min erfarenhet.
  Kramar Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunilla! Naturen är fantastisk och har en läkande verkan på kropp och själ … så förhoppningsvis ska jag snart må bättre. Tack för omtanken!
   Jag är ingen expert, men jag upplever att det är betydligt fler blommande granar i år än förra året 🙂
   Kram

   Gilla

 18. Att Du känner Dig trött är verkligen inte konstigt, att bli less på situationen och frustrerad över ens sjukdomstillstånd är helt naturligt och när hjärtat är inblandat är det lätt att grubbla.. Fina bilder Du bjuder på och jag tänkte att Ni måste vara så där två, tre veckor före oss, men jag inser ju att OM vädret nu stabiliserar sig och värmen kommer åter så smäller det bara till och vi har grönt inom en vecka.
  Ta det lugnt, tänk på Dig själv och försök göra roliga saker… leva i nuet ❤
  Yes jag är precis rätt person att säga detta… inte för att jag riktigt lever som jag lär 😉 men jag kan på sätt å vis förstå hur det är att må dåligt och känslan när kroppen sviker.
  kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din omtanke fina Åsa! Jag vet att du vet … du om någon vet hur det är att inte må bra.
   Snart har ni kommit ifatt uppe hos dig också och naturen tar igen allt på en gång!
   Blir glad att du gillar mina bilder 🙂
   Kram ♥

   Gilla

 19. Så vacker granen är. Den liknar en klädd julgran. Skönt ändå och höra att du mår lite bättre och orkar ta små promenader. Minsta lilla man orkar med när inte kroppen riktigt vill som man själv, känns som en seger. Kram

  Gillad av 1 person

 20. Här fick jag scrolla länge för att komma till kommentarsrutan. Förstår det så väl efter ett så läckert inlägg! Jättevackra bilder.

  Din orkeslöshet beror det på att din fysiska ork är nedsatt eller mer ”bara” att inte ha lust! Lika illa båda, egentligen, men det sistnämnda brukar gå över av sig självt, oftast. Det förstnämnda kan behöva få någon medicinändring eller liknande.

  Under pilen, ja, det ser ut som ett litet fiskyngel 🙂 Allvarligt talat, jag har ingen seriös tanke på vad det kan vara. Vinbärssnäckor, tänk jag brukar studera dem, tycker många av dem är vackra – snigeln får gärna hålla sig inne i huset då 🙂

  Önskar dig gott tillfrisknande! Jobbigt att inte känna sig på topp.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för dina ord Mia … roligt att du gillar mina bilder 🙂 Jag har fått förmaksflimmer och hjärtsvikt … därav tröttheten, men någon av mina mediciner är nog också skyldig till att jag är så låg och nedstämd … utredning pågår.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.