1:a maj …

… var det ju igår – och för mig var det som vilken dag som helst … eller inte riktigt, för vi fick lite regn! Härligt!

Bara 6 mm, men det är mulet även idag, så hoppet finns att det kommer mer! 🙂

Dessutom kom bästa (och enda) grannarna med sticklingar av vinrankor …

De hade själva fått sticklingar, men alldeles för många och då delade de med sig 🙂 Det ska vara en estnisk sort som klarar att stå ute …

i trädgården fortsätter blommorna slå ut i rask takt – och även i naturen förstås …

Är så glad för mina sommarsnöklockor, som äntligen efter flera år har bestämt sig för att blomma 🙂

Sixten njuter av livet och är gärna i närheten av mig för att kolla vad jag gör …

Lasse ropade på mig och sa att det kommer en stor flock med hjortar över gärdet och jag tog kameran och gick ut på trappan … tyvärr inte några bra bilder, men om du förstorar den här så ser du att de har början till små horn 🙂

De var delvis försvunna bakom garaget, men några hade stannat till i skogskanten på andra sidan det nysådda gärdet – här är ungefär hälften av flocken.

Nu en ny dag … ingenting planerat, men en tur till affären får det nog bli …

73 reaktioner till “1:a maj …

 1. Har regnat helt galet i natt…. Knappt fått en blund känns det som då regnet slog mot rutan. Sen var Elvis inte på humör…. Kan, kan och ner med blomkruka och lite annat vid 01.
  Nu jobba och i em en sväng till frissan. Ha en bra dag, ska bli spännande och se vad som är i regnmätaren ikväll. Såg att mina snöklockor också blommade rikligt igår. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ama! Vilken tur att jag bor här och inte där du bor – jag skulle nog sakna både flora och fauna 🙂

   Gilla

 2. Även här har det kommit en del regn men det behövdes verkligen. Lika härliga bilder som vanligt och vilka spännande sticklingar att få. Vid sommarstugan har vi en vinranka men det är länge sedan det blev några druvor på den. Lycka till med er!

  Kram och ha en härlig dag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! jag hade en vinranka i växthuset – tyvärr fick den sköldlöss och dog … nu hoppas jag på bättre tur med de här 🙂
   Mer regn behövs här – det som kom är som bortblåst redan.
   Ha en fin torsdagskväll!
   Kram

   Gilla

 3. Här blev det lite vått i gräset, det är väl sammanfattningen av regnet. Det är bara att hoppas att det kommer mera i dag.
  Så underbara bilder från din trädgård. Jag måste gå och se om kungsängsliljorna har börjat blomma här ännu. Vi har ett änge en lite bit bort där de växer vilt.
  Eva brukar skryta om sina sju rådjur, men du har onekligen flera hjortar.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! Jag hoppas på betydligt mer regn, för det som kom var alldeles för lite …
   Hjortarna är fina, men kan ställa till bekymmer också …
   Önskar dig en fin torsdagskväll!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Sommarsnöklockor… det har jag varken sett eller hört talas om tidigare! Så fina de är!
  Här regnar det idag, blåser rejält också!

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar dem mycket – liknar stora snödroppar 🙂
   Hoppas regnet kommer hitåt … vi behöver mer!

   Gilla

 5. Så fint det blommar hos dig och jag förstår att både djur, växter och människor trivs i din närhet. Jag lär mig dagligen nya saker här och nu ska jag försöka minnas hur sommarsnöklockan ser ut och även namnet.
  Och hjortarna! Tycker du fick en bra bild på dem och tendenserna till horn syntes när jag förstorade bilden.
  Önskar nu dig och sticklingarna lycka till. Men visst kommer även ni att trivas tillsammans.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Jag njuter av att få bo så här … med djur och natur nära 🙂
   Att fota hjortar på fri hand utan stativ blir sällan bra, så jag är ändå ganska nöjd 🙂
   Ja, nu kan jag bara hoppas att vinrankorna tar sig 🙂
   Kram

   Gilla

   1. Hej Anki, blir lite orolig för dig. Hoppas det bara är lite vårtrötthet du har och inte blivit sjuk. Jag kommer att sakna dina fina inlägg på bloggen. Men ibland ledsnar man, hoppas det är så.
    Många kramar till dig från Annemor. 💖

    Gillad av 1 person

 6. Snön vräkte ner tidigare och ett par dm nysnö har landat och ser vitt å fräscht ut till dess jag kommer på att det är 2 maj och icke vinter… Gillar verkligen Dina bilder, ser härligt ut och även om hjortarna ställer till besvär på en nysådd åker så är de synnerligen vackra.

  Gillad av 1 person

 7. Snöklockor har jag haft och dom är så vackra. Sixten ser ut att trivas i din närhet. Mandelblom har jag inte sett tidigare men kattfot och blå viol finns i trädgården. Hjortarna är stiliga men ganska skygga.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Blå violer och andra finns både i trädgården och i naturen, men tyvärr så har kattfoten försvunnit. Hjortarna är fina, men tyvärr riktiga skadedjur om de får smak på blommorna i trädgården … vilket hände ett av de första åren vi bodde här. Då åt de upp alla astrar, blommande rosor och en massa annat … då var jag inte glad åt dem! 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Så vackra blommor! Gillar speciellt sommarsnöklockorna. Och så Sixten förstås! Blir väldigt avundsjuk på alla hjortar du har omkring dig. Här är jag glad om jag får se tre rådjur samtidigt någon gång.
  Skönt med regn!

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar också sommarsnöklockorna 🙂 Hjortarna är fina … i alla fall när de inte äter upp blommorna i trädgården och Sixten är ett fint sällskap 🙂
   Regnet är välkommet – hoppas på mer!

   Gilla

 9. Sixten ser väldigt nöjd ut med livet. Gillar dina snöklockor. Aldrig sett tidigare. Regn fick vi också. Ganska mycket men det räcker ändå inte. Vädergudarna lovar mera. Hoppas det blir så. Ha en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror att Sixten har det ganska bra 🙂
   Visst är snöklockorna fina … som jättesnödroppar 🙂
   Hoppas på mer regn här – det som kom har blåst bort.
   Ha en fin fredag!

   Gillad av 1 person

 10. Spännande med vinrankor! 🙂
  Och jag avundas dig din blomsterprakt. Just nyss var det lätt snöfall här utanför (!) men snart kommer värmen och fler blommor även till oss. Mina gullvivor har i alla fall vaknat.
  Så fina foton som vanligt. Härligt att få hänga med i din trädgård! Tack! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blir spännande att se hur det går – om de nu ens tar sig 🙂
   Ingen snö här än, men enl. SMHI så kan det visst komma och termometern står på nollan just nu.
   Tack Gunilla! Snart kommer det att blomma massor hos dig också!

   Gilla

 11. Väldigt många fina foton. Regndropparna som lämnar avtryck i vattnet är bara så läckra 🙂 Massor av blomster hos dig och jag förstår att du tycker om dem. Jag är glad för att du delar med dig till oss 🙂 Sixten verkar vara en livsnjutare men det är inte underligt. Han har det väldigt bra där i skogsbrynet hos er. Kul att du fick några vinrankor. Det blir spännande att följa deras utveckling. Kanske kan du få till ett eget vin, eller det kanske är godare att äta druvorna som de är. Och så de fina hjortarna…vilken glädje i att få ha dem i närheten.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja Sixten har det bra – han gör som han vill och njuter av livet 🙂
   Hjortarna är vackra, men de är tyvärr alltför många …
   Tror vindruvorna i sig kan vara godare än eget vin 🙂
   Kram
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Tycker det är dags att öppna en botanisk trädgård hos dig. Så många exotiska blommor du har på din tomt, fantastiskt! Sommarsnöklockor har jag aldrig sett (heller). Såååå fina de är! Så kul med vinrankor! Snart kan du göra ditt eget vin också;-)
  Otroligt också med så många hjortar. Snacka om att leva på landet, när det är som bäst alltså.
  Regn kom det massvis inatt här hos oss, även litet i olika skurar under eftermiddagen. Så det finns hopp om svamp:-) Första bilden är en absolut höjdare, ser många ansikten i dropparna och vattnet.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … njae, så mycket har jag nog inte att visa – tror det skulle bli en stor besvikelse – men sommarsnöklockorna är fina 🙂
   Mer regn önskas … mycket mer!
   Tack BP!

   Gilla

 13. Fint ögongodis från din trädgård. Det hände en hel del hos dig denna ”viktiga dag”. En halv flock hjort är inte fy skam. Förstår att Sixten vill ha koll på läget. Hela ”demotåget” stannade utanför vår balkong. Vad överraskade vi blev. Plötsligt var det tal, musik, bollkastning och annat under en timmes tid.
  Hoppas du fick ännu mer regn igår. Här snöar det just nu.
  God Jul på dig

  Gillad av 1 person

  1. Tack Bosse! Hjortarna är fina att se, men de är alldeles för många och de förstör en hel del i trädgårdarna runt om här.
   Tyvärr inget mer regn, men aprilväder idag med snö, hagel och solsken om vartannat.
   Kram

   Gilla

 14. Jag visste inte att det fanns nåt som hette sommarsnöklocka. Så vacker den är. Vi planterade en vinranka i fjor och den börjar slå ut blad nu så den har tydligen klarat vintern. Snart kan vi kanske kalla oss ”vinbönder”? Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den fin 🙂 Hoppas du får många druvklasar i år … kanske räcker det till en flaska vin 🙂
   Kram

   Gilla

 15. Så tråkigt att höra att du känner dig låg. Att ibland inte känna för att blogga det känner jag alltför väl till, och du är ju en av de flitigaste så det är inte konstigt om orken tryter för stunden. Däremot är jag orolig över att du inte har energi, det är inte den Anki jag känner! Kan du be att få byta ut medicinen så du får en som inte påverkar din ork? för så kan du ju inte ha det i längden? Du ska iaf veta att jag tänker på dig, önskar av hela mitt hjärta att du snart känner dig piggare och att du saknar oss alla så du inte kan hålla dig härifrån! Varmaste styrkekramen

  Gillad av 1 person

 16. Ta hand om dig och hoppas att energin hittar tillbaka snart igen =) Kram från ett soligt men kyligt Skogsliden

  Gillad av 1 person

 17. Tack för underbara bilder på blandat ögongodis! Din katt är ljuvlig och att se en hel flock med hjortar så nära är ju bara en dröm! Sommarsnöklockan – som jag bara kallar för snöklockan är också ljuvlig! Har haft några i min trädgård… men inte i år?
  Kramar till dig!
  Gunilla

  Gillad av 1 person

 18. Ljuvliga bilder från din plats på jorden och härligt att läsa positiva tankar om regn. De flesta vill ju helst slippa men med tanke på naturen så är det ett måste. Här har vi haft riktigt oväder under natten och regnet som faller innehåller så mycket sand från Afrika att det ser gräsligt ut ute på våra terrasser. Men det är ju lätt som en plätt att spola bort.

  Läste ditt senare inlägg och hoppas innerligt att allt är bra med dig, att det är en tillfällig svacka.💕Du är ju så flitig med inlägg så gott som varje dag och jag tror att vi alla behöver en paus ibland. Känner själv att jag just nu har svårt att hålla bloggandet vid liv. Det går väldigt trögt både med min primära och mina 365 Foton, saknar helt enkelt inspiration och då är det kanske bättre att ägna tiden åt annat ett tag.

  Önskar dig allt väl och en avkopplande bloggfri helg/vecka/veckor… Kram från Malta!!!

  Gillad av 1 person

 19. Har besökt dig här och fått med mig bilder o text, det är som det brukar finfina sköna bilder och iakttagelser kring dig. Lite sorgligt finns det och tappad ork och lust – ja, det är så för oss mellan varven! Bästa pausen med en kram till dig Anki 🙂

  Gillad av 1 person

 20. Jag har inte varit så aktiv i bloggvärlden senaste tiden. Kollar in nu oh finner så många härligt vackra bilder hos dig! Dessutom ser jag du har problem med hjärtat. Ja, jag förstår att det tar ned dig i humör och ork, hoppas dock de ska finna rätt medicininställning för dig. Har en väninna som hade det riktigt jobbigt en period med hjärtat, men nu har hon ett bra liv igen – med ”rätt medicininställning” för henne. Så visst finns det hopp!

  Jag hoppas på det bästa för dig!

  Gilla

Kommentarer är stängda.