Jodå …

Våren är här!

Svårt att tro när termometern visade på nedåt 8 minusgrader tidigt i morse.

Men …  nya lamm föds hos grannarna …

Vad finns där ute i den stora världen?

… nya kalvar har kommit till världen på gården där vår bilverkstad finns.

För att se bilderna bättre … klicka på dem för att förstora.

Vinterdäcken är utbytta mot sommardäck …

… så nog är det vår!

Men kylan består!

Så här såg det ut vid dammen igår morse …

Nu måste det väl vända … kanske redan till helgen! 🙂

 

62 reaktioner till “Jodå …

  1. Gomorron, såg att din kommentar hade försvunnit, men hittar den inte bland skräp heller, ibland kan ju sånt hända…Nåväl hoppas det var något tilfälligt, datorn ska ju vara tiptop nu. Visst blir det vackert när isen får klä om alla växter, men det är ju inte det vi önskar mest denna årstid. Glad att jag får se alla djurbebisar här hos dig nu när jag inte har några gårdsdjur att klappa på. Och nog suger det lite i husbilstarmen hör jag, ja tänk vilken säsong ni har framför er!
    Fredagskram

    Gilla

  2. Ja, det sägs det är vår och om man tittar ut ser det så ut. Men vad kallt det är om dagarna! På söndag ska vi köra ner husvagnen, för i morgon, när det egentligen är dags, ska vi på 1 årskalas 🙂
    Har sett massor av kalvar och lamm när jag kört på småvägar, de är så fina!

    Gillad av 1 person

    1. Isande kallt, men det sägs att varmare luft är på väg 🙂 Vi har ett tvåårskalas framöver – Charlie fyller den 21 🙂

      Gilla

  3. Vilka härliga vårtecken med nyfödda djur! Då kan man stå ut med att temperaturerna dalar en smula. Varmare väder lär visst vara på gång men april är april…

    Kram och ha en härlig fredag!

    Gillad av 1 person

  4. Nyfödda lamm och kalvar plus byte till sommardäck, mycket vårkänsla hos dig!! Fast det där med -8 grader känns lite för kallt. Jättefina bilder på både djur och is. Nu får vi verkligen hoppas på att det vänder. Önskar dig en riktigt skön och vårlik helg från Malta!! 🌼 ☀️

    Gillad av 1 person

  5. Härliga foton på natur och alla fina djur. Under natten till idag har snön på balkongen smält bort. Solen skiner på oss till och från idag. Så jag håller med….nu är det vår.
    Kram

    Gillad av 1 person

  6. Nog är vädret typiskt aprilväder i år. Man hinner liksom tänka vår för att få vårvinter :). Men jag försöker tänka att det är ett tecken på fin sommar. Så ljuvligt att få bo som ni, så där på landet med djur runt er :D. Ser bilderna och känner en avund men inte missunnade :D. Avund får man känna, men att missunna andra saker är inte okej 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Absolut ett riktigt aprilväder – precis som det brukar 🙂
      Sant! Avund kan man känna, men att vara missunnsam det är något helt annat – och det vet jag att du inte är! 🙂

      Gilla

  7. Burr burr idag var det kallt och jag som åkte till Ica och skulle köpa mer fågelmat…..slut, det var säsongsvara. Men biltema hade kvar, så nu kan jag mata ett tag till. Trevlig helg och nu vill vi ha värme =)

    Gillad av 1 person

    1. Ja, isande kallt idag! Så bra att du fick tag på mat till fåglarna! Orga kvarn har alltid fågelmat om man behöver … 🙂
      Ha en fin helg du också!
      Kram

      Gilla

  8. Fina vårtecken och fina isiga bilder! Vi hade -5 i morse, men dagen har varit solig i alla fall.
    Jag väntar ännu på att få se de första lammungarna skutta omkring ute.
    Ha en fin fredagskväll!
    Kram, Ingrid

    Gillad av 1 person

  9. Ja vintern behåller sitt grepp om oss. Minus grader på nätterna och några få plus på dagen. Dammen med is i kanterna är så vacker men vi vill ha värme nu.
    Kramar

    Gillad av 1 person

  10. Så söt den lilla lammungen är. Och även de små kalvarna.
    Bilden på dammen är ju helt fantastiskt vacker. Det känns som lite plåster på såren när värmen inte vill infinna sig att det blir så vackra konstverk i naturen.
    Önskar dig en fin helg!

    Gillad av 1 person

    1. Nya djurungar är alltid härliga vårtecken 🙂
      Naturen skapar fina konstverk, men jag är mer sugen på lite ljumma temperaturer nu 🙂
      Trevlig helg till dig också!

      Gilla

  11. Underbara isskulpturer får man väl lov att säga trots att det betyder att det är kallt. I natt bar maken in fem tunga blomkrukor för att han tyckte att det var för kallt för dem ute och glad var jag. Men i eftermiddag har det varit ljuvligt väder. Så ljuvliga bilder på djurungarna!!

    Gillad av 1 person

    1. Ja, naturen kan skapa fina konstverk … men nu vill jag nog hellre ha lite vårvärme 🙂 Soligt och fint här, men isande kalla vindar!
      Visst är de söta! Tack!

      Gillad av 1 person

  12. Ja, nu är det vår men kallt så in i vassen ännu. Snön håller sakta på att försvinna här, fågelmaten går åt som smör på heta stenar, likadant med rådjursmaten.
    Så himla fina bilder! Jag blir varm i hjärtat av dem.
    Jag sände ett mejl till dig för en stund sedan om vårjakten på Åland. Förstår att du tycker som du gör, jag gör samma sak.
    Ha en fin lördag, här doftar det vasslebröd med morötter i. Tror att jag ska ta fram lite smör som omväxling och bjuda Uffe på varm fredagsmacka.

    Gillad av 1 person

  13. Skulle väldigt gärna klappa små lamm och kalvar. Det var väldigt länge sedan och de är så gulliga 🙂 Dammen förvandlades till fantastisk iskonst! Det är lika kallt här. I år tycker jag att det är särskilt segt. Kan man skicka ett sms till vädergudarna?

    Gillad av 1 person

    1. man blir varm i hjärtat av att klappa de mjuka djurbarnen 🙂
      Ja, naturen den kan skapa konstverk den!
      Haha … vi får testa med sms till vädergudarna! 🙂

      Gillad av 1 person

  14. Vilken otroligt söt fotomodell du hittade till första bilden 🙂 Ja, de andra kossorna och kalvarna är också fina men jag föll pladask för den förska kalven. Vill ha den!
    Ganska häftigt med vattnet som fryser till runt blommorna. Små konstverk som kanske får dig att stå ut med kylan några dagar. Det verkar bli ändring om några dagar både hos dig och här.
    Kram

    Gillad av 1 person

  15. Nu är jag ju inte uppe mitt i natten som du, men visst var det kallt även när jag gick upp. Två plusgrader som steg till 6 plus under eftermiddags. Balkonghäng utan problem.
    Sååååå sött med lammen (lagom till Påsk) och kalvarna. Vet faktiskt inte när jag senast såg lamm och kalvar irl… Men vårtecken är det utan tvekan:-)

    Gillad av 1 person

  16. Samma här – massa minusgrader i morse. Men vi bestämmer oss för att det är vår ändå tycker jag – läste någonstans för länge sedan att ”det blir som du tänker” så… då tänker vi att det är vår 🙂

    Gillad av 1 person

  17. Lamm är ju något av det gulligaste som finns, ett vårtecken som verkligen känns som äntligen vår är ju när man slipper vinterdäcken.

    Gillad av 1 person

  18. Vår , men ändå inte. Speciell blandning! Men djuren anser att det är vår och samma gäller med däckbyte och mycket annat. Så vår men med kyliga inslag kanske.
    Och dagarna är ju längre.
    Skickar över lite värme så kanske den hinner fram tills i morgon. Tyvärr är ju inte Post Nord att lita på. Men via datorn fungerar det nog bättre.
    Kram!

    Gillad av 1 person

    1. Söta vårtecken behövs för att värma oss nu när vårvärmen tycks dröja. Hoppas det vänder snart, men precis som du så hoppas jag på en lagom övergång till en fin vår och att sommaren väntar ett tag med sin ankomst. 🌞🌼🙂
      Kram

      Gilla

  19. Hej, alltså, hur normalt är det att sova till halv elva? visserligen släckte jag vid ett-tiden men ändå? Inte konstigt jag har ont i kroppen. Klockan ringer åtta, ofta brukar kissarna väcka mig tidigare än så men nu var dom ute inatt… Jaja skönt att det är ljust längre om kvällarna så jag hinner ta igen tiden! Jag förstår inte alls vad som händer med dina kommentarer? Dom finns inte bland skräp heller, o vi har ju samma wp-system? Jag har ett problem på kommentarer och det är vår vän Monica, hon på Skogsliden, hennes kommentar får jag godkänna manuellt varenda gång! Men även där så hamnar den inte bland skräp utan bland ”väntar på godkännande”. Mysko! Ärligt Anki, jag brukar inte gå på så många möten jag heller, jag väljer nogsamt ut de jag tror är lite roligare, och nu ska jag ju testa att åka på kryssning första maj, den som lever får se…Söndagskram

    Gillad av 1 person

    1. Förmodligen känner din kropp att du behöver sovmorgon ibland!
      Konstigt med kommentarerna – förhoppningsvis något tillfälligt, men mysko att de bara försvinner ut i ingenstans!
      En kryssning låter trevligt!
      Kram

      Gilla

    1. Njuter varje dag av att få bo här och ha djur och natur nära 🙂
      Tack!
      Ja nu hoppas vi verkligen på lite värme!
      Kram

      Gilla

Kommentarer är stängda.