På något sätt …

… måste livet gå vidare. Fortfarande svårt att förstå, men ändå skönt att veta att kampen är över …  att smärtan är borta och att han har det bra där på andra sidan … finaste  Olle.

Jag kommer att sakna våra Olle-dagar.

Från Olles husse och matte och från oss – än en gång – stort TACK till er alla för ert deltagande,  ert stöd, er omtanke och er medkänsla! ❤

 

51 reaktioner till “På något sätt …

 1. Så skönt att du ser framåt trots sorgen. Fina Olle kommer alltid att finnas med er i era hjärtan och påminna er om all glädje och allt roligt ni haft tillsammans. Sorgen kommer att minska och ni kommer att kunna njuta fullt ut av alla minnen ni har och alla bilder och filmer där ni kan se och höra honom lång tid framöver. Stor kram till er alla.

  Gillad av 1 person

 2. Min mamma hade ett så konstigt uttryck: ”Man ska inte gråta över luden tass”. Jag har aldrig förstått det och jag har gråtit över många ludna tassar.
  Det är klart att det kommer att bli tomt efter Olle, men som du säger, livet måste gå vidare.
  Varm tröstekram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 3. Varje gång jag har varit tvungen att ta farväl av ett älskat djur har jag tänkt: Aldrig mer! Jag utsätter inte mig en gång till för den smärtan! Men, sen går tiden och jag inser åter hur mycket glädje och kärlek djuren ger och vill inte vara utan den. Så håll ut och sörj och sakna, de fina minnena finns alltid kvar. Men, efter all den kamp och alla insatser som gjordes var det rent ut sagt för jävligt att det slutade illa….BAMSEKRAM

  Gillad av 1 person

 4. Visst måste livet gå vidare och det kommer det att göra. För varje dag som går kommer det att göra lite lite lite mindre ont att tänka på vad som hände Olle. Sorg och saknad behöver få ta tid. Så en dag inser man plötsligt som jag numera gör med Herr Hund att jag minns glädjen och det roliga medan sorgen har förbleknat. Men jag måste säga att det var en god hjälp att ha Miss E kvar att fokusera på för även hon hade sorg.

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Alla som haft ett älskat husdjur vet hur det är … men som sagt – livet måste gå vidare och så småningom minns man bara det roliga …
   Tack
   Kram

   Gilla

 5. Så är det. Bra att du tänker precis så. Snart kommer ni att flina över roliga ögonblick med Olle.
  Jag som inte kände Olle ler redan inombords och tänker på hur gullig han var. Föreställer mig honom som ett energipaket som sprang, hoppade och studsade utomhus av glädje och nyfikenhet. Trots att jag haft så ånga hundar har jag ingen erfarenhet av hunden som måste kläs på för att inte frysa. Det får mig att småle lite till inombords då jag ser honom påklädd, liggande i någon soffa/säng med filt/täcke på sig😗🐕

  Gillad av 1 person

 6. Visst är det så. Livet går vidare. Men det gör inte mindre ont för det! Så småningom tar ändå dom ljusa minnena över sorgen och det lättar något, även om det alltid kommer att finnas en saknad.
  KRAM igen!

  Gillad av 1 person

 7. ❤ Tänker på Er, sorgen efter en kär familjemedlem är tung, men vetskapen om att plågorna är över kan göra det lite mer uthärdligt.
  Olle kommer att fattas och sorgen tar sin tid… trots all smärta och sorg går livet vidare, men det tar tid och man får vara ledsen och sörja sin vän och familjemedlem.
  kram

  Gillad av 1 person

 8. Jag känner så med dig, husse och matte. Det är tunga beslut att ta och svårt att ta sig igenom. Men vi får tänka att vi gör det för våra älskade fyrbenta vänners skull.
  Sorgen kommer att sitta i och saknaden är svår att bära, men ibland finns det inga val.
  Tänker på dig och sänder en varm kram.

  Gillad av 1 person

 9. Åh, det är svårt att ta farväl av sina husdjur, men så blir det ibland. Avsked är en del av livet. När jag var ung hade vi en stor sankt sanktbernhardshund som hette Simson. 🙂 (Båtsman du vet!) Jag har så många roliga minnen av vår hund som älskade snö och ibland att bada i vatten. Han fick skelettcancer och när det var dags att ta farväl klarade inte jag av det. Inte mina föräldrar heller, utan min syster som alltid varit hundägare, fick uppdraget att åka till Blå stjärnan i Göteborg. Efter sprutan somnade han in med huvudet i hennes knä. Det var så tomt när han var borta och saknaden stor. Så som det alltid är att mista någon som betyder något. Minns att jag försökte tänka på allt roligt vi haft då saknaden blev stor och på den dagen då han som lite valp kom hem till oss. Jag hade fått en SANKTBERNADSHUND!
  Nu var vår hund gammal och sjuk. Det var inte Olle. ❤ Så tråkigt och onödigt, men ändå sånt som händer både hundar och katter. Att bli huggormsbitna.
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Alla vi som haft husdjur som kära familjemedlemmar vet hur det är … och vi vet att den svåraste smärtan går över … det tar lite tid, men så småningom minns man mest det roliga som varit … och är tacksam för den tid man fick …
   Tack Gunilla.
   Kram

   Gilla

 10. Ja, så är det. Livet går vidare men tankarna och saknaden finns kvar länge. Jag hoppas att du kan glädja dig åt alla blåsippor som nu börjar sprida ut sig rejält. Jag pratade med syrran medan hon gick en promenad genom ett hav av blåsippor 🙂
  Jag kommer också sakna alla fina Olle-bilder och alla berättelser om vad ni hittar på. Det är verkligen sorgligt när en så ung och i övrigt frisk hund lämnar oss. Olle kommer att tassa omkring i dina tankar och påminna dig om alla era härliga stunder och du kommer snart att kunna le när han gör sig påmind.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid … tiden läker den värsta smärtan … men de fina minnena finns kvar.
   Härlig tid med blåsippor och alla andra vårtecken nu.
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Livet går vidare men det gör ont och så ska det nog vara ett tag. Jag är lite inne på Paulas spår att jag inte vill utsätta mig för den sorgen igen – nu är det nära nog 2,5 år sedan jag blev hundlös och än känner jag mig inte redo för att riskera den sorgen igen. Men, som Paula också är inne på så blir det nog så att jag ändå gör det någon gång framöver när jag känner mig redo.
  Mina tankar går till er, det blir en stund av rejäl saknad när man hela tiden väntar på att få höra tassarnas tramp över golven…

  Gillad av 1 person

  1. Jag har ju gått igenom detta förr med våra egna, både katter och hundar, men de har varit gamla när den dagen var oundviklig … den här gången kom den alldeles för tidigt och oväntat.
   Tack Anne.

   Gillad av 1 person

 12. Än en gång är det kloka Paula som sammanfattade alla tankar bäst. Å hon som ju har och älskar djur vet ju precis vad ni går igenom.
  Tror nog att både du, Linda och Basse är glada för alla filmer och foton du tagit. Ovärderliga minnen nu och senare. Kram tjejen!

  Gillad av 1 person

 13. Har också träffat folk som sa: ”aldrig mer” när ett älskat djur hade gått bort. Jag har alltid tänkt: ”Det var det värt”. Allt som djuren har gett oss så länge vi fick ”låna” dem är värt sorgen. Många gånger om. Alla tog mig sig en bit av mitt hjärta och ändå, vi gjorde det om och om och om igen.
  En dag i taget nu…… ❤

  Gillad av 1 person

  1. Jag har tänkt som du – en bit av mitt hjärta följde med varje älskat djur … det är smärtsamt, men man tar sig igenom det … på något sätt …
   Tack ♥

   Gillad av 1 person

 14. Jag undrar om det inte är det värsta sättet att förlora ett djur på, man är inte ett dugg förberedd, det kommer som en blixt ur intet, en förfärlig olycka som drabbar en frisk hund helt oväntat. Det tar tid att komma över det. Förstår att det känns tungt.

  En väldigt vacker vårbild, jag tycker mycket om kontrasten nytt och gammalt, färg och gråhet.

  Gillad av 1 person

  1. Man får helt klart en chock … så oförberett, men livet måste ändå gå vidare.
   Blåsipporna är fina vårtecken – tack!

   Gilla

 15. Visst går livet vidare men det blir tomt. De vackra blommorna lyser upp så fint, precis som Olle gjorde på alla dina bilder när vi såg honom.
  Varm kram!

  Gillad av 1 person

 16. Oj, käraste nån, när jag äntligen tittar in så läser jag detta sorgliga som har hänt. Finaste Olle!. Han har gjort mig så glad många gånger i dina inlägg. Beklagar er sorg. Så sorgligt och ledsamt Anki!
  Kramar, innerliga!

  Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.