Handlingsförlamad …

… med en orosklump i magen …

Först … tack för alla kommentarer … och förlåt om jag inte orkat svara, men just nu känns det väldigt oroligt och jag har svårt att samla tankarna.

Igår på morgonen blev Olle akut mycket sämre med hjärtpåverkan och inre blödningar, till följd av ormbettet i lördags. Han fick serum och dropp med hjärtmedicin, men behöver även få blodplasma. Det fanns inte att tillgå på djursjukhuset i Linköping, utan Basse och Linda fick hämta honom och åka upp till djursjukhuset i Strömsholm. Dit kom de igår kväll och han blev direkt inlagd på IVA – och kommer förmodligen att få stanna där 2-3 dygn.

Stackars Olle …

Notan från Linköping …

Tur att han är försäkrad … men ”bara” upp till 60000:)  – frågan är om det räcker …

Där är vi just nu … och kan bara hoppas på det bästa.

83 reaktioner till “Handlingsförlamad …

 1. Men åh vad ledsen jag blir när jag läser det här 😢. Även om jag aldrig har träffat Olle så känns det som att jag känner honom och har fäst mig vid honom genom dina fina Olleinlägg här. Jag fick tårar i ögonen när jag läste det här och såg stackars Olle ligga där och se hängig ut. Måtte det gå bra och att han snart är på benen igen. Ge honom en stor kram från mig och en kram till dig med!

  Gillad av 1 person

 2. Men så hemskt… jag förstår att ni måste vara väldigt oroliga. Bara att se fakturan med alla de olika posterna gör att man inser att det varit allvarligt. Stackars Olle och er. Hoppas att den värsta faran är över nu. På Strömsholms djursjukhus är han i väldigt goda händer, det är ju ett specialistsjukhus. Jag tänker på er och håller tummarna för att allt går bra. Kram ♥

  Gilla

 3. Men stackars Olle och er andra. Jag förstår mer än väl den oro som ni alla just nu känner. En fyrbent vän är som en familjemedlem. Vi håller tassar och tår för att allt ska gå bra för Olle ❤

  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Men så tråkigt, hoppas han repar på sig. Dyrt är det förvisso men de är också skickliga numera. Min senaste hund gjorde den resan också (inte mellan sjukhus dock men att bli riktigt rejält dålig efter ett ormbett) och till slut fick de ordning på det och han fick inga men. Även där var det serum och hela baletten med flera dygn på iVA. Nu hamnade han på stora Ultuna djursjukhus i Uppsala så där fanns alla resurser på plats så någon transport till annat sjukhus behövdes inte.
  Håller alla tummar för att Olle också har en sån tur att han slipper men efter!

  Gillad av 1 person

 5. Men så ledsamt, tårarna rinner nu när jag skriver kommentar efter ha läst inlägget,
  så jäkla jobbigt… jag hoppas verkligen att Olle kryar på sig å mår bättre,
  krya på kram å jag håller tummarna.

  Gillad av 1 person

 6. Har tänkt på Olle mer eller mindre hela tiden. Så hemskt för er i familjen. Att han förflyttats till Strömsholms hoppas jag innebär en vändning åt rätt håll. Jag menar att dom inte ansåg att det är ett hopplöst fall utan tvärtom att det finns mer att göra under förutsättning att han är på rätt plats.
  Jag har också pratat med mina barn som har hundar att se upp för huggormarna nu under våren. Och att det kan gå riktigt illa även om hunden ”bara” blir biten i tassen, så att de förstår det är mycket viktigt med omedelbar transport till veterinär om olyckan inträffar.
  Fortsätter tänka på er hela tiden. Stor, stor kram!

  Gillad av 1 person

 7. Men, oj! Hade inte läst inlägget där du skrev om att Olle blivit ormbiten. Som en konstig händelse dök ett ”minne” för 9 år sen upp på Facebook, där jag fotat en huggorm.
  Förstår er oro, Olle är en familjemedlem och han ska bara bli frisk och inte få några men. Vad jag förstår är han under specialistvård och vi håller tummarna för att han ska bli bra!
  Varm kram ❤

  Gillad av 1 person

 8. Godmorgon, ja kanske inte god men det kunde varit värre! Jag har också haft en klump i magen, jag är ju så förtjust i den underbara Olle. Och alldeles förfärligt att den enda giftormen vi har i Sverige kan åstadkomma så stor skada! Nu är jag rätt optimistisk när jag vet att han är på bästa stället där de har stor erfarenhet och bästa resurser. Kostnaden ska vi inte tala om….en djurägares värsta mardröm när sådant här händer. Men positiva vibbar känner jag nu för Olle,hoppas innerligt att jag har rätt! Styrkekramar

  Gillad av 1 person

 9. Så dramatiskt och tråkigt att Olle blev så sjuk av ormbettet. Förstår att ni alla är jätteoroliga. Nu är han väl omhändertagen så vi håller tummar och tår att det snart vänder så att ni får hem honom igen pigg och kry.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

 10. Jag förstår din oro. Man känner sig helt hjälplös i sådana situationer. En sjuk familjemedlem, som hunden ju alltid är, gör att man kan inte tänka på något annat. Jag håller tummarna och tror att det ordnar sig till slut. Kram.

  Gillad av 1 person

 11. Så tråkigt att Olle blivit så dålig. Tänk att ett ormbett kan vara så giftigt. Olle är ju en stor hund. Det är bara att hoppas att veterinärerna kan hjälpa honom, så att ni snart har honom hemma igen.
  Varm kram, Ingrid

  Gilla

 12. Tankarna har gått runt i huvudet, hur har det gått för Olle? Nu vet jag, fast ändå inte. Kan bara hoppas att det nu ska gå åt rätt håll, Fina, fina Olle 💕
  Fakturan gav mig en tankeställare, Fanny är inte försäkrad…!

  Gillad av 1 person

   1. Jag vet ingenting mer … och de har inte hört av sig till Basse och Linda heller. Han fick blodplasma igår och om han inte svarar på den behandlingen finns nog inget mer att göra. Stor frustration … stor oro … och många tårar.
    Tack Anita.

    Gilla

 13. Nu blev jag väldigt ledsen och orolig. Hoppas det blir bra när han för rätt vård. Ormbett är en fasa eftersom det kan bli så svårt. Settern blev biten i nosen men det gick väldigt bra.
  Kramar till er alla

  Gillad av 1 person

 14. Oj, jag hade helt missat detta. Förstår om du har en klump i magen, det fick ju även jag bara jag läste vad som hänt. Jag håller både tummar och tår för att det här går bra. Fina glada spralliga Olle, krya på dig. Kram

  Gilla

 15. Åh nej. Så ledsen jag blir. Jag fortsätter hålla tummarna för Olle. Och er. Tänker på er. Det är förfärligt att vara i den situationen. Verkligen förfärligt.

  Gillad av 1 person

 16. Men åh! Otroligt jobbigt, det är så svårt att finna ord,. Våra fyrbenta vänner är ju också våra familjemedlemmar och den oro som detta ger, tär.
  Tänk att ormbett kan ställa till det så.
  Det låter positivt detta med den vård han får så vi hoppas på det allra bästa och det ska gå bra.
  Tänker på dig och sänder en varm kram över cyber rymden.

  Gilla

 17. Men FY vilken hemsk utveckling av läget som verkade vara under kontroll! Förstår att du är handlingsförlamad… Håller tummarna – HÅRT! – att det ordnar sig för fina Olle!
  Stor KRAM

  Gillad av 1 person

 18. Usch så jobbigt. Förstår hur det måste kännas. Har haft djur i hela mitt liv. Mina djur håller tassarna och jag tummarna att han klarar sig.
  Veterinärkostnader är helt upp mot väggarna nuförtiden. Lyssnade på ett P1 program om just detta.
  Styrkekram!

  Gillad av 1 person

 19. Gud sååååå hemskt! Stackars Olle,stackars Basse och Linda samt inte minst stackars dig! Å fakturan gör ju inte saken bättre heller. Vilka kostnader. Det är ju helt otroligt dyrt att ha djur. Håller alla tummar och tår för att Olle repar sig och blir helt bra igen. Det är ju absolut det viktigaste. Pengar är ju ”bara” pengar, egentligen alltså…

  PS. Vad var det för orm som bet Olle? Vet man det? DS.

  Gillad av 1 person

 20. Me again: Börjar bli gammal. Igår glömde jag tacka för skyltningen, och idag glömde jag ”skicka med” styrkekramar till dig. Så här kommer de;-)

  Gillad av 1 person

 21. Nej, vad hemskt! Lilla, fina Olle ❤ 😢 Det är klart att ni alla är oroliga och ledsna. Jag känner också hur stresshormonerna ökar när jag läser om det. Det blir en jobbig väntan men jag hoppas och håller tummarna för att han snart ska visa tecken på bättring.
  En stor värmande kram till er alla ❤

  Gilla

 22. Stackars både Olle och ni runt omkring honom. ❤ Tänk vad snabbt saker kan ändras. Tänkte på den fina bilden på husse och Olle en stund tidigare. Det går tyvärr inte att skydda sig mot allt. Vi måste bara få vara ibland. Både människor och djur.
  Saftiga räkning. Borde vara ett högkostnadsskydd både för djur och tandläkare. Om 3 månader har vi en dotter som kommer att arbeta på heltid med andras älskade djur. Jag tror det kommer att passa Jennifer utmärkt. Att ta hand om både djur och deras anhöriga.
  Hoppas nästa blogginlägg kommer att handla om att Olle fått komma hem igen.
  Styrkekram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet att du vet … minns när du miste din hund … sorgen är obeskrivlig. Även att Olle inte var min, så var han här så mycket emellanåt så det kändes lite som att han var det. Ännu värre för Basse och Linda förstås … han var deras baby … ♥

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.