Stackars Olle …

… ligger inlagd på sjukhus! Han blev ormbiten i en tass idag, så det blev färd till djursjukhuset i Linköping och där fick han stanna kvar – minst i 24 timmar sa veterinären. Stackars Olle! Hur ska han kunna sova där … han som alltid ligger under täcket hos husse och matte …

Den här bilden tog Olles matte strax innan det hände …

I övrigt idag så har jag lagat taket på växthuset … och börjat vårstäda detsamma …

Första nässlorna och ett nytt blad av kirskål …

… snart läge för ogrässoppa!

60 reaktioner till “Stackars Olle …

 1. Nej det här kan jag inte gilla! Hoppas Olle får den hjälp han behöver för hualigen så sjuk en hund kan bli av ett ormbett. Min stora lufs blev biten vid två tillfällen och vid det ena tillfället blev han jättesjuk och fick ligga på hundIVA i flera dagar och fick serum och allt. Nu gick det bra trots allt men läskigt är det!

  Gilla

  1. Riktigt synd om honom …
   Jag gör ogräspaj varje vår … är såå gott. än dröjer det lite till för jag såg bara en nässla och ett kirskålsblad 🙂

   Gilla

  1. Han mådde förhållandevis bra igår kväll, efter rapport 🙂
   Ja, igår var jag riktigt flitig … ända tills ryggen sa ifrån 🙂
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Min gillamarkering gäller ditt fina växthus. Inte stackars Olle! Jag blev helt förskräckt när jag läste det som hänt. Jag hoppas verkligen att han blir bra fort. Jag lider med er. Kram till er allihop!

  Gillad av 1 person

  1. Jag blev också alldeles förskräckt när sonen ringde och berättade. Enligt rapport igår kväll så var läget under kontroll.
   Tack!

   Gilla

  1. Ja, det är otäckt med ormbett.
   Enligt uppgift igår kväll så var läget bra i alla fall …
   Tur det gick bra med din fars hund!

   Gilla

 3. NEJ!!! Först Calle och nu Olle. Ormar är det värsta jag vet. Är skitskraj för dessa djur. Men tack och lov kom Olle under vård och verkar klara sig med antiserum antar jag. Glädjande att se är en Calle utan kryckor mitt i skogen. Alltid nåt positivt!

  Å sååååååå flitig du har varit idag! Duktig tjej! Du verkar vara riktigt händig – också.

  Gillad av 1 person

  1. Synd om Olle förstås, men ormbett är sånt som händer – tur att man kan få hjälp av veterinär när oturen är framme. Det är inte Calle på bilden, utan den yngre sonen, Basse, Olles husse. Calle hoppar fortfarande på kryckor …
   Visst var jag duktig igår … ska kanske fortsätta idag 🙂

   Gilla

 4. Nääää, stackars Olle! Fick han något motgift eller så, eller räcker det med observation? Hemskt att det skulle hända, men ändå tur att det inte var nosen eller halsen. Hände det ute i skogen eller hemma på egen tomt? Det sägs ju att huggormarna är som farligast nu på våren. Eftersom dom då är lite frusna och långsamma. Senare på sommaren observerar dom ofta då en större varelse som hund eller människa närmar sig, så de hinner fly.
  Olle förstår ju att han inte är hemma, att han mår dåligt, så han är förhoppningsvis helt tillfreds med att inte ligga i husses och mattes säng under täcket.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. De var en bit hemifrån … i en av ekbackarna där de brukar rasta honom … sonen fick bära honom hem – tassen var som tre tassar i storlek. Han ligger inne för observation och har bara fått smärtstillande. Hoppas de slipper ge serum, för en spruta skulle kosta i storleksordning 10000:-! Han är fösäkrad förstås, men ändå …
   Enligt uppgift från igår kväll var läget OK i alla fall.
   Kram

   Gillad av 1 person

   1. Skönt. Kostnaderna drar lätt iväg, trots försäkring, då det blir inläggning på djursjukhus.
    Hann dom se huggormen eller rasslade den iväg innan dom hann fram?
    Jäkla ormar!!

    Gillad av 1 person

   2. De hann inte se ormen … men de typiska betten.
    Ormar är nyttodjur och biter bara i försvar – nu råkade Olle komma för nära och det var förstås inte kul, men jäkla ormar … nix – de har sin plats i naturen!

    Gillad av 1 person

   3. Men ska hålla sig långt ifrån oss. Så länge de är så yrvakna att dom inte hinner ta sig undan, ska dom hålla sig undan.
    Hört något ännu om hur Olle mår idag?

    Gillad av 1 person

   4. Jaaa, dom ska verkligen hålla sig undan från oss. Men dom kan ju inte det tidigt på säsongen då de fortfarande är sega efter vinterdvalan.
    Håller tummarna för att Olle mår bra och får komma hem idag.
    Kram

    Gillad av 1 person

   5. Åhnej. Fy vad tråkigt. Sååå ledsen för din och de dinas skull i den här situationen. Men håller verkligen tummarna för att allt ska vändas till det bättre snart. Kramar om!!!

    Gillad av 1 person

 5. Men stackars Olle!
  Är det så varmt så att ormarna redan är ute och rör på sig.
  Hoppas att han återhämtar sig och snart är hemma hos husse igen.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Ormarna är också vårtecken … men synd om Olle som troligen trampade på en. Enligt uppgift igår kväll så mådde han förhållandevis bra, så jag hoppas de får hämta honom idag.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Men nää! För bara en timme sedan berättade grannen att hon mött en orm på sin promenad med rollator och hund vid Folkets hus, typ hundra meter härifrån. Nu var den lugn o låg i solen , men ändå, redan? Jag fotade ju ifjol ormar på stora vägen här, o uppe på Älgsjökullen hade vi flertalet som kröp både på vägen och på gårdsplanen. Är såå orolig för min Blinka som är nyfiken och går fram om jag inte märker det! Hoppas nu att Olle repar sig bra! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Fort gjort med en hund som är nyfiken … läskigt med ormarna, men oftast är de ju snabba på att ringla iväg i säkerhet.
   Enligt rapport från igår kväll var läget under kontroll i alla fall.
   kram

   Gilla

 7. Tur i oturen att det inte var i nosen han blev biten, då brukar det vara svårt att hinna till Veterinären. Undrar om inte husse, och matte har största problemet att sova, utan värmen från hunden.
  Svante

  Gillad av 1 person

 8. Men stackars Olle! Jag är så tacksam för att vi inte har ormar här för Miss E är på tok för nyfiken för sitt bästa. Skulle det hända har jag mina kortisontabletter som fungerar alldeles utmärkt att ge en hund som blir biten. Dock råder det lite delade meningar om det men jag hade inte avstått.

  Kram och klapp på nosen till Olle från Miss E

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr fick jag ett samtal från sonen … Olle är mycket sämre! Han har fått serum, men har hjärtsvikt och inre blödningar och läget är osäkert …

   Gilla

 9. Lider med Olle, hoppas att han är hemma snart igen och får ligga i den säng han är van vid. Så att han kan vila ut i lugn och ro inför nya spännande äventyr, utan ormar.

  Gillad av 1 person

  1. Pratade just med sonen – de har precis fått veta att läget är mycket allvarligt! Han har drabbats av hjärtproblem och inre blödningar … och han kommer kanske inte att överleva,,,

   Gillad av 1 person

   1. Nej!!!!!! Men hjälp vad jag blir ledsen. Finaste Olle.. finner inga ord…. Hoppas innerligt att han klarar sig. Måtte det går bra… Kramar!!!

    Gillad av 1 person

 10. Usch, har de där rackarna redan vaknat! Läser här bland dina kommentarer att Olle ändå verkar må bra! Hoppas att allt är ok! Ja, ormar – särskilt huggorm är förstås inget vidare. Men alla ormar hör ju naturen till och de fyller sin funktion och biter ju endast då de blir överraskade eller trängda.
  Ja, nu gäller det att ha blicken i backen då!
  Söndagskram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Han mådde enl. uppgift bra igår kväll, men är akut mycket sämre idag med hjärtproblem och inre blödningar … de förvarnade om att han kanske inte skulle klara det.

   Gilla

 11. Nämen stackars Olle! Obehagligt med ormar. Huu. De har väl vaknat och är riktigt pigga nu. Jag är glad för att vi inte har ormar precis där jag bor. Fina bilder på de spröda nässlorna också. Flitigt av dig att laga växthuset. Silvertejp! Ja, det är ju bra att ha 😀 Då ska det snart bli sådd och plantering där nu? Härligt!

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr är läget för Olle väldigt illa just nu …
   Får se om det blir någon sådd i år – inte säkert …

   Gilla

 12. Men stackars Olle! Hoppas allt går bra, det låter ju så i dina svar här ovanför.

  Våren är inte bara av godo… Först vårtrötta ormar som inte riktigt hinner iväg och tycker då att anfall är bästa försvar. Sen dom där förbaskade krypmojjarna (som jag kallade kirskålen på grund av rotsystemet). Jag krigade mot dom i 21 år i huset i Sollentuna. Krypmojjarna vann… Hörde en gång i ett trädgårdprogram för 100 år sen med Gunnar Arvidsson ett gammalt kinesiskt ordspråk som löd nåt i stil med ”Om du ogillar att du har fått kirskål i trädgården – sälj huset!”. Efter mitt 21-åriga krig följde jag det rådet 😉

  Gillad av 1 person

 13. Kära nån vad är det jag läser! Hur är det möjligt att det blev så illa av ormbettet!Jag som trodde att såpass stor ras som Olle är inte ska drabbas lika illa som små hundraser. Så himla tråkigt, hur ska detta gå! Håller alla tummar och tår och er i mina tankar idag. Måtte han klara sig! Styrkekramar i massor!

  Gillad av 1 person

 14. Åh nej! Stackars Olle, vad synd det är om honom ❤ Det är svårt att lämna sin kompis över natten och veta att han dessutom kanske mår dåligt. Förhoppningsvis är han hemma igen och mår bra nu. Det kanske jag får besked om när jag kommer lite längre bland inläggen.
  Vad duktig du har varit som har lagat växthustaket. Men det kanske hjälpte dig att skingra tankarna och ha annat i fokus än hur Olle har det.
  Kram

  Gillad av 1 person

 15. Så illa! Hoppas Olle snart är pigg igen.
  Kanske bra att du skingrade tankarna en stund med rejält kroppsarbete men oron förstår jag gnager hela tiden.
  Många tankar till er alla.
  Kram!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.