Lite blandat …

…så här mitt i veckan …

Först pappa Hacke som envist satt på stubben där fågelrestaurangen har sin plats. Först hämtade han solrosfrön uppe vid det dukade bordet, men efter att ha kalasat på några satt han en lång stund och lyssnade … och lyssnade … och plötslig fick han tag på något – tyvärr hann jag inte med att se vad det var …

Dagens promenad blev en grå historia … några plusgrader på förmiddagen när jag tog en promenad … hoppades se några fina vårtecken i form av blåsippor eller tussilagoknoppar. Det gjorde jag inte!

Det här är ju knappast några vackra vårblommor …

… men då jag gillar rostiga bilder så delar jag med mig 🙂

Idag är en ny dag – det är torsdagsmorgon. När jag släppte ut Sixten vid halv fyra-tiden hörde jag två kattugglor ropa – en ganska nära i skogen bakom huset och en långt borta åt Trälsäter/ Skärblacka-hållet.

För en stund sen var jag ute och gick min morgonrunda i trädgården …  och lyssnade på fågelsången.  Förutom talgoxar och blåmesar så hörde jag bofinkens och koltrastens skönsång … och tranornas rop.

Vädret är mulet och grått, men termometern står på +7,5 grader … det verkar lovande!

 

 

56 reaktioner på ”Lite blandat …

 1. Underbara bilder på Hacke! Och rostkonst är väl fint också. Här är det mulet och grått så det blev inga mer soluppgångsbilder för mig idag.
  Hoppas du får en fin dag idag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Bilderna är tagna genom köksfönstret och är väl inte perfekta, men de får duga 🙂
   Fru Hacke var här först … sen kom maken och körde bort henne!
   En mulen dag idag också, men temperaturen står just nu på +10,9 grader! 🙂

   Gilla

 2. Hacke är fin, men jobbig att lyssna på i längden! Småregnar här idag, men ca 7 plus. Igår blev det fint på eftermiddagen.
  Rostiga saker kan vara jättefina! Men blåsippor är en sak för sig.
  Jag har ringt VC, de ska ringa upp snart. Hostmedicinen hjälper inte alls. Igår sov jag länge plus en stund på dagen. Det är inte normalt! Hostar nattetid, i natt fick jag gå upp två gånger och göra nåt varmt att dricka. Om en vecka börjar jag jobba, vore bra om jag är frisk då!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det kan verkligen vara enerverande med hackande spettar 🙂
   Hoppas du fått samtal från VC och att du kanske fått något mer effektivt mot hostan!

   Gilla

 3. Rostiga saker är både vemodiga och vackra tycker jag! Min egen favorit är den gamla rostiga kättingen som finns nere i hamnen… Hacke var också ett väldigt trevligt besök och gör sig bra på bild!

  Kram och ha en fin torsdag!

  Gillad av 1 person

 4. Hackspetten håller på att slamrar på nu och talgoxarna kvittrar men annars ser man inte mycket till vår och snön är djup och vägen glashal. Jag längtar till barmark och någon liten tussilago

  Gillad av 1 person

 5. Fina bilder på hackspetten. Färggrann. Tänk då de hackar på plåt eller annat hårt material och ger inte upp. Lite jobbigt i längden att lyssna på.
  Det var flera olika rostiga saker. Även det har sin charm.
  Då verkar våren ha kommit, eftersom du hörde så mycket fågelsång. Bra att kunna urskilja vilken fågel det är.
  Trevlig torsdag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, de kan hacka på dumma ställen och då blir det enerverande. Rost är fint som fotoobjekt, men ska förstås inte ligga var som helst och skräpa var som helst.
   Det är många fåglar nu … jag kan bara de vanligaste 🙂
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gilla

  1. Hackspetten är en trevlig gäst här – hoppas den återkommer till er också!
   Kul att du gillar mina rostiga bilder!
   Kram

   Gilla

 6. Hacke hackspett är jättefin. Det hade vi alltid på Stenstugu, i äppelträdet utan för köksfönstret, där han satt och åt på talgbollarna.
  Vädret hos dig och hos oss här på Gotland verkar vara undefär detsamma, men jag hittade tussilago i dag i alla fall.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! Visst är de trevliga besökare 🙂 Härligt med tussilago … jag upptäckte blåsippor i gårdsgruset igår 🙂
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Ja, pappa Hacke är så fin i sina färger och har väl hittat någon godbit som nyss har vaknat till liv!? Eller vad det kanske något frieri på G? 🙂
  Rostigt gillar vi… fats helst inte liggandes ute i naturen!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. De är här ofta både herr och fru – trevliga att titta på 🙂 Inget frieri där inte – han verkade inte villig att dela med sig i alla fall 🙂
   Rostiga saker är kul att fota, men som sagt det får inte ligga var som helst. Den här ringvälten står i kanten av en åker i anslutning till gården och används fortfarande då och då …
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gilla

 8. Hacke Hackspett och rostiga krumelurer inte så dåligt fångat, Du är skicklig på att fånga fina motiv.

  Här har vi knappt nån fågel som kvittrar… hörde visserligen korpen skrika men det är ju ingen vårlåt.

  En massa spår efter ren, men inte en enda såg vi till… både bra och synd, jag är ju glad att de inte gick framför oss på vår promenad då det bitvis var aningen halt.

  Ha en fin torsdag ❤

  Gilla

  1. Tack Åsa! Vi har många korpar här … och de har många roliga läten 🙂 ni har en fin vårvinter och snart kommer våren på riktigt till dig också!
   Ha en fin fredag!

   Gilla

 9. Kul med Hacke och så fina bilder du fick av honom. Och man får nog vara tacksam för att han inte hackar på ert hus. (Vi hade en spillkråka i vår trädgård och han gav sig på huset. MIndre roligt)
  Gillar dina rostföremål. Är också svag för dessa.
  Kanske är det så att fåglarna förstått att det just varit vårdagjämning och att de därför ska sjunga. Spännande med ugglorna.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

  1. Jodå, jag vet, de kan hacka på väldigt dumma ställen, men här är det bara en elstolpe som blivit föremål för deras hackande på fel plats – än så länge 🙂
   härlig tid nu med ugglor och småfåglar … och blommor!
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gilla

  1. Ja, Hacke är en trevlig prick 🙂 Rost är roligt att fota … och vackert på sitt sätt.
   Tack så mycket! Snart kommer våren till dig också!

   Gillad av 1 person

 10. Vilka bilder på Hacke! Å om jag ska vara ärlig så föredrar jag nästan dina rostiga ”blommor” framför de vanliga vårblommorna. Jag menar de rostiga grejerna vet jag åtminstone vad det är. Dessutom älskar jag rost:-) Knappt att jag kan hålla isär scillor och blåsippor;-)

  Gillad av 1 person

 11. Som jag önskar att jag kunde lära mig känna igen fågelsångare. Men jag gör inte det, jag reagerar när jag hör intensiv sång men har ingen aning om vem som låter…Måste nog ta en genomlyssning på radions pausfåglar igen…Kram

  Gillad av 1 person

 12. De där tallriksharvarna (tror jag att de heter) är helt underbara, de bara älskar jag med de där rundade taggarna, och bultar med rostiga gängor kan man bara inte låta bli att fota! Jättefina rostbilder allihop! Och de på hacke. Men honom är jag sur på, han hackar hål efter hål i torpgaveln. Fotot med trädspeglingen i fågelbadet gillar jag också mycket.

  Gillad av 1 person

  1. Ringvält tror jag är rätta namnet … tallriksharven är mer tallrikslik … hur som helst så är det ett trevligt fotoobjekt.
   Tack – kul att du gillar bilderna! 🙂

   Gilla

 13. Verkligen fina bilder på Hacke. Hoppas han hittade något gott 🙂 Jag kanske inte är så förtjust i rost men jag kan ändå uppskatta kontrasterna mellan dina fina naturbilder och rostiga delar.
  Koltrasten hörde jag i Mjölby men här kanske jag får vänta ett tag till. Här uppe räknas den till flyttfåglarna och jag kommer inte riktigt ihåg när den brukar komma.
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.