Anledningen …

… till söndagens heldagsuppdrag i Ugglebo var att äldste sonen,  Calle alltså, hade skadat sitt högra knä när han tränade enduro i lördags … och behövde få det undersökt.

Det är tur att vi finns där när de inte klarar sig själva – Lina hjälper Calle med kläderna …  🙂

Väntan blev lång … efter röntgen tog det otaliga timmar innan de var färdiga … tror det tog runt nio timmar ifrån de åkte hemifrån tills de var hemma igen …

Röntgen visade inget, men var svår att tyda då knäet var fullt med blod – nästan 50 ml fick de suga ut.

Nu är han sjukskriven i fyra veckor och är remitterad till en knäspecialist.

Nu känner ju jag vår son ganska bra och tänkte att det där med sjukskrivning … det är ju inte alldeles självklart … och som jag misstänkte så körde han som vanligt idag …

Dumt tycker jag, men det är ju hans knä!

I dag blev det en Olle-dag … tyvärr var vädret inte optimalt för långa promenader och inte för att ta med någon annan kamera än den lilla som har plats i jackfickan heller, så det blev en ganska mager dag på bildfronten.

Då jag hade dåligt med bröd, så bakade jag några skrädmjölsbullar till kvällen …

… man vill ju inte gå och lägga sig hungrig …

 

45 reaktioner på ”Anledningen …

  1. Så är det … ja dumt alltså, men som sagt det är hans knä och hans val. Ja, som mamma vet man ju alltid bäst … men barn har en tendens att göra tvärtemot även då de passerat 40! 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Inte hans smartaste drag kanske, men de kan ju vara rätt envisa de där männen. Hoppas han inte förvärrar det bara.
  Och Olle är verkligen hur söt som helst! Vilken kanon bild du fick på honom där. Den borde du kunna vinna pris med tycker jag!
  Ha en bra kväll!

  Gillad av 2 personer

 2. Aj, aj, aj! Outch! Idrotta är farligt, det har jag då alltid sagt;-)
  Å vilken tur att han har dig så nära att du kan hjälpa till. Å du ställer ju alltid upp, omtänksam som du är. Om sonen kunde jobba idag, så finns det ju hopp. Klart det är dumt om man är sjukskriven, men Calle verkar inte vara den som ger sig i första hand. Å om han är egenföretagare är det ju en finansiell fråga också.

  Bilderna var det då inget fel på, och bullarna såg mycket goda ut. Kan inte minnas att du har lagt upp egenproducerade bakverk förut, så eloge. Du är verkligen duktig på ALLT!

  Gillad av 2 personer

  1. Känns helt OK att hjälpa till när man kan. Nu
   vet jag inte hur han mår idag, kanske känner han att det funkar, kanske ger han sig … men som du skriver, är man egenföretagare så gör ekonomin sitt till – liksom att som åkare kan man bli av med en bra körning.
   haha … jodå jag har faktiskt visat prov på hembakt förr, men det tillhör inte vanligheterna 🙂
   Tycker du har alldeles för höga tankar om mig BP! Jag är verkligen inte bättre än någon annan! Kanske lite bättre än medelsvensson på svamp, men ingenting annat!

   Gillad av 1 person

 3. Dina bullar ser goda ut, jag är galet dålig på att baka matbröd… var gång jag ser, läser eller hör om nån om har bakat tänker jag I morgon 😉 tyvärr är den där i morgon alltid en annan dag.
  Din son lär vara glad att Ni kan hjälpa till vid behov, att han kanske borde tänka efter före innan han fortsätter leva livet som vanligt efter en sån olycka är ju en helt annan sak.
  Olle är ju alltid charmig och vädret kan vi inte göra något åt.
  Skönt med en promenad då Du kan fokusera på annat och vara mer i nuet.

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Åsa … de blev faktiskt riktig bra 🙂 Jag bakar ytters sällan – tillhör inte mitt favoritgöra så att säga, men då vädret var uselt, brödet var slut och jag inte hade lust att åka till affären … så då bet jag ihop och gjorde det.
   Skönt när man som mamma kan ställa upp vid behov 🙂
   Skogspromenader, med eller utan hund känns livsviktigt för mig – det är där jag mår allra bäst 🙂

   Gillad av 2 personer

 4. Envishet kan man komma långt med men det är inte alltid den bästa medicinen. Men som du skriver så är det hans knä! Hoppas det bättrar på sig alldeles oavsett sjukskrivning eller ej!

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, envishet kan vara bra, men ibland blir den till dumhet. Jag är lite nyfiken på hur han mår idag, men får väl vänta med att ringa … en liten stund till i alla fall 🙂

   Gillad av 2 personer

 5. Så trist med det trasiga knät! Hoppas att det kommer att läka och att sonen blir helt återställd. Det kan var knepigt det där med knän har jag förstått.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Anna!
   Receptet fanns på skrädmjölspåsen … och då påsen var tom så hamnade den i elden. Om jag minns rätt så ska det vara 50 g jäst, 100 g smält smör +5 dl mjölk, men då mjölken var slut så tog jag crème fraiche utblandat i vatten till ungefär samma mängd. ½ dl socker. 1 tsk salt, ca 4- 5 dl skrädmjöl och ca 6 dl vetemjöl – jag lla dessutom i ganska rejält med torkad rosmarin …
   Man bakar ut brödet direkt – formar bullarna och lägger på bakplåtspapper – det blev 15 st av den här satsen. fick jäsa å plåten ca 30-40 minuter. Gräddades i 250 grader mitt i ugnen ca. 15 minuter (tror jag) eller tills de får fin färg. Penslade med lite vatten när de kom ut, bara för att få lite finare färg. 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Tack! Jag ska kolla om jag hittar receptet på påsen. Annars prövar jag efter ditt nedtecknade minne. Jag byter dock ut vetemjölet mot något annat eftersom jag gott och blivit Pharmacy food-biten.
    Jag gjorde en skrädmjölscitronkaka med choklad i som blev rätt trevlig. Skrädmjöl är kul att baka med.

    Gillad av 1 person

 6. Vilken otur med sonens knä och självklart borde han ha tagit det lugnt men ibland är det svårt att lära gamla hundar att sitta. Skönt att han blev effektivt undersökt i alla fall för jag tänker på Husses ”långbänk” när det gäller hans knä…
  Hoppas återhämtningen går snabbare för sonen.

  Kram och ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

  1. Tycker nog han kunde vara hemma några dagar, men som egenföretagare är det inte alltid så lätt – hoppas bara han känner efter och vet vad han gör.
   Tack och kram!

   Gilla

 7. Håller med. Dumt att gå och lägga sig hungrig.
  Skönt när det finns hjälp att få på nära håll.
  Förstår att det var en lång dag. Det viktigaste i slutändan är att få proffsig hjälp och rätt diagnos.
  Det är inte lätt att bestämma över någon annan. Hur mycket man än tycker om och bryr sig om personen. Hoppas det inte tillkommer något strul.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Man oroar sig för sina barn … sen spelar det ingen roll att de kommit ifatt i ålder – för äldre än 43 blir jag ju aldrig …
   Hoppas också att det inte blir något strul!
   Kram

   Gilla

 8. Aj då! Hoppas det ordnar sig med knät! Men han får ju se till att ta det lugnt och anamma det där med ”babysteps” i sin konvalescens. (Fast jag är inte själv sådär jättebra på babysteps, man blir allt lite otålig ibland… 😉 ).

  Olle är för läcker! Vilket jättskutt! Fast fasen vilka fegisar till får 😀

  Gillad av 1 person

  1. Han är ju så gammal att han bör veta sitt eget bästa, men ”babysteps” är knappast hans melodi 🙂
   Japp … får är ena riktiga fegisar 🙂

   Gilla

 9. Ja, de har tur som har er nära. Men å andra sidan har ni turen att kunna få träffa dem ofta också 😀 Hoppas att allt blir bra med hans knä och att det inte blir överansträngt. Envishet kan vara både bra och mindre bra men, som du skriver, det är ju hans knä.
  Olle verkar glad även om vädret inte är det bästa 🙂 Lika pigg och nyfiken som vanligt.
  Brödet ser jättegott ut. Ni blev nog mätta och nöjda innan sovdags 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det känns bra när man kan vara till hjälp … men tråkigt med Calles knä. olle är en glädjespridare och får mig alltid på gott humör 🙂
   Idag är det dags! Lycka till med flytten – tänker på dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Mina sympatier med Calle, från en kryckstapplare till en annan. Förstår honom f ö fullkomligt, det suger att sitta still och ta det lugnt. ;D
  Och ja, det är tur att man har snälla föräldrar!
  Bröden såg himla goda ut. Ser fram emot när jag själva kan börja baka igen.

  Gillad av 1 person

  1. Det är det man har föräldrar till … ja, så länge man har dem alltså … sen får man lita sig till sina barn 🙂

   Gilla

  1. Hoppas förstås att sonen vet vad han gör, men som mamma är jag nog lite orolig …
   Olle in aktion … han är såå härlig 🙂
   Ha en fin onsdag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Skrädmjöl??? Visserligen bakar jag inte men ändå…det tillhör väl allmänbildnigen men jag måste ha missat den lektionen! Usch så trist för sonen. Känner du dig nå piggare då? själv är jag helt sänkt tror jag. Orkar med två promenader med jycken men däremellan är det nollfart. Ingen energi alls. Kan det vara vårtrötthet..jag h oppas det för då går det över. Olle, I love Olle!

  Gillad av 1 person

  1. Skrädmjöl är ett mjöl gjort på rostad havre … jag brukar köpa det som kommer från Stöpafors kvarn i Värmland – min Ica-handlare ser till att det finns på hyllan åt mig 🙂
   Jag känner mig … om inte direkt piggare, så klarar jag ändå att gå längre sträckor utan några större problem – vårtrötthet är inte kul … hoppas du mår bättre idag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Det är otroligt med dessa väntetider inom akutvården. Knän är inte att leka med, de gör nästan mer ont än andra ställen på kroppen. Men det är som du skriver, det är hans knä, hans beslut. Bara hälften av Olles energi skulle göra mig glad, haha. Nybakat bröd, alltid underbart gott.

  Gillad av 1 person

  1. Han har i alla fall redan fått en tid till en knäspecialist … redan om en vecka, medan läkaren på akuten trodde han skulle få vänta en månad! Han har inte särskilt ont – i alla fall inte om han inte stöder på benet. Att köra lastbilen funkar i alla fall … envisa unge!
   Olle är en energikick! Nybakat bröd händer inte så ofta, men det blev bra 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.