Olle …

… var här i förrgår … fina, goa Olle!

Han hade vinterjackan på … men när vi gick ut på promenad hade termometern gått upp till behagliga sju plusgrader, så då behövde han den inte.

Vi gick bort till hagen där han kan springa helt fritt, utan att jag behöver ha stenkoll på honom  … en härlig stund för oss båda 🙂

Medan han kan göra lite som han vill, så kan jag krypa runt och kolla på det ”småttiga”  …

Igår var jag på ultraljudsundersökning av hjärtat … har inte skrivit något om det förut, men jag har fått lite problem … troligen förmaksflimmer … får se vad doktorn säger. Har ätit medicin några veckor och känner inte av det, mer än att jag är väldigt trött …

Idag är en ny dag – redan fredag och en ny helg är nära!

 


52 reaktioner på ”Olle …

 1. Ser ut som en riktig vårdag! Hoppas medicinen hjälper mot hjärtat och att tröttheten går över. Nu ska jag till vc och kolla upp min hosta. Hoppas på hjälp och lindring!
  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Just … fina Olle 🙂
   Hoppas också på medicinerna, för så här är det ganska jobbigt – speciellt som jag verkligen gillar att promenera, men nu orkar jag dåligt.

   Gillad av 1 person

   1. Men så klart du måste få tätt medeciner, för så här ska du ju inte ha det! Med rätt mediciner så måste ju också hjärtat må bra av dina promenader.
    Om det behövs måste du vara påstridig i kontakt med sjukvården.
    Kram

    Gillad av 1 person

 2. Vilken härlig vårpromenad med Olle. Stenen som ser ut att ha en mössa är så fin.
  Förmaksflimmer blir man väldigt trött av, min man äter medecin, så nu har han inte haft det på länge. Innan han fick den här medicinen, Tambocor, hade han förmaksflimmer en gång i månaden och fick lov att åka in och elkonverteras inom 24 timmar. Det var så oroligt. Vi fick lära oss att kolla varje dag genom att känna på pulsen på handleden nedanför tummen. Om allt är bra kändes pulsen jämt och tydligt, när han hade hjärtflimmer gjorde pulsen uppehåll och slog dubbelslag ibland inte alls jämn puls. Blodförtunnande medecin kan han inte ta efter hjärnblödningen.

  Gillad av 1 person

  1. Det låter som han hade det betydligt värre än mig … skönt att han verkar må hyfsat bra nu i alla fall.
   Jag hoppas att tröttheten går över…

   Gilla

 3. Så roligt för Olle att få springa fritt. Han ser ut att ha mycket spring i benen.
  Förmaksflimmer har jag haft i många år, men nu har jag fått en rätt bra medicin, så det är inte så ofta jag känner av det. Hoppas att det ordnar sig för dig också, för det är onekligen lite jobbigt.
  Varm kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 4. Så fina naturbilder som jag blir glad av! Ja, Olle verkar vara en glad, fri och energisk hund! 🙂 Tråkigt det där med lilla hjärtat, men så bra att det har uppmärksammats. Det verkar ju som det finns bra mediciner, så det ska förhoppningsvis ordna sig för dig. ❤
  Önskar dig en skön helg!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunilla! Ja, han har mycket energi 🙂
   Hoppas förstås på att medicinerna ska göra det bättre … 🙂
   Ha en fin helg du också!
   Kram

   Gilla

 5. Så härliga bilder och både du och Olle fick ut av promenaden det ni ville. Jätteskönt.
  Förmaksflimmer har jag och har haft i snart 10 år. Det uppträder lite olika hos olika personer men gemensamt är nog tröttheten. Jag fick en pacemaker som hjälper hjärtat men inte mot flimmer.
  Hoppas att du får hjälp av medicinen.
  Varm kram och var rädd om dig.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Wiolettan! Jag har ju läst att du har problem med ditt hjärta … jag är ju inte alls så dålig som du, så jag hoppas förstås på medicinerna …
   Ha en fin helg!
   Kram

   Gilla

 6. Härligt att få följa med er båda på en promenad efter att själv precis kommit hem efter en timme utmed havet med Fanny. Regnet hängde i luften samtidigt som det blåste så det kändes lite småkallt. Kan inte släppa henne lös där men har ett åtta meter långt koppel och när hon springer försöker jag hänga med så gott det nu går. Finaste Olle njuter av att springa fritt medan du kollar in det där lilla som vi andra ”vanliga” oftast inte lägger märke till. 🙂 Jättefina bilder på dina små fynd!!
  Inte roligt att läsa att du har problem med vad som troligen är förmaksflimmer. Önskar dig allt väl Anki och hoppas på snar bättring, det är jobbigt att gå omkring och känna sig trött.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Åtta meter lina funkar ganska bra det också för att få motion – både för Fanny och dig! 🙂 Det ordnar sig nog med mig, men tröttheten är lite tråkig …
   Önskar dig en fin helg!

   Gilla

 7. Tråkigt med flimret och tröttheten men bra att det utreds. Tänker att tröttheten kan bero på nya medicinen, det kan ta tid innan kroppen vänjer sig. Jag vet ju inte vad du har fått, men till exempel betablockare har den effekten, den saktar ju av pulsen.

  Bilden på Olle som bergsget gillar jag mycket. Och vilken helvacker lavsten, så fina närbilder. Där kan man nog ligga länge på knä och beundra och fota.

  Gillad av 1 person

  1. En av medicinerna kan ev. orsaka trötthet, så den dosen har sänkts till hälften … får väl avvakta lite och se vad doktorn säger … tack för din omtanke.
   Olle är en glädjespridare och han älskar att klättra 🙂
   Just den stenen fastnar jag för varje gång … tack för dina ord – kul att du tycker om mina bilder 🙂

   Gilla

 8. Skönt att ha sällskap av Olle och skingra tankarna för en stund. Hoppas att du får bra besked och att tröttheten ger vika. Varma kramar

  Gillad av 1 person

 9. Huvva för hjärtproblem och flimmer 😦 ogillas verkligen, jag hoppas det ordnar sig till det bästa ❤

  Skönt med en promenad i bästa sällskapet, att få något annat att tänka på och dessutom söka efter det småttiga är ju inte dumt.

  Gillad av 1 person

 10. Fina Olle igen! Tänk att ha en sån energi som aldrig tar slut!
  Men vad trist att du inte mår bra. Jag hoppas verkligen att du får snabb hjälp som fungerar så att du får tillbaka din ork och energi.
  Önskar dig en fin helg.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, han har energi så det räcker 🙂
   Tack för omtanken … jag mår inte dåligt, men tröttheten är trist.
   Ha en fin helg du också!

   Gilla

 11. Så trist med ditt hjärta men fint att du varit på undersökning. Håller tummarna för att du kan få bra hjälp snart. För med hjärtbesvär försvinner ju mycket av den ork man vanligtvis har.
  Förstår att Olle och du fick en skön promenad och fint att det är barmark och en del plusgrader.
  Vackra bilder som andas vår. Så skönt.
  Önskar dig nu en fin och vilsam helg.
  Många tankar till dig.
  kram!

  Gillad av 1 person

 12. Ni har alltid så kul du och Olle. Perfekt att han kan skutta omkring och lega bergsget medan du kryper runt och undersöker spännande små saker i naturen 😀
  Men vad tråkigt att du inte mår bra. Jag har dålig koll på olika hjärtdiagnoser och vet inte hur allvarligt blåsljud kan vara. Men oavsett risker så är det naturligtvis en oro att något är fel på hjärtat. Jag hoppas att de har ordentlig koll på dig och att du de får dig att känna dig trygg ❤
  Stor kram.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … ja, vi har det trevligt tillsammans och han har en del upptåg som utförs med stor energi 🙂
   Jag mår inte alls dåligt egentligen, men tröttheten är jobbig. Jag har inget blåsljud, utan förmaksflimmer … nu är känner jag inte av det efter medicinering, men som sagt tröttheten finns, men kanske är det övergående … kanske en biverkning från någon av medicinerna.
   Tack för omtanken!
   Ha en fin helg!
   Kram

   Gillad av 1 person

 13. Men det var inte roligt att höra Anki! vi har ju bara ett hjärta och det måste bara fungera som det ska. Du har inte fått läkarutlåtande efter ultraljudet ännu? Och medicinering? De flesta mediciner har tyvärr just den biverkan att man blir trött, och det är inte roligt alls, för man jämför ju med vad man orkat med förut. Men det är ju bättre än att ha andra jobbiga biverkningar…och kanske är det så att det uppträder mest i början. Hoppas verkligen att glada pigga Anki snart är tillbaka något omskakad men oskadd! Varma kramar

  Gillad av 1 person

  1. Jag mår bra i övrigt och känner inte av flimret … men tröttheten är lite trist. Förhoppningsvis är den övergående. Det ordnar sig säkert!
   Tack för omtanken Paula!
   Kram

   Gillad av 1 person

 14. Som vanligt helt underbara bilder både av Olle och dina ”småttingar”.
  Förmaksflimmer verkar nästan ha blivit en folksjukdom… Min man har också haft det i cirka 6 år, men mår toppen nu. Han äter en relativ ny medicin som heter Eliquis och besvären – han hade dubbelslag – har nästan försvunnit helt. Ingen trötthet som biverkning heller. Så jag hoppas innerligt att du får samma medicin. Förut var det ju Waran som gällde. Skitjobbigt att gå till läkaren varannan vecka för mätning av P-värdet. Nu kontrolleras han bara en gång per år. Så be om just Eliquis.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har ätit Eliquis nu i tre veckor och har även en medicin mot den ojämna pulsen … så jag mår bra, men tröttheten är tråkig. Förhoppningsvis är den övergående.
   Tack För omtanken BP!

   Gilla

 15. Alltså Olle kan vem som helst få på glada tankar. Det behövs, för här finns ingen blå himmel. Jättefina bilder på honom igen och allt smått du hittade gillar jag skarpt.
  Kollar din medicins biverkningar som kanske ge dig tröttheten. De ska man alltid läsa noga. Hoppas det ordnar sig och du får hjälp. Ha det so gott det går!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, Olle är helt klart en humörhöjare med en energi och livsglädje som smittar 🙂
   Jag har läst att den ena av mina mediciner kan ge trötthet … den dosen har nu halverats av doktorn … så nu hoppas jag på förbättring.
   Tack för omtanken!

   Gillad av 1 person

 16. Tänk så härligt att få trampa på jord utan snö. Här blir det bara mer och mer snö och jag blir mer och mer missmodig. Hoppas att du blir bättre när du fått medicin och kan känna dig pigg på dina skogspromenader. Kram till dig

  Gillad av 1 person

 17. Vilket härligt besök du fick och en lika härlig promenad blev det. Den sista bilden tycker jag är alldeles fantastiskt vacker!

  Jobbigt med hjärtat men det är i alla fall bra att du blir undersökt och kan få rätt medicin. Man vill ju känna sig pigg och må bra!

  Kram och ha en härlig lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Alltid trevligt med Olle-besök 🙂
   Roligt att du gillar bilden!
   Tröttheten är jobbig, men idag känner jag mig plötsligt lite piggare 🙂
   Ha en fin kväll!
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.