Tisdag igen …

… och fastän fastan är inledd sedan en vecka i morgon, så väljer jag ändå att visa semlor idag. 🙂

Kanske minns ni att jag skrev om svampsemlor då för en vecka sen …  och så här blev de.

I helgen som gick gjorde jag var sin åt Lasse och mig och de blev fantastiskt goda!

40 reaktioner till “Tisdag igen …

  1. Så häftiga de ser ut! Använd du vanlig semmelbulle eller någon typ av fralla?
    Skulle jag försök mig på att göra en sån anrättning får jag givetvis köpa svamp i affären, men det går väl bra det med.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    Gillad av 1 person

  2. Alltså, här sitter jag med en slät te och försöker samla ihop mig till att skriva faktablad om olika grönsaker. Tyvärr måste jag säga att det här inlägget inte var till nån hjälp. Teet måste nu få sällskap.
    Kram
    /Anette

    Gillad av 1 person

    1. Haha … jag är ju inte till någon hjälp alls alltså … hoppas du hittade något gott att äta till din kopp te!
      Kram

      Gilla

  3. Åh! Jag är inte så förtjust i semlor, men dom DÄR såg fantastiskt goda ut! Nu fick jag drägel i tangentbordet igen…
    En liten undran bara… Är du möjligen ”lite” svampfixerad? 😉 😀

    Gillad av 1 person

    1. Haha … nu förstår jag verkligen inte vad du menar! svampfixerad … jag? Jo – så illa är det nog – jag är en svampnörd! 😁🍄

      Gilla

  4. Nu blir jag sugen igen. Gjorde en i helgen och den var fantastisk god. Glömde ta bild men det blir nästa gång.
    Ha en fortsatt trevlig tisdag.

    Gillad av 1 person

  5. De ser väldigt goda ut! Nu är jag en av dessa konstiga människor som inte äter svamp. Däremot älskar jag svampmjöl i såser och dylikt.
    Jag har inga problem alls att förstå svampälskarnas längtan efter en svampsemla 😀

    Gillad av 1 person

    1. Äsch … alla kan ju inte tycka lika! Svampmjöl använder jag ofta i mina såser – tyvärr är det snart slut, så sen får jag göra ett val. Antingen använda den torkade svampen som vanligt … eller göra mer svampmjöl … 🙂🍄

      Gillad av 1 person

  6. Haha, svampsemlor är nog de första jag gärna skulle smaka, de traditionella låter jag allt bli! Fast, i Finland är ju semla en småfranska, så där har du lyckats bra som fyllt just en sådan. När jag flyttat till Sverige frågade jag en gång i en butik efter semlor, det var mitt i sommaren och expediten i butiken såg ut som om jag varit en ufo! Inte så lätt alla gånger…Fastlagsbulle kallar vi semlor i finland. Såg ett foto förresten på pizzerians semla, dom hade gjort en variant av kebab-semla. Där har du något att tävla mot

    Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.