Fortfarande tisdag …

… och eftersom det är just tisdag så var jag in till samhället och handlade idag   5% rabatt är ju ändå 5%! 🙂

Åkte över till Ön i hopp om att se lite fåglar … men där bedrog jag mig – bara ett par änder, långt långt bort … dessutom omöjliga  att fota i motljuset av den starkt skinande solen.

Här är ändå några bilder med vårkänsla 🙂

Hemma igen …

Nu sägs det att det är mer snö på gång … hoppas det blir som så ofta annars – hoppas att SMHI har fel!

42 reaktioner till “Fortfarande tisdag …

  1. Det är kallt! hoppas på bättre väder, men nu på onsdagsmorgonen är det +1 och ösregn! Inte skönt alls!

   Gilla

 1. Du har, som vanligt fina bilder. Hos mig känns det inte, som om SMHI skulle få fel, de har vädervarnat för snöfall imorgon, och molnen, som tornar upp verkar vara riktigt tunga.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Tack Svante! Nu är det en ny dag och regnet öser ner! Bara +1, så det kanske blir snö av det hela … eller i alla fall halt på vägarna.

   Gilla

   1. Ja du behöver inte skotta regnet. Här har snödjupet redan blivit vad SMHI förutspådde för hela dygnet 12 mm, och det vräker ner fortfarande.
    Svante

    Gilla

 2. Fina bilder.
  Vårvinter ser olika ut beroende på vars vi i vårt avlånga land bor.
  Härliga dagar med sol och blå himmel.
  Det sägs att vintern återkommer i form av snö och kyla… för tillfället har vi minus 2 så nån kyla märks icke av än.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Åsa! Nu har det hunnit bli onsdag och det regnar! +1 bara, så det kan bli snö av det … och det vill jag inte ha!

   Gilla

 3. Det ser lite vintrigt ut hos dig, för jag tycker att det ser ut som om det ännu ligger lite is kvar i strömfåran, men våren finns ju är med krokus och vintergäck.
  Här har vi ingen ICA-butik nu, men förr fick man 5% rabatt där också på tisdagarna.
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 4. Det blir nog inte så mycket mer vinter nu även om det väntas komma några snöflingor framöver. Det är klar vårkänsla och jag tror inte att våren går att hejda nu 😀 Vilka härliga bilder!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! Nu på onsdagsmorgonen ösregnar det och blåser riktigt kallt! Bara en plusgrad, så det finns nog risk för snö! Brrrr ….!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Så vackra vårbilder du har tagit 🙂 Så vackert när man ser det där lilla isiga kvar i sjön.
  Verkar som om våren enligt SMHI ska komma av sig i några dagar.
  Jag var ute och gick en runda idag, då kom det ett helt gäng tranor flygande. (Ska ju till Hornborgarsjön) Då är det vår på riktigt tycker jag. Har också hört lärkan, ringduvorna har börjat kuttra , talgoxen kvittrar titit ut och staren kom för två dagar sedan, som brukar bygga bo i ett av våra träd. (Tyvärr brukar skatorna ta ungarna när de flyger ut från boet.) Våren är underbar 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Christina! Det var en ljuvlig dag igår, men kall! Visst är våren på gång, men nu på morgonen är det inget vidare väder – regn, blåst och bara en ynka plusgrad.

   Gillad av 1 person

 6. Wow vad långt våren har kommit hos dig.
  Idag kändes det som en liten aning om att våren är på gång här. Skygglappar för både ögon och öron vid väderleksrapport. Ärligt talat……så sägs det att det ska bli mera snö samt kallt med halka. Har inte hittat mina icebugs ännu. Om jag hittar dom kanske vi slipper det där vädret. Ska jobba på det i morgon!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Leta genast upp dina icebugs! Vintern verkar vara på återtåg och det lär nog inte hjälpa att blunda för den!
   Nu … onsdag morgon är det bara en plusgrad, ösregn och hårda vindar! Inte det minsta vårlikt!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Härliga bilder som verkligen ger mig vårkänslor. All snö är borta,dessutom berättar dina bilder som tur är inte att det var minusgrader idag. Snö igen, okej då, då fortsätter jojo-vintern alltså. Suck, men som du säger, vi hoppas väl att SMHI har fel.

  Gillad av 1 person

 8. Ja usch ja, såg väderprognosen men väljer att tro att jag inte sett den 🙂 Tur jag kan vila ögonen på dina riktigt härliga vårbilder (med eller utan änder) i stället!

  Gillad av 1 person

 9. Så vackert vårliga/vårvintriga foton! På de nedre ser våren ut att ha hunnit långt, men isen visar att det är kallt. Väldigt fina ”vattenfärger”, det kanske är isen som gör det.

  Gillad av 1 person

 10. så underbart med krokusarna. Undrar om jag kunde peta ner några lökar här hos mig? Ska dom vara i söderläge, då blir det precis vid husknuten, på baksidan är det väl för skuggigt. Mycket vårkänslor i dina foton, kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet inte hur härdiga de är, men det finns ju flera olika … testa att sätta dem i söderläge, nära husväggen … kan nog funka 🙂
   Tack Paula!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Vilka underbara bilder! Härligt med våren 🙂 Håller tummarna att vädergubbarna har fel om det där med snön… (När det blir rätt så är det säkert vädergummor i farten 😉 )

  Gillad av 1 person

Kommentarsfältet är stängt.