Slaskande och braskande …

…  och så slaskande igen.  Nu känns det som att vi haft mer än nog av vintern – längtar efter vår!

Nu är det trots allt bara februari, så vi får väl vänta lite till  …

… men drömma och längta kan vi ju göra – ja, vi som fått nog av vintern 🙂

52 reaktioner till “Slaskande och braskande …

 1. Dina översta bilder ger hopp! Det är inte så långt kvar. Idag 4,3 grader blåser och regnar något. Tar bra på snön iallafall, hoppas det inte kommer mer!
  Sa just till pojkarna igår att nu dröjer det ganska länge tills vi ses, de är i fjällen på sportlovet, jag är nyopererad veckan efter osv. Den store blev bekymrad, det lät länge… Han är ju snart 10, så han tänker mer på sådant. Men så sa jag: Då är det kanske nästan vår när vi ses, skönare ute och vi kan kanske gå ner och titta på stranden eller något?
  Rätt skön tanke, för vi lär vara framme i månadsskiftet då iaf och det kan ju vara behagligt. Eller inte 😉 Det återstår att se!

  Gillad av 1 person

 2. Så vackra bilder du bjuder på och vårlika med vår i antågande. Men, jag som tycker bra om vintern gillar den nedersta vinterbilden bäst.
  Det är ju detta med halkan som kan ställa till dig, men annars, härligt. Jag verkar tyvärr vara rätt så ensam om detta. Min mysing, han vill ha vår nu omgående, men jag tror, tyvärr för de som längtar efter våren, att den dröjer länge än.
  Trevlig helg.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 3. Ja, slaskvinter kan vi vara utan! Då blir längtan efter vår stor! Underbara bilder Anki! 🙂 Men i nästa vecka ska det bli kallare och soligare här på västkusten. Det får vi hoppas på eller jag tror det när jag ser det! 😉
  Helgkram Gunilla

  Gillad av 1 person

 4. 3 grader här också. Snorhalt med smält snö ovanpå isen på trottoarerna.
  Kommande vecka ska det bli kallt igen och då förvandlas den smälta snön till is = ett ännu tjockare istäcke på trottoarerna. Vi får väl se – kanske det äntligen blir av att gå in i skoaffären och köpa min icebugs till slut!!
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Väldigt vackra vårbilder av olika slag, men det är som du skriver, det är bara februari än, en vintermånad. Kollar i mina bilder och ser att hela mars förra året var snörik. Vårvintern är den bästa tiden, tycker jag, med sol på snö men jag förstår dem som vill bli av med snön snabbt. Du får tänka att mycket snö ger välbehövligt vatten. Pigg vinterbild!

  Gillad av 1 person

 6. Vilken kontrast det var när man hade skrollat ända ner på sidan. Ja tack, vintern får gärna dra vidare. Slask är bara förnamnet på det som finns här. Inte ens min hund vill gå där ute. Men, men… allt har sin tid och snart är det över (hoppas jag).

  Gillad av 1 person

 7. Och då blir jag väl kärringen mot strömmen, jag är så nöjd med vintervädret när vi äntligen fått ordentligt med snö. Visst, nu är det varmgrader igen så det blev både halt och slaskigt men mig gör det inget om vi får mera snö, alla bidrag till grundvattnet tas tacksamt emot.
  Trevlig helg Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Du har såå rätt Gunilla! Jag vet att man ska vara glad över att vi nu har vinter! Jag föredrar svala regniga somrar … det är också bra för grundvattnet.
   Ha en fin helg du också!

   Gilla

 8. Jag vill också bli av med snön nu. Idag var det värre än vanligt i Stockholm och kragstövlar och galonisar hade behövts när jag gick ut. Man fick vada fram på sina ställen och under var det is. Men hem kom jag och oskadd.
  Njuter av dina vackra vårbilder och låtsas att vintern är slut.
  kram!

  Gillad av 1 person

 9. När vintern är som nu vill jag också hellre ha vår. Men det lär nog vara slaskigt och lerigt ett tag till. Kanske blir det lite mer snö och kyla några dagar också. Enligt mig är det bäst när vintern är kvar tills solen börjar värma ordentligt. Då torkar allt upp fort och lerperioden blir kortare.
  Härliga vårbilder. Det vore inte helt fel att hitta några små blommor ute snart 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det kommer snart ny vit snö … och ny kyla … håll ut bara!
   Tack Ingrid … det dröjer nog med blommor, så det är bra man har sina bildarkiv.
   Kram

   Gilla

   1. Något annat val har vi inte förmodar jag – eller jo, jag har ju valt att åka iväg, det är ju ett sätt. Och nog hade jag överlevt ändå, det är jag ganska säker på 🙂

    Gillad av 1 person

 10. Fick nästan vårkänslor idag, när det var 6,5 plusgrader och 10 minuters sol. Sedan började det regna. Smågatorna som har varit oplogade såg ut som bruna sjöar med ”isöar” i. Suck. Vill också har vår nu. Kom ihåg att våren inte började förrän den 5 maj ifjol, men vår och sommar höll i sig till oktober…

  Gilla

 11. Slaskigt var ordet för dagen. Fördel: Nästan helt is- och snöfria trottoarer i Jönköping idag. Men snövallar finns kvar så det kommer att vara blött än ett tag om tövädret fortsätter. Vi får nog räkna med att ”päågas” litet till innan vi får känna de riktiga vårkänslorna.

  Gillad av 1 person

 12. Även jag börjar sakna lite färg i tillvaron, så tack för det! Jag ser inte fram emot helgens snö/regnblask, men jag har ju inget att välja på. Jag är fortfarande glad i vintern, i minst några veckor till, sportlov i tre veckor o sen ska ju Vasaloppet gå. Sen får våren komma! Ska bli spännande o se om jag kan ta mig fram torrskodd nu när jag bor ”mitt i byn”. Kram och trevlig helg

  Gillad av 1 person

 13. nä nu kan jag inte trycka på gilla-knappen! Så tråkigt att du inte mår bra! Och gnäller gör vi alla, inte minst jag! Man spricker ju om man inte ventilerar…Men jag hoppas du söker hjälp om du inte snart mår bättre! Bamsekram

  Gillad av 1 person

 14. Underbara bilder Anki! Nu blir längtan till våren ännu större 😀 Jag behöver skotta taken i dag 😦 Mycket snö och nu regn på detta, så allt blir så himla tungt. Jag tyckte att denna vinter var lugn mot för förra året…men en meter snö på taken nu med pust 😉

  Gilla

 15. Nu börjar man bli less. Här i Jämtland är det antingen nästan 30 grader kallt eller snöar som sjutton och det har det gjort nu i dagar och dagar och nätter och vi skottar och skottar och fryser och jag tycker att vintern varit ovanligt lång och solfattig. jag ska iväg på kalas men vet inte om jag kommer iväg för all snö som vräkt ner. Nu är jag skitless

  Gillad av 1 person

 16. Vi brukar ha snö, vinter fram till påsk… vissa år när Elin fyller år (24 april) har vi haft full vinter.
  För tillfället eller rättare sagt i fredags var det officiella snödjupet 70 cm, det har snöat hela helgen så även om det är kall luftig snö så har det väl kommit typ 1dm till.
  Tror det är skillnad på vinter och vinter… Norrlands vinter är mer acceptabel.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.