Sixten …

… ja, vår katt alltså – eller om det är tvärtom för han låter sig inte ägas. Första gången vi såg honom var på julafton 2007.

Det här är en av de första bilderna på honom och är tagen på senvintern 2008.

En mycket skygg katt …

Efter att ha varit försvunnen i tre, fyra månader under sommaren blev vi förvånade när han dök upp igen  på hösten.

Den här bilden är från julen 2008.

Sixtens ”vintertält” … här var det i alla fall bättre än i torpargrunden under huset.

Det dröjde ända fram till hösten 2009 innan han vågade komma in … och då först ett par månader efter att vi blev hundlösa. Fortfarande enormt skygg … och det är han fortfarande. Bara jag kan klappa honom utomhus, men inne ligger han helst i Lasses knä eller i soffan.

Sixten i soffhörnet … en ganska nytagen bild …

Fina Sixten … en riktig fegis, men duktig på att hålla huset musfritt!

Han kommer och går som han vill … och bestämmer det mesta här hemma 🙂

Under alla år så brukar han ge sig av på en vandringsrunda och är ofta försvunnen från några veckor till några månader under sommarhalvåret och vi har ingen aning om var han är – han är som bortblåst. Trots att han hittills alltid kommit tillbaka så är vi förstås oroliga … tänk om han kunde berätta …

40 reaktioner till “Sixten …

 1. Ja katter är egensinniga. Vi var ju och skulle mata Yngsta i förrgår. Han var ute och har maten ute. Han syntes inte till. Så inte heller idag när Svärmor var där. Han har väl letat upp nåt varmare ställe och dyker upp när de kommit hem igen.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, en katt äger man nog inte i första taget. De bestämmer själva i mångt och mycket. Ja, tänk om Sixten kunnat berätta om sina äventyr. Men kanske lika bra att ni inte vet. Fantastiskt att han också hottar tillbaka till er.
  Bilden på Sixten i soffan är så härlig. Han ser verkligen ut att trivas.
  kram!

  Gilla

 3. Ja, tänk! Han valde alltså er och inte tvärtom. Man kan ju undra hur gammal han är, till exempel. Ni har alltså haft honom i drygt 11 år. Rolig bild där han vältrar sig avslappnat på soffan och de andra bilderna visar bra hur skygg han är. Påminner om ett av våra barnbarn när hon var liten… och hon påminde om blyga mormor.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, han valde oss … och han väntade på att kunna flytta in 🙂 Han var en ung vuxen kastrerad katt, så han bör ju ha varit någonstans mellan ½ och 1 år när han dök upp här.
   Haha … blyga mormor – är det du det? 🙂

   Gilla

   1. Om du visste hur blyg jag var. Jag kastade mig ner på marken om någon tittade på mig, med händerna för ansiktet och sa: ”Gå bort!” Det spelade ingen roll om det så var en vattenpöl där.

    Gillad av 1 person

   2. Han är inte så blyg annars, det är bara fotograferingen han inte gillar. Men storasyster, sommarflickan har varit enormt blyg, så visst är de ärftligt.

    Gillad av 1 person

 4. Vilken härlig historia och så fina bilder på Sixten! Verkar vara en äventyrlig liten katt som inte riktigt kan bestämma sig var han egentligen hör hemma.

  Tack snälla Anki för att du valde att följa även mina 365 Foton. Blev jätteglad men förväntar mig självklart inte att du ska kommentera mina inlägg både här och där. Roligt ändå när kikar in ibland. Nu skiner solen och jag ska gå en långpromenad med Fanny 🐾🐾 🐕 💖 Önskar dig en fin fortsatt torsdag från Malta.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Jag tror han vet var han hör hemma, men har ett behov att vandra ibland 🙂
   Upptäckte igår att du är med i ”365 foton … ” Klart jag vill följa dig där också, men kanske skriver jag inte så många kommentarer … vi får se … Funderade ett tag på att gå med igen nu när jag inte varit med på ett par år, men kände att de tre åren jag genomförde får räcka så länge.
   Ha en fin kväll och en bra fredag!

   Gilla

 5. Ja, fina ”Sixtenbilder!” Ja, man kan ju undra vad han gör på sina längre utflykter? 🙂 Kanske han har en flickvän som han längtar efter och vill hälsa på. Eller så är kanske som så att det är en ”frihetsbehövande katt”, som har behovet att ge sig ut på vandring ibland, men för övrigt trivs i ert sällskap i hemmets trygga vrå. Katter är som vi individer. Ingen vet ju hur hans liv var förrän han hittade till er.
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

 6. Han är så stor och fin! Visst är det oroligt när de går på turné och sen kommer de hem som om ingenting har hänt. Ibland önskar jag att det fanns små små GPS:er som var integrerat i chipet, så man sig var de var. Så klart en omöjlighet och katten skulle bli berövas sin frihet, men man kan oroa ihjäl sig. I soffan känner han sig trygg, härlig stil. I nästa liv ska jag bli katt och bo hos någon snäll…..

  Gillad av 1 person

 7. Sixtens beteende påminner om Emmas Tramse, fast den katten vill inte ens bli klappad. Men han gillar maten han får. Är ingen kattmänniska, men har förstått att katter gillar sin frihet och älskar ge sig ut på äventyr.
  Bilden på Sixten i soffhörnet är härlig:-)

  Gillad av 1 person

 8. Där i soffan känner han sig väldigt trygg. Annars skulle han inte visa magen. Mysigt! Man kan bara acceptera hans sätt att leva. Härligt att han alltid kommer tillbaka men förstår er oro när han försvinner igen.

  Gilla

 9. Katter är sina egna på något vis men visst undrar man vart de tar vägen när de ger sig iväg. Har inte haft någon ”vandrare” men det kan nog bero på att jag oftast fått katterna som små. De vet att oroa en i alla fall 🙂

  Gillad av 1 person

 10. Det är en riktigt fin historia om den skygga Sixten som hittar och adopterar sin familj 🙂 Han hittade trygghet hos er och fick ett kärleksfullt hem. Tänk om ni kunde följa honom på hans sommarvandringar. Vad kul det vore att få se vart han tar vägen. Han kanske har en sommarfamilj eller så gillar han bara att ströva omkring under de varmare månaderna. Spännande att fantisera om 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Undrar hur gammal han är den gode Sixten? Min Torsten är ju keligaste katten, men, rör honom på fel ställe så åker klorna fram. Min finska kompis på besök blev så försjust i honom men tog det väldigt varligt. Tänk att katten alltid är den som bestämmer i huset? Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.