Lite småkyligt …

… var det igår när vi gick den första promenaden, Olle och jag. -12 grader … inte så farligt kan tyckas av den som bor norrut i vårt avlånga land, men jo, det är alldeles för kallt för en som är född och uppvuxen i den södra delen och mycket för kallt om man är en whippet! Vi tog vägen genom skogen …

… stannade och hälsade på hästarna … de är så roliga!  När jag går ensam tittar de bara på mig, men är Olle med då kommer de småtravande fram och vill hälsa. Ja, inte på mig då, utan på Olle 🙂 Fortsatte förbi brevlådan och hämtade tidningen och stannade sen och hälsade på några av fårskallarna.

Olle tog sig ett par rejäla löparrundor innan vi gick hem till stugvärmen 🙂

Sen slappade vi mest …

… slappade och eldade, varvade med ett par kortare ”kiss- rundor”  och lite lek … en riktigt bra dag blev det.

Som sagt – en lite kylig, men vacker vinterdag 🙂

Idag är det redan fredag igen! Var tog den här veckan vägen?

 

 

41 reaktioner på ”Lite småkyligt …

 1. Härliga foton – Olle i fart gillar jag verkligen liksom frosten på eltråden!
  Tiden, den verkar bara gå fortare och fortare! Undrar just vart den tar vägen 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Vilket energiknippe han är och sen så gott att få vila upp sig. Nä, vintern kunde vara över nu, inget kul alls. Lite mildare idag, men nu räcker det. Ja vart tar veckorna vägen….har varit mycket jobb efter ledigheten och nu är det snart dags att åka mot jobbet =) Ha en bra fredag du också, så får vi räkna fåglar om de vågar sig fram. Tycker alltid att det minskar med besök då det är räkning. Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Full fart ute – men så lugn inomhus … ligger helst under en filt och myser 🙂
   Visst är det konstigt det här med fåglarna – har haft massor med olika tills för bara några dagar sen, men nu är det bara de gamla vanliga 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Även -1 kan vara fruktansvärt kallt här söderöver! Helst om det är gråväder och lite blåsigt. Men ert väder ser trevligare ut, även om -12 är alldeles för kallt för både människa och hund!

  Gillad av 1 person

 4. Vilka härliga vinterbilder från dagen tillsammans med Olle!

  Gradantalet säger inte alltid så mycket tycker jag. -10, vindstilla och strålande sol kan kännas mycket varnare än +2 och hårda vindar samt en fuktig luft.

  Kram och ha en härlig fredag!

  Gillad av 1 person

 5. Olle i filten är så söt och vackra vinter bilder. Här snöar det lite men vindstilla och -6 så vi har varit på långpromenad. Sitter och tittar ut på alla småfåglarna som besöker mej idag. Blir lite räkning under helgen.
  Kram från oss

  Gillad av 1 person

 6. Tack för den fina och ”luftiga” promenaden. Vackra bilder! Och Olle ser ut att trivas så bra.Roligt med så mycket djur i närheten dör de livar alltid upp tillvaron. Kul med fågeldansen, Säkert hade även fåglarna roligt.
  Önskar dig en fin fredag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 7. Dagarna rusar så fort, så jag är nästan inne på att det är lördag idag! Det är väl för att jag förbereder mig för fest imorgon 😀
  Fina vinterbilder och en glad hund är inte fel!
  Fredagskram!

  Gillad av 1 person

 8. Håller helt med dig, 12 minusgrader är lika med vårvärme i Norrland, medan vi ”här nere” fryser häcken av oss. Å jag menar vi kan ju inte ta några rejäla löprundor som Olle för att få upp värmen heller. Vi har ju lårbenshalsar att tänka på;-)

  Gillad av 1 person

 9. Olle är klok. Några ordentliga löparrundor värmer också 🙂 Gillar sista bilden mycket. Älskar dessa fjäderliknande rimfrostskapelser. Minus 10 grader har vi här. Där går gränsen för vad jag tål.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är allt skönast inne just nu. 🙂
   Tack Kristallina – visst är de vackra, ”frostfjädrarna” – de här är de första jag såg den här vintern 🙂

   Gillad av 1 person

 10. Haha, alla gillar väl Olle och blickarna följer den stiliga och spännande vovven 😀 Kul att han och hästarna kommer så väl överens.
  Härliga frostbilder. Det blir så vackert så fort det blir lite frost. Jättefint fotat!
  Jag har nog vant mig vid värmen här nere och t o m jag tycker att det låter lite kallt med -12 grader. Hur ska det gå när jag kommer uppåt igen 😉 Nåja, jag kan väl vänja mig igen. Men jag måste nog köpa mig ett par täckbyxor 😀
  Kram

  Gilla

 11. Aj då, är du inte värd att hälsa på, enligt hästarna? Men Olle han charmar han… Som det kan bli.

  Olle gör att ni kommer ut och det ser riktigt trevligt ut på bilderna! Vackert med snö, men jag instämmer i din inställning till det vita.

  Gillad av 1 person

 12. Vackra vinterbilder och fina hästar! Alla wordpress-bloggar ser plötsligt konstiga ut på min dator, och det är svårt att hitta var jag ska kommentera … Vet du vad som hänt, eller är det min dator?

  Gillad av 1 person

 13. Vädret ser strålande härligt ut på dina bilder med frost på stängslet, gnistrande snö och soldis. Men förstår att det kändes ganska kallt med många minusgrader. Roligt med Olle och hästarna! Jag tog mig ut till vårt 4 H igår och kände mig lite ledsen över att jag är så oföretagsam, har inte varit där på alla år, barn och barnbarn åker ju dit med dagis och skola. Men hästarna där påminde mig om att du har såna nästgårds. Jättefin vinterbildserie!

  Gillad av 1 person

  1. Visst var det en fin förmiddag och jag får väl vara hyfsat nöjd med bilderna 🙂 Tack så mycket! Jag är jätteglad att jag har hästarna här i min närhet och att jag kan hälsa på dem varje dag 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.