Några dörrar …

Ni som följt mig genom åren minns kanske att jag gillar att fota dörrar – och det finns massor med bilder i mina arkiv. Tyvärr har jag dålig ordning på mig och jag behöver verkligen bli bättre på att skriva vad som finns i mapparna … det är tidsödande att leta!

Nåja, här kommer i alla fall en del av alla dörrar – en del fina, en del fula och en del som man önskar man hade nyckeln till 🙂

Fler dörrar finns som sagt på lager … liksom diverse portar och grindar – det gäller bara att hitta dem.

Ett bra tidsfördriv så här mitt i vintern, men idag är Olle här och förgyller tillvaron 🙂

En onödigt kall morgon tycker Olle – just nu -12 grader …

Skönt med en fåtölj framför spisen 🙂

52 reaktioner till “Några dörrar …

 1. Så fina! Är som du, gillar dörrar, fönster och grindar. Men jag är dålig både på att fota och hålla ordning i mapparna. Iskallt ute och dimma i Norrköping och glashalt. Hörde räddningstjänst när jag parkerat på jobbet strax innan halv åtta. Ha en bra Olledag!

  Gillad av 1 person

  1. Dörrar är liksom fönster trevliga att fota – att alltid ha koll på att märka sina mappar är svårare. Tack … vi har gjort en ganska kall promenad och snart ska vi ta en till 🙂 Känns skönt att slippa åka bil idag om det är halt.

   Gilla

 2. Dörrar, så vackra! Jag gillar sådana också, fönster, grindar, staket, allt som ger en fin känsla av hantverk som någon har gjort någon gång. Välkomnande ska det kännas och så känns det på dina foton idag. Att sitta bredvid Olle framför brasan skulle också vara fint. 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Så många olika dörrar och så vackra. En del riktiga konstverk. En del har nötts av tidens tand, men är ändå så fina.
  I mjuka fåtöljen framför brasan, där skulle jag också vilja sitta. Olle har valt rätt.
  Kram och ha en finfin torsdagskväll.

  Gillad av 1 person

 4. En underbar dörrfotoserie! Mariefred har jag anknytning till eftersom svärföräldrarna hade torp där i 18 år, men på den tiden fotade jag inte på det viset. Hudiksvallsdörren är också speciell, där bodde min föräldrar sen de flyttat ner från Kiruna, men ute på landet. Inspireras av dina foton att göra en dörr-/fönsterfotorunda.

  Gillad av 1 person

 5. Vilken fantastiskt samling av dörrar av olika slag! Många vackra, vissa stilfulla, andra har blivit lite skamfilade under åren som gått. Figeholm tycker jag är riktigt charmig.
  En onödigt kall och regnig dag här på Malta tycker både Fanny och jag. Visserligen 10+ till skillnad mot -12. Då är det skönast att stanna inne i stugvärmen.

  Gillad av 1 person

 6. Så fina dörrar och verkligen personliga. En del mer slitna än andra. Och man undrar vad de skulle kunna berätta om så varit möjligt. Var och en har säkert sin historia.
  Hoppas du och olle får en fin dag och att det kanske blir lite varmare.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 7. Sån tur att Olle kan kura ner sig i filten framför spisen 🙂
  Vilka vackra dörrar du ”fyndat”, jag tänker vilka historier som döljer sig bakom dem – de har nog ”sett” en hel del!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de fina, mina dörrar – så roligt att fota dem 🙂
   Minton är väl rustad för vintern – det är inte Olle, så här blir det lite kortare rundor just nu 🙂
   Ha en fin fredag!

   Gilla

 8. Inga fula dörrar där inte. Även gamla, skamfilade dörrar är otroligt charmiga åtminstone att titta på och fota. Då har vi nåt gemensamt, nämligen det där med att arkivera foton. Men du verkar åtminstone ha en mapp som heter ”Dörrar”. Det är mera än vad jag åstadkommit;-)

  Gillad av 1 person

  1. Skulle absolut vara trevligt att åka dit, men jag får nog nöja mig med svenska dörrar. 🙂 Jag såg dina vackra dörrar dörrar därifrån – fantastiska allihop!
   Kram

   Gilla

 9. Det var en diger samling dörrar, de flesta väldigt fina 🙂 Du har säkert minst lika många till i dina gömmor. Det måste vara kul att leta eftersom du samtidigt hittar många andra roliga och fina minnen. Klart det tar tid och det är väl härligt att låta alla bilder ta massor av tid.
  Kram

  Gilla

  1. Jodå, jag har mååånga fler, både dörrar och fönster, men kan ju inte plåga mina stackars bloggvänner med allt 🙂
   Visst är det roligt att leta bland alla bilder, men som sagt tidsödande – man fastnar lätt 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Ja, du Anki! jag har också ett antal dörrar och fönster i mitt bildgalleri! Och jag kan nog många gånger tycka att en väderviten och sned dörr är minst lika vacker som den pampigaste entrédörr till en tjusig fastighet är! Allt har sin tjusning! Fint kollage du bjuder på!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

 11. Vet att du gillar att fota fönster också! Många fina dörrar har du fotat här. Men symboliserar dom mottagande. Alltså jag menar att de förmedlar ”välkommen, öppna mig och kliv in” eller förmedlar de ”fota mig gärna men kom inte närmare för jag är stängd”? Eller kanske det är olika med de olika dörrarna?
  Olle ser ut att trivas bra där på fotot. Med varm spis och varm filt!
  😊😀🤗

  Gillad av 1 person

  1. Olika dörrar förmedlar olika känslor – ja, för mig i alla fall – tyvärr ger inte en bild den känslan på riktigt, men att stå där i verkligheten då skickar de signaler 🙂
   Olle gillar när jag flyttar fram hans stol så han kan njuta av värmen från spisen 🙂

   Gillad av 1 person

   1. En gång då min familj åkte i bilen passerade vi ett gammalt torp med en blå dörr och jag blev som besatt av den blå dörren. Försökte övertala Mr X att vi skulle skaffa en sån dörr till någon av ingångarna i vårt hus, men han ansåg att den inte alls skulle passa vårt hus. Då ville jag att vi på tomten skulle bygga ett litet torp med en sån dörr. Han gick inte med på att bygga ett hus pga att jag vill ha en sån dörr. Så dumt han tänkte!!😀

    Gillad av 1 person

 12. Jättefina dörrar. Kul att se en från Karlskrona också. Nästan mina hemtrakter.
  Jag känner verkligen igen hur tidsödande det är att leta i arkivet när man inte skrivit vad som finns i mapparna. Jag gjorde inte heller det i början men har börjat med det nu och det är stor skillnad när man letar nu.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag har fler från Karlskrona, men de får kanske vara med en annan gång 🙂
   Jag har också bättrat mig, men de här fick jag leta länge efter 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.