Lördagspromenad …

Det fina vädret lockade till en långpromenad … många korpar i luften, så roliga att titta på, men svåra att fånga med kameran.

De har många olika läten och är riktiga luftakrobater 🙂

Den här fungerade nog som någon slags vakt … höll stenkoll på mig.

Gick genom skogen … ingen snö alls där.

Klicka gärna på bilderna för större format!

På hemväg passerar jag Grensholms herrgårds stora gropar i grustaget … där kastas de skjutna dovhjortarnas kroppar … såå äckligt, men bra matställe för bl. a. korparna.

Hemma igen efter en härlig promenad.

En del går ut med hunden …

… medan andra går ut med hästen …

 

57 reaktioner till “Lördagspromenad …

 1. Se där nyrastad häst 🙂
  Jaha du, du har hittat djurkyrkogården på riktigt. Fy så läskigt men kanske inte så dumt trots allt. Det gynnar förmodligen vissa andra djurarter.
  Korparna är lite roliga – larmet går verkligen när man kommer i skogen för det finns visst alltid en som vaktar och håller stenkoll på vad som händer i skogarna!

  Gillad av 1 person

  1. Ingen aning … men det är ju inte vanligt slaktavfall och det är väl så de gör jägarna – lämnar efter sig en del i skogen. I och för sig är det ju ett bra matställe för korp och räv. När det skjuts ett hundratal hjortar så är det väl bättre att göra så här än att låta dem ligga helt öppet .Jag har skickat förfrågan om det till kommunen två gånger, men aldrig fått svar.

   Gilla

 2. Fina bilder. Du har ju fin natur att vandra i, trots att du promenerade förbi Korparnas mat plats. Hos mig är allt vitt numera, men Korpar ses, och hörs varenda gång man är ute, men bilder på dem har jag inte lyckats få ännu. Blev tvungen att åka till Färila för att få några bilder med lite färg i idag.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Tack Svante! Korparna är så vaksamma så jag hade tur att den här satt stilla en kort stund 🙂
   Hann inte med några bloggbesök igår – kikar in till dig och alla andra idag istället 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Är riktigt glad att jag lyckades få en bild på korpen – de är så vaksamma.
   Kadavergroparna vet jag om och jag går den här ”rundan” ändå emellanåt, då det är en väldigt fin natur i övrigt – och om man har tur kan man få se lite levande hjortar också 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Då hade du ungefär samma väder som jag, fast du hittade korpar, vilket inte jag gjorde. Korparnas restaurang är verkligen äcklig. Tänker osökt på massgravar, och det är de ju faktiskt på sätt och vis. Ser ut som en toppen promenad annars:-)

  Gillad av 1 person

 4. Det var ju bra att en korp satt stilla och lät sig fotas, jättefin bild på den vaktande fågeln. Fina bilder i övrigt också från din sköna promenad men kadavergropen bläddrade jag snabbt förbi. Visst har en grön vinter sina fördelar. Det är lätt att ta sig fram och man kan göra diverse fynd. Jag skriver inte vad jag föredrar för det vet du så väl vid det här laget 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det hör inte till vanligheterna att korpen sitter kvar och låter sig fotograferas … de brukar flyga iväg i samma ögonblick som man lyfter kameran 🙂
   Jodå, jag vet … vår önskevinter ser väldigt olika ut 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Jag tycker också om Korpar de är så personliga, de tittar alltid på mig när de flyger över mig, de riktigt vrider på huvet för att följa mig med blicken. De är mysiga och de har så många roliga läten nu.
  Usch den där gropen skulle jag inte gå förbi, men korparna uppskattar det nog.
  Fina bilder som vanligt.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag gillar dem och liksom du upplever jag en slags kontakt med dem … men jag vet också att de kan vara ett problem för lammuppfödare. Tydligen inte överallt, men på en del platser verkar de ha lärt sig att nyfödda lamm är lätta byten.

   Gilla

   1. Ja det är sorgligt, men det gäller att skydda sina djur, det gäller väl när de är ganska nyfödda och då får väl mammor och lamm hålla sig inne eller inhägnade, som de gör för att skydda höns från Duvhöken..

    Gillad av 1 person

 6. Vilken skön promenad! Vackra bilder blev det också. Tackar för både dem och promenaden. Kul med korparna och mat får de ju. Men varför läggs dovhjortarnas kadaver här för så gör man ju inte med älgar som skjuts eller rådjur.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Alltid trevligt att ha dig med på mina promenader 🙂
   Det skjuts stora mängder hjort under vissa perioder … kanske hundratals inom några dagar, så jag tror det är därför.
   Kram

   Gilla

  1. Tack! Jag tror det beror på att man tidvis skjuter väldigt många dovhjortar och då kan inte resterna ligga kvar i skogen eller på fälten, men jag vet faktiskt inte …
   Ha en fin söndag du med!
   Kram

   Gilla

 7. Vilken underbar bild på korpen! Fin promenad under blå!! himmel. Har jag inte sett på länge. Får nog ändå försöka att ta en fotopromenad i dimman. Inspirationen har somnat helt efter flera veckor grått väder. Kadaverna var ingen rolig syn men där jag bodde förr gjorde jägarna detsamma.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Kristallina! Blev riktigt glad att jag lyckades med den bilden … de har en förmåga att lyfta så fort man bara höjer kameran lite 🙂
   Hoppas du får lite sol också snart!

   Gillad av 1 person

 8. Hej igen, fick lite svar på mina frågor när jag läste kommentarerna. Det såg lite läskigt ut med kadavren där. Men förklaringen kanske borde godtas. Så korpar kan ta nyfödda lamm? De är alltså rovfåglar, det visste jag inte! Ja naturen är både grym och vacker och alla ska ju överleva, på sätt eller annat. Kram

  Gillad av 1 person

 9. … och själv ska jag våga mig ut i stormen, med kompostpåsen som ständigt behöver bytas. Risk för att jag blåser över till dig. S läste igår för mig att det är tio mil till fastlandet. Du är kanske en av mina närmaste blogg-grannar.
  Den vaktkorpen lyckades du verkligen fånga bra på bild. 🙂
  Det blev många fina foton från den soliga lördagen. Du valde rätt helgdag för utomhusfotografering.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Om jag kunde flyga skulle jag komma på en fika … så där grannar emellan 🙂
   Tack Bosse … blev riktigt glad åt att jag lyckades få korpen på bild 🙂
   Kram

   Gilla

 10. Vilken härlig promenad! Vår- och friluftsglädje i bästa form.
  Kadavergrop var nytt för mig. Bra att de finns men….
  Nåväl, kanske slipper du fullt så många dovhjortar framöver då? 🙂

  Gillad av 1 person

 11. Grattis till fina korpbilden! Mig veterligen har jag inga korpar i min närhet, har aldrig fotat någon. Gropen med de grafiskt vackra djurskeletten skulle jag nog ha fastnat länge vid, om de inte luktar. På landet har vi en plats vid energiskogen som jag kallar för huvudskalleplatsen, där finns gamla älgskallar som numera är vackert vita. Jag har visat den för barnbarnen och de tycker att det är fantastiskt spännande. Senast sommarflickan (sjuåringen) och hon kom kånkande på benbitar och skallar rätt som det var, det var ju inte riktigt meningen, haha. Härliga bilder och kul med henne som rastar hästen!

  Gillad av 1 person

  1. Tack … jag är ganska nöjd med bilden. Vi har mycket korpar här, men de är så uppmärksamma och det är svårt att få en bild på dem.
   Det luktar inte … det stinker fruktansvärt! Stannar gärna vid vita, rena och fina skelett man kan hitta i skogen, men de här groparna är inte trevliga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.