Fredagsgodis …

Goa kakor … och färgglada blommor 🙂

Fick smaka Lindas goda kakor för ett tag sen … hon skickade dem hit med yngste sonen en dag när vi skulle ha Olle här … jag bad om receptet och idag blev det av att baka 🙂

Dessa färgglada vivor som jag hittade på Blomsterland igår framkallade tidiga vårkänslor …

Handbolls-VM började igår och ikväll spelar de svenska killarna sin första match då de börjar med att möta Egypten …

50 reaktioner till “Fredagsgodis …

  1. Vackra blommor lyser upp dagen, som varit i Kårböle idag. Jag har bara gått fram, och tillbaka till brevlådan, det har blåst hela dagen, och inte lugnat ner sig förrän alldeles nyss, men nu är det kolsvart ute.
    Svante

    Gillad av 2 personer

      1. Jag tillhör de, som har plastblommor inne, och det blir inte samma sak, som levande. Det sägs att människan av naturen är lat, och det är ett av de få mänskliga drag jag har kvar.
        Svante

        Gillad av 2 personer

  2. Kakor helt i min smak, mandelkakor, mums! Fast mandelmassa tror jag inte att jag sett i affärerna här, och nu när jag frågade maken sa han, ”det kan väl man lätt göra själv” 😀 Ljuvligt vackra färggranna blombilder. Önskar dig en skön helg från Malta!

    Gillad av 2 personer

  3. Vad du har blivit huslig på sistone;-) Imponerande. Vilken härlig mix där med vivorna. Rena färgterapin som ger en kick!
    Just ja, handbolls-VM. Där sa du nåt;-)

    Gillad av 2 personer

  4. Hmm, amarettokakor utan amaretto 😀 Ja, det är säkert väldigt goda med citron i stället. Jag gillar citronsmak i kakor så kanske jag provar med det. De ser väldigt goda och frestande ut 🙂
    Visst blir man sugen när man går i ett färgglatt blomsterhav. Då gäller det att ta fram förnuftet och inte ge efter för allt man vill ha 😉
    Kram

    Gillad av 2 personer

  5. Vad härligt att jag hittar våren här! Har inte sett några i andra affärer än men kommer att köpa så fort de dyker upp.
    Kakorna ser goda ut men för mig är de helt säkert för söta. Har väldigt svårt för allt som är för sött.

    Gillad av 2 personer

  6. En liten god kaka till kaffet uppskattar jag också. Tack för receptet och jag ska testa.Fint att få lite kakor levererade.
    Och blommor piggar alltid upp. Hade glömt handbolls VM. Har varit en del skidor…
    Kram!

    Gillad av 2 personer

    1. Väldigt långt mellan kakbaken här, men de här blev goda 🙂
      Tittade på skidskyttet och det gick ju bra med en tredjeplats för Samuelsson och Sverige vann sin första match i alla fall 🙂
      Kram

      Gillad av 1 person

  7. Åh, en doft av våren! Så härligt! Ljuset börjar återkomma, du bjuder på kaka och vårblommor… snart reser jag mot varmare trakter… Härligt! Tack för att du bjöd på litet vårkänsla! 🙂

    Gillad av 2 personer

  8. Det låter som en mycket god liten kaka som är helt i min smak.Allt som innehåller mandelmassa gör succé i min värld! Tack för receptet som ska testas vid lämpligt tillfälle 😀

    Kram

    Gillad av 2 personer

  9. Alltså det bara vattnas i munnen när man ser kakorna. Tack för receptet om jag nu törs baka dem:) Vivorna är nästan otroliga i sin färgprakt. Tänk vad naturen kan åstadkomma. Just är det verkligen färglöst ute – åtminstone här.

    Gillad av 2 personer

  10. Jag undrade också, du som hade skrivit att du inte alls var huslig och nu kommer recept efter recept, haha. Kakor får jag avstå, är inne i en period med sötsug så det känns svårt. Får nog börja baka bröd som kompensation. Blombilderna däremot är härliga.

    Gillad av 2 personer

  11. Det receptet ska jag pröva. Men som nöt/mandelallergiker blir det ”mandelmassa” gjord på solroskärnor istället. Brukar funka lika bra som vanlig mandelmassa.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.