Gems Weekly Photo Challenge # 51

Veckans ord från Sanna att tolka fritt är GLAS … och jag väljer att göra det lätt för mig genom att återbruka tio år gamla bilder. En del av er känner nog igen bilderna, men ni får stå ut med upprepningen 🙂

På den tiden extraknäckte jag på Länstidningen Östergötland och skickades till Rejmyre Glasbruk, där glaskonstnären Claes Uvesten gjorde ett gästspel.

Som den svamptok jag är så måste jag förstås visa några av mina glassvampar också … även den är en återbrukad reprisbild  🙂

Fler bilder på veckans tema hittar du om du klickar på hjärtat här:

51 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 51

 1. Hade ingen aning om att Rejmyre sysslat/sysslar med konstglas. Finns de över huvud taget kvar i denna drabbade branch? Inte heller visste jag att du jobbat i tidningsbranchen, men jag är inte förvånad, också en tynande branch numera.
  Kram
  /Anette

  Gillad av 1 person

  1. Reijmyre fungerar fortfarande, ständigt med olika problem, men på något vis så går det. De gör nog inget eget konstglas, men har ofta glaskonstnärer som kommer och arbetar. Det blev inte så långvarigt i tidningsbranschen, men det var en rolig erfarenhet.
   Kram

   Gilla

   1. Prova att högerklicka när du står inne i ett kommentarsfält – högst upp står det Emoji … där finns många att välja på 👀, 🌼
    Hoppas det funkar så hos dig också 🤔
    Kram

    Gillad av 1 person

 2. Glas, det gillar jag i alla sorters utförande. Det har de mina vetat om under alla år så det finns en hel del här hemma. Inte några dyra, men minnen för mig.
  Dina bilder var fina och nya för mig. Svamparna härliga och unika.
  Kram och trevlig helg.

  Gillad av 1 person

 3. Bilderna på glasskulpturen var helt nya för mig. Fascinerande att följa hur glaskonst ”växer” fram. Vilket jobb! Svamparna tror jag att jag sett tidigare, men de tål absolut att upprepas. De är riktigt vackra.

  Undrar om du gjorde som jag med mitt glaspris ja la upp – diskade dina svampar innan du tog bilden. Det fick jag göra. Nytta och nöje när de är som bäst;-)

  Gillad av 1 person

 4. Det är spännande med glas och hur det förändras beroende på ljus och placering. Jag tror inte att jag har sett någon av bilderna förut men de tål att repriseras 😀 Visst blir man förundrad över hur någon kan få till något så fint som en sådan glasskulptur 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Vad roligt att få följa med dig till Rejmyre glasbruk och se hur ett konstverk växer fram. Har varit där men bara sett mindre alster som blåsts.
  När jag ser dina glassvampar så ler jag lite. Den största av dem hade jag en gång och då var det en lampa- Undrar var den försvann….
  Tack för en jättefin glastolkning!
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

  1. Roligt att du gillade besöket i Reijmyre 🙂
   Den största av de här är ganska liten, men jag vet vilka svamplampor du menar. Har önskat mig en sån, men tyvärr inte fått tag på någon 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Du får reprisera oftare,jag har missat bäggedera! Inte har jag sett glaskonstnären i aktion och inte har jag sett dina vackra svampar. De är faktiskt snyggare än de riktiga i skogen, vilken härlig lyster. Glassigt med glas helt klart! Kram

  Gillad av 1 person

 7. Heisann, tenk så mye fint en kan lage i glass, imponerende byste…. og en svamp var også blant tingene yngstesønnen lagde da han hadde sin arbeidsuke på Glasshytta. Den har vi også fremdeles. Dine er så vakre! Ønsker deg en god og fredelig julehøytid, juleklem frsa meg ;:OD)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.