Tack!

Tusen tack till er alla för ert stöd, er sympati och alla hållna tummar!

❤❤❤

Att en dryg månad efter mammografin få kallelsen till vidare undersökning känns jobbigare än man kan tro – och även om förnuftet och erfarenheten från tidigare tillfälle säger att det bara är ”för säkerhets skull”, så infinner sig en gnagande oro. Min mamma opererades för bröstcancer, en kusin dog … en annan opererades och en mycket god vän dog efter flera års kamp, så det är inte konstigt att man börjar tänka …

Nu vet jag inte med säkerhet än, utan måste vänta till någon gång i januari innan svaret på provet är klart, men läkaren verkade säker på att det inte var något farligt och då väljer jag att tro på honom … och lättnaden är stor.

 

 

48 reaktioner till “Tack!

 1. Vännen, förstår att det går runt i huvudet. Men vi lyssnar och tror att han har rätt. Det är dumt att måla F-n på väggen innan man säkert vet. Men jag förstår absolut din oro. Jag lovar att vi är många som stöttar dig. Varmaste kramen och massa kärlek 💕

  Gillad av 1 person

  1. Tack fina bloggvän! Tänkte på dig när jag passerade Malmskogen igår 🙂 Känner mig lugnad av doktorns ord 🙂
   Kram ❤

   Gilla

 2. Det gör du rätt i. Väljer de att vänta så länge, så känns det inte som de är så oroliga. Försök släppa det så du kan njuta av samvaro i jul!
  Blogglandia är fantastiskt när man behöver stöd och pepp!

  Gillad av 2 personer

 3. Bloggen och bloggvännerna finns alltid här när vi behöver stöd. Och det är ett fantastiskt stöd och en fin gemenskap. Jag blir så glad för att du fick ett positivt förhandsbesked och jag hoppas att du kan vara lite mindre orolig nu. Läkaren är säkert erfaren och vet vad han pratar om. Men om dina funderingar och tankar känns jobbiga så skriv av dig och få respons igen här. Du vet att du blir hörd och att vi alla bryr oss om dig.
  En stor kram till en fin vän ❤

  Gillad av 2 personer

 4. Jag tror att du kan andas ut , för om det verkligen var allvarligt så skulle du inte få vänta så länge på svar. Tro på doktorn! Men jag förstår att oron finns där i alla fall.
  Ha en fin tisdag Anki; jag tänker på dig! ❤

  Gillad av 2 personer

 5. Så glad jag blir av att läsa detta. Läkarna är så pass skickliga så hade de misstänkt något allvarligt hade du inte behövt vänta så länge på svar, men jag förstår att du är orolig. Det är inte lätt att styra tankarna när oron gnager. Kram

  Gillad av 2 personer

 6. Förstår din oro. Alla dessa gånger som jag varit på mammografi och utan anmärkning, klart jag skulle hoppa högt över att bli omkollad, men hellre att vara för försiktig. Nu tror vi på ett fint resultat.
  Varm kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gerd … känns bra efter att blivit extrakollad och att doktorn verkade ganska säker på att det inte är något farligt 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Verkligen skönt med ett positivt förhandsbesked. Som jag skrev i den förra kommentaren hoppas jag du kan vila i det till dess det slutliga (och förhoppningsvis lika positiva) beskedet kommer.
  Jag säger som Ingrid, blir funderingarna för många och jobbiga – skriv av dig!
  Ha en bra dag!

  Gillad av 2 personer

 8. Litet medmänsklighet är naturligt och så litet! Vi alla kan nog tänka oss, litet, litet i alla fall, hur det skulle kännas om det vore MIG det hände.

  Jag blir väldigt glad att höra att prioriteras ned, det betyder nog bara en extra undersökning för säkerhets skull. Jag hoppas du kan fira jul- och nyår med lugn i hjärtat nu.

  Gilla

 9. Förstår din lättnad, sen ska du bara få den sista bekräftelsen när allt är klart! Jag visste inte att du hade det i släkten, då blir man självklart extra orolig. Min mormor hade strupcancer så visst finns anlagen där även i min släkt. Och jag lovar, nästa gång jag blir kallad då åker jag. Dessutom har jag ju lärt mig att om man hojtar lite på vår by-grupp på Facebook så kan man ha tur och få samåka med någon. Ha en fin tisdag, snart är min långa längtan slut, nu handlar det ju bara om timmar…Kramiz

  Gillad av 1 person

 10. Självklart så ska du lita på läkaren som har en gedigen erfarenhet men jag förstår att du vill vänta in bekräftelsen. Min spontana tanke var att misstänker man något allvarligt kommer undersökningen snabbare än fyra veckor men det skiljer kanske från region till region. Dessutom är det bättre att de dubbelkollar än bara tror.

  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Är så glad för din skull och det hade säkert gått fortare om han hade misstänkt något. Försök fira en fin jul med dina nära.
  Kramar från Anki och Minton

  Gilla

 12. Vilket fint inlägg du gjort här roshjärtat. Skönt att du känner dig lugn med läkarens besked. Och som många här skriver så hade du säkert inte behövt vänta så länge om de misstänkt något allvarligt, trots alla helgdagar. De hade nog snabbat på det i så fall. Så jag tror också att du kan vara lugn och koppla bort det ett tag även om det är svårt.
  Sköt om dig och ha en fin kväll!

  Gilla

 13. Fint att du träffade på en bra läkare. Men jag förstår till fullo att oron finns. Patologen tar tid på sig och detta med att vänta på provsvar känner jag så väl igen. Jag har för egen del levt med tanken på att ”jag inte ska oroa mig när jag inte vet för vad”. (Ett par maligna melanom har ju ibland ställt till det för mig. )
  Många fortsatta tankar till dig.
  Stor kram!

  Gilla

 14. Förstår absolut din oro, för man tänker ju automatiskt på det värsta, speciellt som troligen vi alla känner någon som har drabbats av cancer i någon form och då blir det ju ännu mera påtagligt.
  Men du gör helt rätt nu, lita på läkaren, som verkar vara bra och säker. Å då du gått igenom en liknande procedur förut där du fick ett för dig positivt och glädjande besked så finns det ingen anledning till oro nu heller.
  Varm kram till dig tjejen:-)

  Gillad av 1 person

 15. Bra val…. att tro på läkaren och att inte oroar dig för mycket. Det är lätt att föreställa sig hur man hade tänkt i samma situation. Nu tar vi julfirandet först. Ta hand om dig och styrkekram!

  Gillad av 1 person

 16. Så skönt. Läkaren skulle nog inte säga något om han inte hade sett sånt så många gånger att han kan var säker. Jag frågade om ett födelsemärke härom månaden och den läkaren sa att han aldrig uttalar sig, provet får visa vad det var. Men i benet hade jag en tumör i många år och det sas på en gång att den inte var farlig. Så du kan koppla av och det låter som om du gör det också.

  Gillad av 1 person

 17. Vi känner inte varandra så väl ännu och kanske det är dumt att du blir påmind genom min hälsning…
  Men jag vill ändå sända dig en varm hälsning och stämma in i kören med de övriga om att doktorn vill nog vara på den säkra sidan. Men jag förstår din oro… man kan inget veta förrän man fått besked. Jag har också kontrollerat mig en extra gång och det fanns inget att bekymra sig om. Det är många år sedan nu!
  Hoppas att jag inte gjorde något dumt nu!
  Kram Gunilla

  Gillad av 2 personer

  1. Tack … nej, inte gjorde du något dumt inte … jag känner mig ganska lugnad av doktorns besked, men vet förstås att riktigt säker kan man inte vara innan svaret kommer. Jag har gått igenom samma procedur en gång tidigare, för många år sen – och då gick det bra, så därför tror jag det blir så även denna gång 🙂
   Är glad och tacksam över alla fina bloggvänner … nya och gamla, som peppar och tröstar när man är orolig, så tack Gunilla! 🙂

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.