Bytesaffärer …

… kan vara lönande.

Grannen behövde lök, så då fick hon det av mig … och som tack fick jag ägg!

Här är de, mina äggproducenter … ja, i alla fall några av dem. Det finns fler, men de var för tillfället någon annanstans.

Helg igen … och i morgon är det redan andra advent …

Ha en bra lördag!

53 reaktioner på ”Bytesaffärer …

 1. Det är Julen, som står för dörren, inte Påsken, men fina bilder på Höns fick du också. Nu vräker snön ner på Kårböle. Hoppas YR får rätt med sin prognos, att det ska regna fram på dagen.
  Svante

  Gillad av 1 person

 2. Byteshandel är inte så dumt! De där äggproducenterna är inte alltid så lätta att fånga på bild, de irrar ju runt som yra höns för det mesta 🙂
  Höns är något jag faktiskt skulle vilja ha, kanske det blir så en dag när tiden räcker till lite mer än den gör nu 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Goda grannar är värdefulla. Bra när man kan byta! Vår granne hjälper med bilar, Maken slänger in pellettssäckar till honom. Jag bakar ibland åt honom, men det var länge sen nu!

  Gillad av 1 person

 4. De där äggen näns man ju nästan inte äta, så vackra! De gröna skulle jag blåsa ur och spara till påsk. Grannen på landet har höns men hennes ägg är oftast tingade så vi köper i affär. Man får tända många ljus nu.

  Gillad av 1 person

 5. Perfekt att byta lök mot ägg, eller byta annat. Och att få och äta ägg från dessa frigående höns är ju något helt annat än ”köpeägg”. Nej, den tuppen skulle jag också akta mig för.
  Önskar dig en fin lördag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 6. Färska ägg direkt från höns som lever som de ska är väl bland det godaste som finns. Med riktigt gula gulor och inte de bleka som är på de ägg man köper i affären.
  Det där med ljuset är ganska tänkvärt, tända ljus och mysa är bättre än att sitta och oja sig över hur mörkt och trist det är. Och ändå sitter man och ojar sig över just det hahaha.

  Gilla

 7. Det var verkligen en alldeles utmärkt bytesaffär. WOW! Hoppas grannen vill låna fler saker av dig i framtiden;-) Har aldrig förstått vad man gör av alla ägg som hönsen ”producerar”. Jag menar man kan ju inte äta upp alla själv. Så vad gör man med dom? Ge bort, byta bort eller sälja eller…
  Nej, den tuppen skulle jag inte vilja bråka med;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag brukar köpa ägg av grannen när det finns gott om dem, men vi är många om det! Just nu är det lite lågsäsong, så då var de extra välkomna 🙂 De flesta som har höns brukar sälja till släkt och vänner och så gjorde även vi på den tiden vi hade egna.

   Gilla

 8. Alltså jag hade köpt lök för att få de äggen 😀 Har uppfödd rashöns i många år och när jag slutade med det hade vi höns för trivselns och äggen skull. Sedan nästan 5 år tillbaka har jag inga höns längre och är jämt på jakt efter ”riktiga” ägg. Kan fortfarande inte äta köpeägg.
  Härligt hönsgäng! Ha en trevlig 2. advent!

  Gillad av 1 person

  1. Vilken ras födde du upp … eller vilka raser? Vi hade höns förr – började med att vi fick 20 st från ett hönseri … stackars krakar som suttit hela sitt liv i bur! Vi började med att klippa klorna på alla … och sen var det ren glädje att se hur de på bara några dagar kunde börja gå, lärde sig att gå ut och in genom hönsluckan och lärde sig att flyga upp på sovpinnarna till natten 🙂 De fick några bra år i alla fall 🙂
   Jag brukar köpa ägg av grannen, men nu är det lite lågsäsong, så jag blev extra glad över dem 🙂
   Ha en fin adventssöndag!

   Gillad av 1 person

   1. Födde upp Paduaner som var ganska sällsynta i Sverige då. Var också kassör i Göteborgortens Rasfjäderfäförening.
    Det har vi också gjort och köpt några stackare. Det var underbart att se hur snabbt de återhämtade sig och började värpa igen. Kul att se när de för första gången gick på gräs, härmade de andra och satte sig på pinnarna.
    Önskar dig detsamma!

    Gillad av 1 person

 9. En väldigt bra byteshandel. Det blev så vackert i äggkartongen med de olika färgerna 🙂 De äggproducenterna skulle jag också vilja anlita om jag skulle äta ägg. De ser ut att ha det väldigt bra 😀 Bra citat och en fin bild på slutet. Så rätt han hade, Carl 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Absolut! Jag brukar köpa när det finns överskott, men vi är många som vill ha och nu är det lågsäsong för äggläggning så det var extra välkommet 🙂
   Visst är det ett klokt citat!
   Kram

   Gilla

  1. Väldigt bra med grannar som har höns 🙂
   Haha … nix, odlar ingenting numer, utan löken var vanlig gul ”köpelök” – ekologisk och närodlad vid en gård bara någon mil hemifrån 🙂

   Gillad av 1 person

 10. Åh, jag älskar såana ägg som man kan köpa direkt från producenten. Det brukar jag göra ibland… jag kör en extra runda bara för att få tag i dessa ägg. Lägger en slant i en liten låda… eller swishar… och sedan har jag de godaste och vackraste äggen med mig hem. Känner mig så glad med ägg i alla möjliga färger och storlekar.
  Dessutom vet jag att hönora har ett bra liv.

  Gillad av 1 person

 11. Visst är det skillnad på ägg och ägg! Jag bakar ju inte så mina ägg går oftast åt i kokt form eller som omelett. Jag gillar stunden på morgonen när jag öppnar förpackningen och sen väljer ut ägg att koka. Två ska det vara, inte de största och inte de minsta. Det kan bli knepigt att få till samma storlek för de är ju dessutom olika till formen, knubbiga eller spetsiga. Men helst ska de vara nästan identiska så de blir färdigkokta samtidigt. Måndagskram

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.