Fotoklubben …

… hade möte härom kvällen och då sågs vi inne i hemstaden … ja, Norrköping alltså, för att gemensamt titta på årets uppsättning av ”Norrköping Light Festival”.

Tyvärr så har vår kommun varit slösaktiga och slarvat bort pengarna, så i år blev det en minifestival. Inte alls i samma klass som det brukar … men vi hade i alla fall ett par trevliga timmar tillsammans och många bilder blev det.

Nu blev mina bilder också en besvikelse … mitt stativ ville inte vara med … och att fota på kvällen utan stativ blir sällan bra – ja, inte mina bilder i alla fall, men här är några av dem … klicka på dem för att se dem i större format.

Jag hade gärna fortsatt och sett konstverket som fanns vid Strömparken, men eftersom jag samåkte med en av de andra så var det bara att finna sig och avsluta när de andra tyckte det var dags.  Jag tänkte att jag kan ju kanske titta på det när jag åker in till stan någon gång före jul … men tyvärr så finns inte det konstverket kvar … det totalförstördes i natt och kan inte repareras!

Ja, det var det … nu är en annan dag och så här trist ser det ut hos mig just nu …

fredag morgon 08:30

… och nu är det dags att ge sig iväg för att proviantera förnödenheter + en ny ljusslinga som ska ersätta den trasiga i gärdesgården vid garaget …

53 reaktioner på ”Fotoklubben …

 1. Jättefina foton ju. Och idag har ni vitt. Jag bor drygt 20 mil norr om dig men har inget vitt.
  Har ett barnbarn för förälskat sig i Norrköping. Hans familj har åkt igenom där ibland på väg till Västervik. Han gillar allt vatten, fina gamla byggnader. Han säger att dit ska han flytta då han är klar med skolan! Han är 14 år, så vi får väl se om han håller fast vid detta!
  😀🤗

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Nu är snön borta – kanske har du fått istället…
   Kul med ditt barnbarn! konstigt att han fastnat för Norrköping … har han varit där? Blir kul att se hur han tänker om sådär en tio år 🙂 Jag tycker ju att det är en fin stad, men jag är ju född där och jämför man med hur den såg ut när jag var barn så har det verkligen blivit en jättefin stad 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Mycket fina ljusarrangemang och det är ok med alla färgerna. Tycker vattenfallet är fantastiskt. Jag föredrar annars varmgula lampor till jul.
  Du gillar inte det vita med det lyser upp.
  Ha en bra dag.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det fint med vattenfallet och roligt med ljusinstallationerna, men annars tycker jag som du – jag vill helst bara ha lampor med varmt sken.
   Nu är snön borta … skönt! 🙂

   Gilla

 3. Oj du har vitt och fint hemma – här är det bara grått och tråkigt!
  Härliga bilder från ljusfestivalen, synd på konstverket som förstördes! Förstår att du inte är helt nöjd när stativet inte ville vara med, svårt att få till riktigt ”stadiga” foton utan. Men vackra ändå tycker jag!

  Gillad av 1 person

  1. Nu är snön borta och det regnar … inte mig emot 🙂
   Inte helt nöjd som sagt, men vadå – det spelar ju egentligen ingen roll – vi hade en trevlig kväll när vi spatserade runt där med våra kameror 🙂
   Tack! 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Jag tycker ju dina bilder är jättefina men jag förstår vad du menar. I går skulle jag fota lite mossor och lavar i naturen och tog inte med mig stativet för att det är svårt att komma tillräckligt nära då. Men samtliga bilder hade skakningsstörningar. Jag orkar inte hålla min tunga kamera utan att få rörelser när jag trycker på knappen. Verkar olösligt..

  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunilla! Visst är det knepigt … svårt utan stativ och jobbigt att ha med sig stativ. Jag har en liten Olympuskamera som brukar få följa med ut just för närbilder … den funkar hyfsat bra även utan stativ …
   Kram

   Gilla

 5. För det första så tycker jag att dina bilder blev bra och för det andra tycker jag inte det ser trist ut hos er. Då skulle du sett hur grått och dimmigt vi har det…

  Kram och god fredagskväll!

  Gillad av 1 person

 6. Så fina bilder! Jag tycker de blev jättebra trots avsaknaden av stativ. Önskar att vår kommun kunde hitta på något sånt här också, det är bara de gamla vanliga slingorna i träden som åker upp här varje år. Fina men lite trist i längden. Vattenfallet, tigrarna och tulpanerna är hur fina som helst. Men så sorgligt att det andra konstverket inte fick vara ifred för vandaler. Jag förstår inte nöjet i att förstöra så där. Att de inte tänker på att det hamnar på deras egen skattenota till slut om inte annat. Så trist och ledsamt 😟

  Gillad av 1 person

 7. Om det snålas i år så måste det finnas massor att se i vanliga fall 🙂 Oj, vad många fina ljusinstallationer i din stad. Bilderna var fina och jag gillar att det är så mycket vatten med, både färgat och naturligt.
  Jag förstår inte alls vad du menar med att det ser trist ut hos dig 😉 Du har ju snö överallt!!! Här är det bara regnblött.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det har varit fler konstverk på tidigare festivaler – i år har de återbrukat några av de gamla … och återbruk är ju bra, men kanske inte just här. 🙂 Vattenfallet kan vi ju se alltid och upplyst under vintern … det är häftigt tycker jag 🙂
   Haha … jag vet – vi tycker lite olika där men nu är snön borta! 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Så vackert med alla dessa ljuseffekter och ljusfigurer. Du kunde ändå fånga in ganska mycket och bilderna är väldigt fina, fast du fick handhålla kameran.
  Det är ju ljust hemma hos dig. Här är det regn, grått och dimma. Det blir inga foton alls för mig. Tråkigt.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Kristallina! Visst är det fint med alla ljus och vattnet som ger speglingar – alltid trevligt att gå runt där och titta 🙂
   Nu är det snöfritt igen och det regnar här också.

   Gillad av 1 person

 9. Tack för besöket denna kväll fina Norrköping. Jag tycker du fått till väldigt fina bilder. Men visst är det lite knepigare utan stativ. Men du kan du! Trist att konstverket vid Strömparken förstördes. Och till vilken nytta kan man fråga sig.
  Du har lite snö hos dig som lyser upp. Stockholm erbjöd idag alla varianter av grått. Men upplyst i kväll blev det bättre. Fastnade extra för vattenfallet men alla bilderna var verkligen vackra.
  Stor kram!

  Gillad av 1 person

  1. Varsågod … kul att du var med och att du gillade det! Totalt onödigt att förstöra … man undrar ju varför.
   Vattenfallet är fantastiskt och det är alltid så roligt att stå och titta när det ändrar färg 🙂
   Nu är snön borta här också och det regnar.
   Tack Ditte!
   Stor kram tillbaka!

   Gilla

 10. Men vadå trist, det är ju lite vitt på backen! Tack för alla fina stadsfoton, ibland tror jag Norrköping utmanar Stockholm i fotoglädje. Inget fel på de korten utan stativ, hur stadig på handen som helst! Vattenfallen är fantastiska, har sett dem förut hos min bloggvän Bia, ingen du känner. Hennes sida heter Biaweb, vi har varit vänner sedan jag startade min blogg. Nu önskar jag Lasse o dig en härlig andra advent, jag har mycket program i helgen, julbord imorgon och julkonsert i kyrkan på söndag. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Haha … nu är snön borta och jag är nöjd ed det 🙂
   Jag har också haft med vattenfallet tidigare, men det är nog ett par år sedan …
   Bia vet jag vem det är – jag kommenterade ibland på hennes gamla blogg, men fick ingen respons … så den kontakten blev det aldrig något med.
   Ha en fin adventshelg du också!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Det är då stor skillnad mellan en äkta fotobloggare som har omänskligt stora krav på bildkvalitet och en som använder en kompaktkamera utan stativ. Hade jag åstadkommit fotona som du visar har jag firat, klappat mig själv på axeln och varit oerhört stolt.
  Ljusinstallationerna är ju enastående. Love it! Helt underbart! Vattenfallen och ”tulpanerna” – wow säger jag bara. Å även om det bara var en minifestival, så tycker jag att Norrköping har åstadkommit betydligt mera än Stockholm någonsin mäktat med. Så det så.
  Himla synd dock att din ”favo pjäs” blev förstörd i natt. Då jag är nyfiken ska jag självklart googla och kolla vad som hänt.

  Gillad av 1 person

 12. Läser att du inte är nöjd med bilderna men jag tycker att de är jättevackra. Men bara du vet hur du ville ha dem. På några bilder ser det ut som om vattnet hotar fönstren. Roligt att ni går ut som grupp och fotar, då kommer man iväg. Jag missar mycket genom att såsa. Läste om konstverket som förstördes, så läckert att kunna se kroppsvärmen. Men vissa människor har mycket ilska i sin kropp och måste ge sig till att förstöra.

  Gillad av 1 person

  1. Tack … roligt att du gillar dem 🙂 Jag tog många bilder och några blev hyfsade, som de här, men många fler blev sämre …
   Huset är byggt på en ö 1916-1917 … och som jag minns det så har vattnet alltid gått så högt … det är en gammal industribyggnad där det vävdes bomull.
   Visst är det tråkigt med folk som förstör! Såå fullkomligt onödigt!

   Gillad av 1 person

   1. Klart jag gör! Och inte bara dessa bilder. Men jag är för lat för att kommentera alla dina fina bilder. Oftast nöjer jag mig med gillaknappen. Slött av mig så klart.

    Ha en fin söndag!
    /Skvitt

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.